04-18-2016 09:06 PM
32 12
tools
  1. Murph5150's Avatar
    So I'm on Wi-Fi, full signal, and my phone is showing I'm on 4G as well. I just updated to KitKat yesterday. Possible KitKat bug?

    Posted via Android Central App
    04-27-2014 08:31 PM
  2. mhinc's Avatar
    So I'm on Wi-Fi, full signal, and my phone is showing I'm on 4G as well. I just updated to KitKat yesterday. Possible KitKat bug?

    Posted via Android Central App
    I have heard nothing of the sort in regards to KitKat or period for that matter.
    04-28-2014 12:20 PM
  3. blackmagicwoman's Avatar
    I have seen it many times. At least 20 or more. You are not alone.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
    04-28-2014 12:50 PM
  4. Murph5150's Avatar
    I called Verizon and even their tech support team had no idea how to approach my problem. I was hoping a forum member had this experience and could help. I rely more on you guys more than i do Verizon.

    Posted via Android Central App
    04-28-2014 06:47 PM
  5. clickerman's Avatar
    I have the exact same issue with my S4.

    Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
    04-28-2014 06:50 PM
  6. Murph5150's Avatar
    I have the exact same issue with my S4.

    Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
    Do you think it's eating our data?

    Posted via Android Central App
    04-28-2014 07:05 PM
  7. clickerman's Avatar
    I don't know. But its very possible. For me 4G icon eventually goes away. I am on tmobile.

    Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
    04-28-2014 07:09 PM
  8. rbarnes65's Avatar
    My wifi and 4G icon are both showing, too. The 4G icon is grayed out when wifi is operational.

    Galaxy S4
    04-28-2014 08:32 PM
  9. gxblin's Avatar
    My wifi and 4G icon are both showing, too. The 4G icon is grayed out when wifi is operational.

    Galaxy S4
    Same here. Not sure if it's a bug, however, when the 4G icon is grayed out it's off and not consuming data.
    04-28-2014 08:52 PM
  10. bluedragon1971's Avatar
    It's the same with me. I think this is the way it was designed to work.

    Posted via Android Central App
    04-28-2014 09:27 PM
  11. psp1232171's Avatar
    So I'm on Wi-Fi, full signal, and my phone is showing I'm on 4G as well. I just updated to KitKat yesterday. Possible KitKat bug?

    Posted via Android Central App
    Best thing after a new update is a factory reset, makes the phone like new. Kit Kat is smoking on mine.

    Posted via Android Central App
    04-29-2014 01:16 AM
  12. Murph5150's Avatar
    If I factory reset, I'll lose the info on a few apps that don't have accounts nor will they back up. A factory reset be a last resort.

    Posted via Android Central App
    04-29-2014 05:22 AM
  13. sparkybutch's Avatar
    I am having same issue. Only the arrows for the wifi, indicating upload and download are active, although the 4G icon is lit also. There is no activity showing for the 4g.. It was posted on KitKat forum that the Galaxy4 uses the wifi by default and does not go over to the 4g. I hope so till a fix can be found. This happened with the KitKat update. Also, took the phone to a Verizon store yesterday and they had no clue.
    04-29-2014 08:27 AM
  14. Almeuit's Avatar
    Do you think it's eating our data?

    Posted via Android Central App
    No. It's using your wifi.. Hence why it's grayed out.

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    04-29-2014 09:24 AM
  15. Almeuit's Avatar
    If I factory reset, I'll lose the info on a few apps that don't have accounts nor will they back up. A factory reset be a last resort.

    Posted via Android Central App
    A factory reset won't help. It used to be a caller ID app that caused it.. Now it seems standard. See this thread on the S5 as an example. http://forums.androidcentral.com/sho....php?p=3592952

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    04-29-2014 09:27 AM
  16. sparkybutch's Avatar
    On my S4 the Wifi and 4G are both lit. The 4g icon is not grayed out
    04-29-2014 09:47 AM
  17. spotnjack's Avatar
    Mine is also doing the same thing after the Kit Kat update. I'm showing full wifi signal, and my 4G icon is also lit. Additionally my phone's wifi seems to have throttled itself and is allowing no more than 2.5 Mbps down, according to speedtest.net (all of my other wireless devices fly on my home's wifi). This also happened post-Kit Kat update. I've started leaving the wifi off on the phone because 4G is much faster.
    04-29-2014 11:54 AM
  18. Murph5150's Avatar
    Mine is also doing the same thing after the Kit Kat update. I'm showing full wifi signal, and my 4G icon is also lit. Additionally my phone's wifi seems to have throttled itself and is allowing no more than 2.5 Mbps down, according to speedtest.net (all of my other wireless devices fly on my home's wifi). This also happened post-Kit Kat update. I've started leaving the wifi off on the phone because 4G is much faster.
    Strange. I haven't been throttled via Wi-Fi but was when I had unlimited data,

    Posted via Android Central App
    04-29-2014 07:46 PM
  19. danhartman26's Avatar
    Mine is also doing the same thing after the Kit Kat update. I'm showing full wifi signal, and my 4G icon is also lit. Additionally my phone's wifi seems to have throttled itself and is allowing no more than 2.5 Mbps down, according to speedtest.net (all of my other wireless devices fly on my home's wifi). This also happened post-Kit Kat update. I've started leaving the wifi off on the phone because 4G is much faster.
    Just tested mine and got about 21Mbps download and the American upload on my Fios.

    Sent from my SCH-i545
    04-29-2014 08:24 PM
  20. spotnjack's Avatar
    I don't think the data is being throttled at the source, I think my phone is throttling it. Every other wireless device in my house, including my wife's Note 10.1 is downloading at at least 25-30 Mbps, while my phone only goes at 2-3 Mbps. It didn't do this before the Kit Kat upgrade.
    Strange. I haven't been throttled via Wi-Fi but was when I had unlimited data,

    Posted via Android Central App
    04-30-2014 11:03 AM
  21. spotnjack's Avatar
    Just tested mine and got about 21Mbps download and the American upload on my Fios.

    Sent from my SCH-i545
    Yep, all of the other devices in my house are fine. See my response above to Murph5150. I did play around with the channel selection on my router and that helped.
    04-30-2014 11:06 AM
  22. tlo12duro's Avatar
    Speaking of bugs... do any of you know what the hell a bug report means? It keeps coming up in my notification bar that a bug report has logged. Not sure if I should factory reset my phone again and start from scratch. If someone knows anything about this.. Please help!!!

    Posted via Android Central App
    04-30-2014 03:59 PM
  23. smahon's Avatar
    Something is holding the 4G open. At the moment, my icon is *not* greyed out, full bars with activity on Wi-Fi, and I still see an occasional 4G down arrow light up. Rebooting the phone starts with 4G, connects to Wi-Fi and now the 4G icon *is* greyed out.
    05-01-2014 05:23 PM
  24. Pat Sol's Avatar
    Hi THere
    The 4G and Wifi are connected at the same time because a switch in wifi settings is turned on called : Auto Connect". It switches network from wifi to 4G
    to enable a steady balance in connectivity. If you want to be on only one connectivity at a time turn it off and you will be connected to either when you switch on your wifi. Hope this helpful.
    10-23-2014 08:47 AM
  25. gospodinjuha's Avatar
    So I'm on Wi-Fi, full signal, and my phone is showing I'm on 4G as well. I just updated to KitKat yesterday. Possible KitKat bug?

    Posted via Android Central App
    If it's grey, it's not on. However, mine was always white while on wifi, so I shut off callerID app by Verizon and the 4G icon immediately turned grey into the off position. I won't even speculate why BIG Red does this, but I suppose it could be a "bug" too.
    11-09-2014 10:10 AM
32 12

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 04-27-2014, 11:31 PM
  2. Replies: 11
    Last Post: 04-27-2014, 11:11 PM
  3. Replies: 14
    Last Post: 04-27-2014, 10:37 PM
  4. New S4 from AT&T - what version
    By johnling in forum AT&T Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 04-27-2014, 08:31 PM
  5. G2 Mods and Themes - Xda Developers
    By SactoKingsFan in forum LG G2 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2014, 08:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD