Results 1 to 11 of 11
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default A LOT of Bad Problems!

    So, my phone's home screen (Apex launcher) just gets really laggy. Sometimes my Apex Launcher stops being smooth when moving through pages (slow fps), and I have to restart my whole phone. I've tried using clean manager, manually deleting cache etc., but only a clean restart seems to fix that. I seem to be going around 90% of RAM sometimes. It's ONLY apex launcher that gets this bad fps, when it does. Others are smooth...

    My stock browser, if I try to just go to "Google.com", it goes to one of my previous searches and I have to use a different browser to use google.

    My camera constantly loses it's extra options. It's there sometimes, but after using it, and waiting for a bit, it's gone. I have to delete the camera memory to get it back in my settings. Also, this one time, I wanted to take a picture of this cool thing this guy had when he was passing by and tried to get my camera out to take a picture. I would click the button to shoot, but nothing would happen. I couldn't change modes either. Tried to delete it from the task manager, go back to it, and that didn't work. It finally "un-froze" like a minute later after the guy left. That was very irritating.

    Also, sometimes I just press my home button, and it doesn't go home, but instead slightly freezes and goes to the app manager, as if I held down the home button. I disabled S-voice, btw.

    There's also that "ErrActivation" app in task manager every boot.

    What do I do -____-

    EDIT: Also, I forgot to mention that sometimes the air view doesn't work on certain parts of the screen unless I restart...
    Last edited by Taylor York; 10-13-2013 at 12:41 AM.
  2. #2  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    I would start with a factory reset in all honesty. With that many problems I would jump straight to that.

    Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    I've done a factory reset already for trying to fix the camera missing options. It didn't work for that...

    EDIT: Also, the apex launcher only gets laggy SOMETIMES. I'm not sure what makes it laggy, and it only seems to be the problem with Apex. The touchwiz, although laggy on its own, and nova launcher, go launcher, next launcher, etc., experience no lag...

    I DID just now fix the stock browser by deleting it's settings etc... but honestly, the problem is just "why" does it do it in the first place.
  4. #4  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    Quote Originally Posted by Taylor York View Post
    I've done a factory reset already for trying to fix the camera missing options. It didn't work for that...

    EDIT: Also, the apex launcher only gets laggy SOMETIMES. I'm not sure what makes it laggy, and it only seems to be the problem with Apex. The touchwiz, although laggy on its own, and nova launcher, go launcher, next launcher, etc., experience no lag...

    I DID just now fix the stock browser by deleting it's settings etc... but honestly, the problem is just "why" does it do it in the first place.
    I think I'd try a different launcher if I were you. Maybe also try reverting back to Touchwiz. Then you can see if it's a problem just with the apex launcher or a more general problem with the phone.
    Samsung Galaxy S4 (Verizon - SCH-I545) - Android 4.3
  5. #5  
    xamadeix's Avatar

    Posts
    10 Posts
    Global Posts
    13 Global Posts

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    try nova launcher. Its honestly probably apex. It hasnt been updated in a while. And I havent had the best luck with apex either.

    Posted via Android Central App
  6. #6  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    Are you on apex free or pro. I used pro didn't have any major issues, the free version I did have drawing issues when flicking through homescreens where you could see a blue outline of the page while flicking, I figured it was a limitation in the free version because it wasn't there in the paid.
    Otherwise, when you are using apex, do you still have widgets/shortcuts and such on your stock browser, may be that could cause some issue.
    I really like Apex, runs smoothly for me.

    Posted via Android Central App
  7. #7  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    I go back and forth between apex and nova. Like both a lot but slightly prefer apex.

    Both have been very stable for me.

    I tend to switch when some bug pops up that annoys me.
  8. #8  
    jc0187's Avatar

    Posts
    232 Posts
    Global Posts
    256 Global Posts

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    I too have had bad experience with the s4. Im just sick of the bad battery life. Im tired of the lag. Oh the horrible lag!! Im tired of the garbage predictive text. The way wifi likes to go on/off on/off on/off and each damn tkme it goes on, the msg "now connected to xxxx wifi network" covers my friggin keyboard.
  9. #9  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    Yeah, revert back to stock and see how it goes. If it's still messing up I would get a replacement because then you will have proved it's not software. As for the guy with the bad battery life, you may want to check and see if your battery is faulty. I hear a lot of people have had faulty batteries and it's been causing atrocious battery life

    Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    Quote Originally Posted by STSVA View Post
    I think I'd try a different launcher if I were you. Maybe also try reverting back to Touchwiz. Then you can see if it's a problem just with the apex launcher or a more general problem with the phone.
    Yeah, it's Apex I believe. The other launchers aren't laggy at the times apex is.


    Quote Originally Posted by xamadeix View Post
    try nova launcher. Its honestly probably apex. It hasnt been updated in a while. And I havent had the best luck with apex either.

    Posted via Android Central App
    Yep I have a bunch of different launchers. I really liked Nova, but the biggesttttttttt problem with it was that it "stutters" when I start to move through home screens. It's that quick jolt in the very beginning as I'm moving through home screens that I really didn't like.
    Quote Originally Posted by HPferoxCraft View Post
    Are you on apex free or pro. I used pro didn't have any major issues, the free version I did have drawing issues when flicking through homescreens where you could see a blue outline of the page while flicking, I figured it was a limitation in the free version because it wasn't there in the paid.
    Otherwise, when you are using apex, do you still have widgets/shortcuts and such on your stock browser, may be that could cause some issue.
    I really like Apex, runs smoothly for me.

    Posted via Android Central App
    I have free version! I just know that the "blue" edges were only on the tablet transition. I think there was an option to turn it off and on?

    Quote Originally Posted by Jaycemiskel View Post
    Yeah, revert back to stock and see how it goes. If it's still messing up I would get a replacement because then you will have proved it's not software. As for the guy with the bad battery life, you may want to check and see if your battery is faulty. I hear a lot of people have had faulty batteries and it's been causing atrocious battery life

    Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
    Sure I should? I've already done it one-two times.

    Again, I tried to fix the camera losing its modes. It didn't fix it. The one with the camera not working only happened once, the only time I had to take a picture quickly (whats the odds lol).

    How do I get a replacement?

    Thanks everybody!!!!

    EDIT: Was playing with my brothers new S4, and his seems to have the same problem with disappearing modes. We both only have 6 of the 12, till we delete camera settings etc.

    Double EDIT: I found out they only disappear if I use the front camera. So I guess that's not a problem anymore! Just that one time of it not taking a shot -,-
    Last edited by Taylor York; 10-13-2013 at 09:50 PM.
  11. #11  

    Default Re: A LOT of Bad Problems!

    I have no idea what's going on with yours... I don't use the free version of Apex anymore though. Just the paid app. I switch between that and Touchwiz depending on my mood. No problems so far... And I have experienced the camera problem you have. So sorry I can't help.

    By the way... Is your phone rooted or all on stock?

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Similar Threads

  1. Samsung Galaxy S4 Problem - TomTom
    By S7even_UK in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-2014, 05:38 PM
  2. Problem loading widget
    By mrsmumbles in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 5
    Last Post: 01-21-2014, 07:21 PM
  3. Galaxy Note 3 Battery problem... I think!
    By FailedState in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 11
    Last Post: 12-19-2013, 04:48 AM
  4. Quadrant Benchmark of Smartphone
    By stijn1990 in forum General News & Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-16-2013, 02:59 AM
  5. Missing port of some kind?
    By jamesish in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 5
    Last Post: 10-12-2013, 11:44 AM

Posting Permissions

B