1. jokarak's Avatar
    Hello all. Phone had been working fine until the last 4.4 update. Now every time on reboot I get the message com.android.phone was phone force closed (or something like that). Phone seems to work fine otherwise, except that sometimes I am unable to switch wifi on and widgets seem to longer to load on first boot. Anyone else noticing something like this? Thanks.

    Edit: By the way, after noticing these errors, I wiped the phone through recovery and still got the same error on boot up.
    12-07-2013 09:23 AM
  2. Golfdriver97's Avatar
    That is strange...
    I take it you wiped cache?
    12-07-2013 10:00 AM
  3. dwboston's Avatar
    Hello all. Phone had been working fine until the last 4.4 update. Now every time on reboot I get the message com.android.phone was phone force closed (or something like that). Phone seems to work fine otherwise, except that sometimes I am unable to switch wifi on and widgets seem to longer to load on first boot. Anyone else noticing something like this? Thanks.

    Edit: By the way, after noticing these errors, I wiped the phone through recovery and still got the same error on boot up.
    From another post in this forum: Galaxy S4 Google Play edition - official Android 4.4 Kit Kat is rolling out now

    "You can fix that problem by going to Settings --> Apps and click on the menu on top right corner and reset app preferences."
    srkmagnus likes this.
    12-07-2013 04:42 PM
  4. srkmagnus's Avatar
    From another post in this forum: Galaxy S4 Google Play edition - official Android 4.4 Kit Kat is rolling out now

    "You can fix that problem by going to Settings --> Apps and click on the menu on top right corner and reset app preferences."
    Thanks for the reference. OP, did you try that fix?
    12-09-2013 11:10 AM
  5. sjarriel's Avatar
    I am having the same issue as the OP. Tried the app preference reset with no improvement. I also have a problem with the phone blanking the screen as I place or receive a call (normal behavior), but not allowing me to unblank the screen with a press of the power button to get to the dial-pad or place the phone on speaker (or even hang up). This all worked under 4.3. Now the phone is pretty unusable as a phone. I have done a 'factory reset', along with the app preferences reset. Does anyone have another solution, or is there a way to go back to 4.3?
    12-12-2013 11:30 PM

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 12-09-2013, 02:37 PM
  2. Nexus 4 Android 4.4 Wallpaper issue!
    By Gurveer Sabharwal in forum Google Nexus 4
    Replies: 2
    Last Post: 12-09-2013, 10:48 AM
  3. How to rename my phone from XT1058
    By Nidwow in forum Moto X (2013)
    Replies: 6
    Last Post: 12-08-2013, 12:41 PM
  4. Viber App prevents phone hibernating
    By RichardXGreen in forum HTC One X
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2013, 09:14 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 12-07-2013, 06:28 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD