1. Xm_jdm's Avatar
    My iPhone 5S had LTE just about everywhere around town. With the S5... Nothing. Have not seen it since the day I brought the S5 home. All it says is 4G and not 4G LTE. Is there a way to turn LTE on and off like on my iPhone 5S? I can't seem to find it.
    04-19-2014 11:17 AM
  2. atg284's Avatar
    What carrier are you on?
    04-19-2014 11:44 AM
  3. Xm_jdm's Avatar
    What carrier are you on?
    T-Mobile
    04-19-2014 11:52 AM
  4. DreamSTi's Avatar
    T-Mobile
    Thats your problem
    04-19-2014 12:06 PM
  5. Xm_jdm's Avatar
    Thats your problem
    iPhone 5S, Galaxy S4 and Galaxy S4 Active picked up LTE with no problems at all. The S5...Nothing. So no, it's not T-Mobile.
    04-19-2014 12:43 PM
  6. erasat's Avatar
    iPhone 5S, Galaxy S4 and Galaxy S4 Active picked up LTE with no problems at all. The S5...Nothing. So no, it's not T-Mobile.
    Go to your settings, More networks, mobile network, and check that Network Mode is set to LTE, it just happened to me today although I swear I didn't change anything on the settings myself, but weird, it wasn't selected.
    Xm_jdm likes this.
    04-19-2014 01:18 PM
  7. Xm_jdm's Avatar
    Go to your settings, More networks, mobile network, and check that Network Mode is set to LTE, it just happened to me today although I swear I didn't change anything on the settings myself, but weird, it wasn't selected.
    Thank you! It was checked off. And there is no way I did that on my own. How strange.

    Anyway, I am good to go now and LTE is up and running. Much thanks!
    04-19-2014 01:21 PM
  8. Almeuit's Avatar
    Thats your problem
    Depends on where you are. I live in Jacksonville FL and get LTE pretty much all around town.. And we are very spread out land wise.. .

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    04-19-2014 01:54 PM
  9. snichols2668's Avatar
    How about the Galaxy S5 active. I just checked the settings and their is no setting for LTE. I have not had a signal for LTE since I purchased the phone 5 weeks ago ATT carrier.
    Thank You
    Scott
    10-26-2014 11:51 AM
  10. monicakm's Avatar
    I've always had the LTE icon but checked my mobile networks to see what it was set to. It was on Global. LTE was enabled. Changed it to LTE/CDMA and still have the LTE icon. What's the difference and should I have it on Global or LTE/CDMA? I live in a rural area and am not a "globe trotter"
    10-26-2014 01:49 PM

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 11-20-2016, 09:24 PM
  2. HTC M7 WiFI not turning on
    By Kylellwood in forum AT&T HTC One
    Replies: 7
    Last Post: 02-21-2015, 09:24 AM
  3. Galaxy S3 turns on only for a moment [VIDEO]
    By shoez in forum Sprint Galaxy S III
    Replies: 2
    Last Post: 04-21-2014, 12:03 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 04-19-2014, 06:05 PM
  5. Note 3 battery problem. Dead wont turn on at all/ drains fast.
    By Michael Tung in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2014, 03:46 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD