1. Neil100's Avatar
    As soon as I updated to 4.3 my S3 now doesn't connect to any wifi. It shows signal strength as good and has no trouble locating routers. However, after the "obtaining IP address" message it says "checking the quality of your Internet connection" and then "network disabled because Internet connection is slow". This makes no sense as all my other wifi devices connect with no problem.

    Posted via Android Central App
    01-05-2014 01:49 PM
  2. Golfdriver97's Avatar
    As soon as I updated to 4.3 my S3 now doesn't connect to any wifi. It shows signal strength as good and has no trouble locating routers. However, after the "obtaining IP address" message it says "checking the quality of your Internet connection" and then "network disabled because Internet connection is slow". This makes no sense as all my other wifi devices connect with no problem.

    Posted via Android Central App
    Welcome to the forums.
    Try clearing cache in recovery. That may help. Here is how: [Guide] Rebooting into Recovery Mode for the Galaxy S2, S3, and Tab2.
    fredd17 and RDavidP like this.
    01-05-2014 01:59 PM
  3. Neil100's Avatar
    Followed your instructions - very helpful. So far so good!
    Big thanks for taking the time to help - much appreciated.

    Posted via Android Central App
    01-05-2014 04:48 PM
  4. Golfdriver97's Avatar
    Followed your instructions - very helpful. So far so good!
    Big thanks for taking the time to help - much appreciated.

    Posted via Android Central App
    No sweat. With any OS update this can possibly happen. So a good thing to know.
    See you around the forums.

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    01-05-2014 05:03 PM
  5. fredd17's Avatar
    Welcome to the forums.
    Try clearing cache in recovery. That may help. Here is how: [Guide] Rebooting into Recovery Mode for the Galaxy S2, S3, and Tab2.
    Thank you so much for this... I was actually having problems with this before the 4.3. For some reason my phone would not auto connect to my home router and I always had to manually enter my password. every-single-time!!!! but if I went to the mall or any other place that had wifi?? my phone would go insane trying to connect!!! even when turning wifi off!!! this seems to have done the trick. Did your check list at work and when I got home... yup auto connected with no problems!!!! thanks again.
    01-08-2014 09:20 AM
  6. Golfdriver97's Avatar
    Thank you so much for this... I was actually having problems with this before the 4.3. For some reason my phone would not auto connect to my home router and I always had to manually enter my password. every-single-time!!!! but if I went to the mall or any other place that had wifi?? my phone would go insane trying to connect!!! even when turning wifi off!!! this seems to have done the trick. Did your check list at work and when I got home... yup auto connected with no problems!!!! thanks again.
    I see you are pretty new. Welcome to the forums!
    Glad it helped. This is something to do every time you get an OTA update. An OTA is like flashing a ROM, so data conflicts can potentially happen.
    Hopefully your device stays operating normally.
    See you around the forums!
    01-08-2014 10:13 PM
  7. Neil100's Avatar
    This worked perfectly for a week then same problem recurred. I went through same process and again all was fine for about a week. Do you know if there is a way to stop having to do the reset every werk or so in order yo be able to access wifi?
    Do regret "upgrading" to 4.3 android, as have other problems of shorter battery life and freezing screens.
    More help always appreciated.
    Thanks

    Posted via Android Central App
    01-15-2014 01:08 PM
  8. slotr1's Avatar
    There was a large notice on my Galaxy 3 today telling me the 4.3 update was available for my phone with the options to install, install all, or install later. I do not want to install this software after reading all the problems with it but I am given no option not to install and now the notice pops up every 3 hours as this is the longest interval for install later. How can I get rid of this notice completely? Any help would be greatly appreciated. Thank You.
    01-21-2014 11:17 AM
  9. nayan350's Avatar
    Hi Neil100.......The solution is very simple. I have fixed it. Just update your PC wifi driver.....That's it.....Thanks
    01-22-2014 03:17 PM
  10. Vegas MOJO's Avatar
    I have had the same problem for last month or so with 4.3 and WiFi intermittently disconnecting and then being unable to reconnect. It sticks at either "Obtaining IP address" or "checking internet speed" stages. I have to cycle WiFi off and on numerous times before it may finally complete the connection. Then I will find it has dropped and is again stuck.

    I tried the reboot into recovery and cleared the cache and rebooted but nothing changes.

    I also am getting a much harder time lately with power plugs charging the phone or the phone, while connected to my PC via cable, disconnecting as a media device and then reconnecting. I have not touched the cable nor the phone but can hear on the PC the connection drop and restart. Not sure if this is related to the 4.3 OTA and WiFi issue.
    04-03-2014 06:52 PM
  11. GSDer's Avatar
    I tried the reboot into recovery and cleared the cache and rebooted but nothing changes.
    Welcome to the forums!

    Since you already know how to boot into Recovery mode I'd suggest just performing a Factory Reset. This will probably clear up some of the issues that you've been having since the 4.3 update. Be sure to backup/sync anything important first.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    04-08-2014 12:58 AM
  12. newandroidguy's Avatar
    There odd an app called Wi-Fi fixer. It helped me reduce the Wi-Fi issue. Its rate of success for my device is 70-80%. But somedays turning off the modem turning off the Wi-Fi and turning it back on seems to fix it.

    Take a look at "Wifi Fixer"
    https://play.google.com/store/apps/d...htod.wififixer

    Posted via Android Central App
    04-18-2014 07:01 PM
  13. sunnysidhu123's Avatar
    waoooooooo i like ths
    04-21-2014 03:33 AM
  14. newandroidguy's Avatar
    Hope it fixes your Wi-Fi issue.

    Posted via Android Central App
    04-21-2014 04:35 AM
  15. newandroidguy's Avatar
    The other thing that you could do for the home internet is choose a single band on which to run your Wi-Fi. Don't play with the channels though you might mess up the other devices connected

    Posted via Android Central App
    04-21-2014 04:37 AM
  16. RDavidP's Avatar
    the cache clearing helped our S3 now it connects to our home WIFI. Thanks
    05-25-2014 12:48 PM
  17. Marlon Torio's Avatar
    whats aproblem this my phone ..not connect for wifi..
    07-23-2014 06:45 AM

Similar Threads

  1. Droid DNA: What will it take for you to upgrade?
    By metz65 in forum Verizon Droid DNA
    Replies: 80
    Last Post: 06-09-2014, 07:15 PM
  2. Problems with MMS sending?
    By lleeoo66 in forum Samsung Galaxy S4 Mini
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2014, 05:49 PM
  3. WiFi and data question
    By techie5 in forum AT&T LG G2
    Replies: 4
    Last Post: 01-05-2014, 04:16 PM
  4. Safely Upgrading a Tabtech M7 Tablet
    By fernendo123 in forum General Help and How To
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2014, 11:49 AM
  5. Requests for software upgrades
    By Puzzlegal in forum Moto X (2013)
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2014, 11:27 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD