01-28-2014 06:19 PM
28 12
tools
  1. Eihwaz's Avatar
    My GS4 wont play any Youtube videos when i tap on them in the Facebook and Facebook Messenger Apps. Every time I tap on the thumbnail of the video it only allows me to run it in Video (the default video app) or MX player, and if tap on Video an error message pops up, telling me "Cannot play video. Sorry, this video cannot be played". On the MX Player it gives a variation of the same error message. But when I tap on Youtube links it automatically redirects me to the browser and then from there to the Youtube app where the video plays.

    Since whenever someone posts a Youtube video on Facebook it comes up as the "thumbnail", can anyone tell me how to make those link to my browser or, better yet, straight to my Youtube App?
    09-11-2013 10:53 AM
  2. STSVA's Avatar
    I found a reference to this app https://play.google.com/store/apps/d...sharetoyoutube in another thread talking about a problem similar to yours; it sounds like it will do what you want and might be worth a try.
    Eihwaz likes this.
    09-11-2013 02:39 PM
  3. Eihwaz's Avatar
    I already tried this. Doesn't work for me though. After installing this the same problem still occurs. With the new Facebook App, youtube videos will open in your browser before going into the youtube app. Mine doesn't even give me the option to connect to my browser. It only gives me the option to open in Video or MX player which doesn't work for youtube videos.

    I think my problem is that it doesn't connect to the browser. Anyone has this problem too? I'm perfectly happy with the GS4 except for this one little thing which has been bugging me forever.
    hlslaughter likes this.
    09-11-2013 07:09 PM
  4. STSVA's Avatar
    I tried the linked app tonight and it worked for me. Maybe re-setting your default app associations will fix things.

    Posted via Android Central App
    09-11-2013 07:17 PM
  5. Eihwaz's Avatar
    I tried the linked app tonight and it worked for me. Maybe re-setting your default app associations will fix things.

    Posted via Android Central App
    Ummm.. Can you explain more on how to reset default app associations? Because I'm not really sure I'm doing it correctly. Do I just go to the Applications Manager and clear the cache on the relevant apps?
    09-11-2013 07:43 PM
  6. STSVA's Avatar
    Go to Settings - Applications Manager. Once in the app manager, scroll to the right until you get to "All", then scroll down through the all apps list and find the apps that are active when you click the video link in facebook. Select each app and then click on "clear defaults". If clear defaults is grayed out, then that app has not been selected as the default app for anything.
    09-11-2013 08:21 PM
  7. Eihwaz's Avatar
    Ok. Cleared all the defaults on my Facebook, Messenger, Youtube, Chrome, Internet, Video and MX player but it still gives me the same problem. Hmm..
    09-11-2013 09:17 PM
  8. STSVA's Avatar
    Ok. Cleared all the defaults on my Facebook, Messenger, Youtube, Chrome, Internet, Video and MX player but it still gives me the same problem. Hmm..
    When I installed the FacebookLinks app I linked above, when I opened the facebook app and found a Youtube link, when I clicked on the link it gave me the open with menu, which included a couple of web browsers (I think) and the FacebookLinks app. I selected the app and clicked "always". The next time I clicked on a Youtube link it immediately opened the Youtube app and the video played, without any other actions by me. I'm assuming you're not seeing the option to select the FacebookLinks app in the facebook app "open with" window.
    09-12-2013 09:19 AM
  9. Eihwaz's Avatar
    Yea. In the Facebook App "open with" window mine only shows Video and MX Player.
    09-12-2013 08:22 PM
  10. STSVA's Avatar
    Try uninstalling, then re-installing the FacebookLinks app.
    09-13-2013 07:58 AM
  11. Eihwaz's Avatar
    Tried that too.. Doesn't seem to work.
    09-13-2013 10:01 PM
  12. STSVA's Avatar
    I'm out of ideas. If you do find a solution, please post.
    09-14-2013 11:31 AM
  13. Eihwaz's Avatar
    Thanks for all the suggestions, STSVA! Do post if you think of anything else.
    09-15-2013 09:37 AM
  14. Viri Galvan's Avatar
    i have the same problem i i dont know what to do i try everything i found but still id not working
    09-15-2013 01:49 PM
  15. Eihwaz's Avatar
    i have the same problem i i dont know what to do i try everything i found but still id not working
    Yea.....I even tried downloading other youtube video players but the problem persists.

    Anyone can help?
    09-17-2013 04:06 AM
  16. rgrpark's Avatar
    sorry I don't have a solution, but i DO have the exact same problem.
    Hoping someone can answer this.
    09-19-2013 06:06 PM
  17. Eihwaz's Avatar
    Anyone know if doing a factory reset on my phone would fix the problem?
    09-21-2013 12:41 AM
  18. Jeff Da Silva's Avatar
    I have the same problem. I recon this is happening after Facebook update.
    09-25-2013 03:09 PM
  19. Jellowizard's Avatar
    Im still having this problem, Has anyone had any luck finding out why it keeps happening. Its really annoying.
    09-29-2013 08:29 AM
  20. Luke Konieczny's Avatar
    Just install BSplayer and open FB video links with that.
    09-30-2013 03:56 AM
  21. Loiter's Avatar
    Anyone found a solution for this?
    I can open FB links from my wall for example (I get the open using with box and I can choose from my browsers and the Youtube app), but links from the FB messages just bring to me only video players (MX Player, BSplayer etc) and then not one for them can open the link.
    I don't think it has anything to do with defaults to be honest. I haven't set any of them and that's why I get the Open using with dialog box.
    10-15-2013 07:01 AM
  22. STARGATE's Avatar
    Are you using the Facebook for android app?
    I never seen or heard (until now) of this problem.

    Sent From a Galaxy S4 Away!
    10-15-2013 07:19 AM
  23. Loiter's Avatar
    Yes, the Facebook app. Not the Messenger.
    The links on my timeline or elsewhere open just fine, while the links inside the chat open the option of various media players and then I get a message that the players cannot open the video (any video).
    10-15-2013 05:04 PM
  24. David A Kerr's Avatar
    I'm having exactly the same problem with FB Messenger on both my HTC One X and Google Nexus 7 2nd gen. If I uninstall the updates to the Facebook app, then the chat inside this will process the links correctly on my One X, so I'm left thinking Facebook's 'improvements' have caused this problem somewhere along the way.
    10-16-2013 10:05 AM
  25. Spewer Speed's Avatar
    I was having same problems and I did this, and it worked.

    For example the link is as follows -

    "http://www.youtube.com/watch?v=SC_Up3zrKjE"

    replace "http://www" with "m" like so -

    m.youtube.com/watch?v=SC_Up3zrKjE

    and hit enter... see if magic happens.
    10-18-2013 02:21 AM
28 12

Similar Threads

  1. Facebook App Missing Cover Picture and Info - UPDATE
    By rcalderaro in forum Android Apps
    Replies: 3
    Last Post: 09-13-2013, 07:52 AM
  2. Got my Moto X
    By dad2paisley in forum Moto X (2013)
    Replies: 11
    Last Post: 09-12-2013, 04:21 PM
  3. Are there any ROM's
    By ugean in forum LG Viper 4G LTE
    Replies: 3
    Last Post: 09-12-2013, 10:56 AM
  4. How to use Google now to send text on my Nexus 7
    By dougltc in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 8
    Last Post: 09-11-2013, 12:59 PM
  5. Will I get a Motorola skip with my Sprint version?
    By dougltc in forum Moto X (2013)
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2013, 11:29 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD