1. eyecon82's Avatar
    I have the wireless S-View Cover and it randomly stops doing the auto wake on/off screen when opening and shutting the flip cover.

    A quick reboot gets it working again though, so it's not the cover, but probably an OS issue or something

    Anyone else have this problem?

    -Sent from Tapatalk
    05-08-2014 07:02 PM
  2. sjaduae's Avatar
    I have the wireless S-View Cover and it randomly stops doing the auto wake on/off screen when opening and shutting the flip cover.

    A quick reboot gets it working again though, so it's not the cover, but probably an OS issue or something

    Anyone else have this problem?

    -Sent from Tapatalk
    Is it a genuine Samsung one and do you use a 3rd party launcher that may cause a problem ?
    05-08-2014 10:59 PM
  3. eyecon82's Avatar
    Is it a genuine Samsung one and do you use a 3rd party launcher that may cause a problem ?
    It's genuine. Got it from Verizon

    -Sent from Tapatalk
    05-09-2014 02:24 AM
  4. sjaduae's Avatar
    It's genuine. Got it from Verizon

    -Sent from Tapatalk
    I presume you are talking about after a few mins it wont work if you close and re open after a few seconds depending on your screen timeout settings
    05-09-2014 05:33 AM
  5. eyecon82's Avatar
    No. It won't work at all till I restart the phone.

    I am suspecting the first Gen samsung wireless charging pad since it always happens after placing it on the pad.

    -Sent from Tapatalk
    05-09-2014 04:55 PM
  6. Shaif's Avatar
    I had the same problem and it was solved by checking if the case was properly attached to the back. One of the "clips" wasn't press good enough and there was not clicked well

    Posted via Android Central App
    05-10-2014 01:19 PM
  7. eyecon82's Avatar
    Nah, mine is connected perfectly. It works and then randomly stops working. Must be some weird software glitch

    -Sent from Tapatalk
    05-10-2014 07:44 PM
  8. metallicats's Avatar
    Nah, mine is connected perfectly. It works and then randomly stops working. Must be some weird software glitch
    I have the same problem. It will work perfectly most of the time but randomly I'll open the cover and be greeted by a black screen or the s-view window will still be displayed even though the case is open. I bought mine directly from Samsung.
    05-30-2014 03:55 PM
  9. eyecon82's Avatar
    I ended up exchanging mine and haven't run into this issue since

    -Sent from Tapatalk
    05-30-2014 06:35 PM
  10. metallicats's Avatar
    I ended up exchanging mine and haven't run into this issue since

    -Sent from Tapatalk
    I'm pretty sure mine is software related. Today I removed the cover and made sure it was firmly in place upon re-installation. I then did a factory reset and slowly reinstalled apps and changed settings while monitoring the sview operation. The problem came back after I added the pedometer and weather to the sview display. I removed them and the problem has not returned in the last 4 hours.
    05-31-2014 09:08 PM
  11. eyecon82's Avatar
    I'm pretty sure mine is software related. Today I removed the cover and made sure it was firmly in place upon re-installation. I then did a factory reset and slowly reinstalled apps and changed settings while monitoring the sview operation. The problem came back after I added the pedometer and weather to the sview display. I removed them and the problem has not returned in the last 4 hours.
    I thought it was a software issue too since a reboot fixed it. But after exchanging it for another one, I haven't seen the issue return at all

    -Sent from Tapatalk
    06-01-2014 12:36 PM
  12. Daemonswolf's Avatar
    Have you tried clearing the Sview application cache?

    Settings>Application>Application Manager> Swipe to All> Open com.sec.android.sviewcover > Clear Cache
    eyecon82 likes this.
    06-02-2014 12:14 AM
  13. eyecon82's Avatar
    Have you tried clearing the Sview application cache?

    Settings>Application>Application Manager> Swipe to All> Open com.sec.android.sviewcover > Clear Cache
    not with the first cover....

    haven't had an issue with the replacement...but ill try that if it happens again
    06-02-2014 12:27 AM
  14. Daemonswolf's Avatar
    Lemme know if it works if you have to try it, please! I was having the same trouble as you and I was beyond my return/exchange date with Verizon. Clearing the cache has worked so far for me. It was at a ridiculously high level for a passive app. I want to be sure I've actually fixed the problem and I'm not just crazy.
    06-02-2014 12:51 AM
  15. eyecon82's Avatar
    Lemme know if it works if you have to try it, please! I was having the same trouble as you and I was beyond my return/exchange date with Verizon. Clearing the cache has worked so far for me. It was at a ridiculously high level for a passive app. I want to be sure I've actually fixed the problem and I'm not just crazy.
    Yep. I'll try it if it happens again with new cover

    -Sent from Tapatalk
    06-02-2014 10:43 AM
  16. BR34KF4ST's Avatar
    the s view on my note 3 tends to auto on,like that small screen automatic shows but there isnt notifications or anything

    Posted via the Android Central App
    07-16-2015 10:18 PM
  17. stcooksey's Avatar
    This worked for me!
    01-28-2016 06:47 PM

Similar Threads

  1. Youtube app problem on GS5
    By Leofreak161 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 15
    Last Post: 12-02-2014, 03:27 PM
  2. Best Buy has the Samsung Wireless Charging back for $20
    By dpham00 in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 9
    Last Post: 05-12-2014, 10:20 AM
  3. Anybody using his/her M8 as the only camera?
    By petvas72 in forum HTC One M8
    Replies: 24
    Last Post: 05-10-2014, 02:03 AM
  4. sound settings on m8?
    By joe morgan4 in forum HTC One M8
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-2014, 09:34 AM
  5. Solved: Poweramp not staying in the playlist
    By astros55 in forum HTC One M8
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2014, 10:46 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD