1. norm1996's Avatar
    Hi!
    I have my S4 since May 2013 with no issues. Thursday, Jan 9 I got a call but couldn't hear the caller nor they me.
    1) Rebooted and it didn't help. Tried again and it did until I accessed any app that uses the microphone or speakers.
    2) Cleared cache partition and this seemed to help for longer but eventually died out again. For example, I tried to record a voice recorder file and although the timer on the recording was rolling, it did not record any sound.
    3) I did a factory reset after backing everything up. To my surprise It seemed to be working for a while but then I realized that this did not fix the issue entirely. It had slipped into NO sound mode again.
    I would say its a hardware issue, but why would it even fix for a short amount of time? And if its a software issue why wouldn't clear cache partition and factory reset resolve it permanently? Any help would be greatly appreciated!
    01-13-2014 11:36 AM
  2. Foramex's Avatar
    Hi!
    I have my S4 since May 2013 with no issues. Thursday, Jan 9 I got a call but couldn't hear the caller nor they me.
    1) Rebooted and it didn't help. Tried again and it did until I accessed any app that uses the microphone or speakers.
    2) Cleared cache partition and this seemed to help for longer but eventually died out again. For example, I tried to record a voice recorder file and although the timer on the recording was rolling, it did not record any sound.
    3) I did a factory reset after backing everything up. To my surprise It seemed to be working for a while but then I realized that this did not fix the issue entirely. It had slipped into NO sound mode again.
    I would say its a hardware issue, but why would it even fix for a short amount of time? And if its a software issue why wouldn't clear cache partition and factory reset resolve it permanently? Any help would be greatly appreciated!
    What model do you have? (AT&T/etc.) Also, did you update the firmware lately? What firmware version are you on (4.2.2/4.3)
    01-13-2014 12:29 PM
  3. norm1996's Avatar
    Hi!
    Thank you for the response!
    I have a Verizon version S4 - SCH-I545, 16G, with firmware version 4.3. I updated when the last update was released back around a month or so. Any ideas?
    01-13-2014 02:44 PM

Similar Threads

  1. Moto G Call Sound Help
    By Kym Wilson in forum Moto G (2013)
    Replies: 6
    Last Post: 09-27-2014, 07:49 AM
  2. LG OG Pro: Disable beep sound when lowering volume
    By coffeejunkie6128 in forum LG Optimus G Pro
    Replies: 1
    Last Post: 05-12-2014, 09:40 PM
  3. Galaxy S4: Sound Problems
    By norm1996 in forum Verizon Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 01-17-2014, 07:27 AM
  4. Phone app does not sound or vibrate
    By QuickTactical in forum HTC One X
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2014, 06:11 AM
  5. Sound with jack
    By emiinn in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 6
    Last Post: 01-13-2014, 04:55 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD