1. budbay1's Avatar
    To anyone using this phone on at&t, are you having any problems with messaging? For some reason I can never get a text to my wife through unless I type in her number each time or use Google Now & I am having problems receiving MMS sometimes. I have yet to be able to send an MMS period. So I'm curious what APN any others are using and if they are working for you. Thanks!

    Sent from my C6603 using Android Central Forums
    03-25-2013 11:13 AM
  2. Greg C's Avatar
    03-25-2013 12:37 PM
  3. Greg C's Avatar
    To anyone using this phone on at&t, are you having any problems with messaging? For some reason I can never get a text to my wife through unless I type in her number each time or use Google Now & I am having problems receiving MMS sometimes. I have yet to be able to send an MMS period. So I'm curious what APN any others are using and if they are working for you. Thanks!

    Sent from my C6603 using Android Central Forums
    Stay away from any apn with "Cingular" in it. The apn I have above should work the fastest for you as well.
    03-25-2013 12:43 PM
  4. budbay1's Avatar
    Thanks! I'll give that APN a try and see what happens. It is very similar to another one I had tried out but not exactly the same so hopefully will work. It seems like the only person I have had a problem sending texts to has been my wife - I tried several other friends and they have all replied each time (this was using the APN AT&T Customer Service gave me, which had Cingular addresses) but for whatever reason my wife does not get my texts - unless I begin a brand new text and type in her number, that has usually worked. But if I go into an existing thread and just reply & send she will not receive the message.
    03-25-2013 03:22 PM
  5. budbay1's Avatar
    Well I still have the same problems of: if I start a new text and type in my wife's number it will send but if I go to the existing text thread and email from there she doesn't get it.

    Also unable to send mms to her.

    I'll keep trying though!

    Sent from my C6603 using Android Central Forums
    03-26-2013 03:04 PM
  6. budbay1's Avatar
    To anyone interested: I STILL have issues texting my wife and ONLY her. Every other person I've tried everything works just fine but hers is messed up. I've deleted her contract several times but there is still an issue so nowI have 2 text threads to her: one I can text from- it only has what I send to her in it and one has all her responses.

    They are both for the same contact and # so don't know how they don't automatically integrate with one another but they don't. If I try to send from the thread with het responses I always get a message to send to the 10 digit # - this is because the phone is adding a 1 to the start so it is sending to: 11##########

    But I send from the other thread and it works even though it is four the sane contact and same number. Weird

    Sent from my C6603 using Android Central Forums
    04-12-2013 09:21 AM
  7. Jmaxim's Avatar
    Can someone explain the difference between the C6602 and C6603? I purchased and received a Xperia Z C6602 from Sony online. I live in the US and my carrier is AT&T, however, to date I have not been able to get the data to work with my sim. I have tried everything I've seen here and have spoken to AT&T tech support 4 times. I originally had a BB plan which they changed to a regular internet plan and then to a 4G data plan. Now I get E which I take it means EDGE which I cannot live with, speedtest results are too slow to mention. I am OK without LTE but was at least expecting 3G. Any suggestions.
    Bala Haran likes this.
    06-03-2013 01:39 PM
  8. malt1977's Avatar
    Well I still have the same problems of: if I start a new text and type in my wife's number it will send but if I go to the existing text thread and email from there she doesn't get it.

    Also unable to send mms to her.

    I'll keep trying though!

    Sent from my C6603 using Android Central Forums
    What handset does your wife have and are you both with the same carrier? It sounds like she may have ticked a setting in the message settings that is requesting the reply via her service centre, that is why you can send a fresh text but can't reply to a the old thread. She'll need to make sure "reply path" isn't ticked, then you'll need to delete the thread and start from fresh.

    Hope this helps.
    06-04-2013 01:28 AM
  9. vsigma's Avatar
    try this:

    settings/more/mobile networks//access point names/(bottom right) new apn

    name: hspda+
    apn: wap.cingular
    Proxy: not set
    Port: not set
    username: WAP@CINGULARGPRS.COM (Yes - in all caps!)
    password: CINGULAR1 (Yes - in all caps!)
    server: not set
    mmsc: http://mmsc.cingular.com
    mms proxy: wireless.cingular.com
    mms port: 80
    mcc: 310
    mnc: 410
    authentication type: not set
    APN type: default, supl,mms,a-gps,dial up networking
    apn protocol: ipv4
    apn roaming protocol: ipv4
    apn enabled
    bearer: unspecified
    Bala Haran and passed1224 like this.
    06-04-2013 04:42 PM
  10. Jmaxim's Avatar
    try this:

    settings/more/mobile networks//access point names/(bottom right) new apn

    name: hspda+
    apn: wap.cingular
    Proxy: not set
    Port: not set
    username: WAP@CINGULARGPRS.COM (Yes - in all caps!)
    password: CINGULAR1 (Yes - in all caps!)
    server: not set
    mmsc: http://mmsc.cingular.com
    mms proxy: wireless.cingular.com
    mms port: 80
    mcc: 310
    mnc: 410
    authentication type: not set
    APN type: default, supl,mms,a-gps,dial up networking
    apn protocol: ipv4
    apn roaming protocol: ipv4
    apn enabled
    bearer: unspecified
    Thanks but it didn't work, still getting E.
    proass likes this.
    06-05-2013 08:01 AM
  11. malt1977's Avatar
    Get AT&T to remove the data product and reapply it, it may not have been provisioned correctly.
    06-06-2013 01:22 AM
  12. Jmaxim's Avatar
    Finally got H+, had to select WCDMA(preferred)/GSM in Network Mode. Thanks to all who tried to help.
    Bala Haran likes this.
    06-09-2013 09:06 PM
  13. proass's Avatar
    thanks a lot isn't this a old setting like before the smart phone come out?
    06-14-2013 04:10 PM

Similar Threads

  1. at&t APN settings for Nexus 4
    By Jnorton2724 in forum Google Nexus 4
    Replies: 22
    Last Post: 05-31-2014, 01:56 AM
  2. Fix for AT&T User's Slow Data Speed's! (Correct APN settings)
    By locust43#AC in forum Samsung Galaxy S II
    Replies: 79
    Last Post: 09-15-2013, 09:29 PM
  3. AT&T apn settings
    By harrycarry250 in forum Google Nexus 4
    Replies: 22
    Last Post: 01-28-2013, 01:43 PM
  4. What APN settings are you using with AT&T?
    By MattMJB0188 in forum Google / Samsung Galaxy Nexus
    Replies: 10
    Last Post: 09-07-2012, 04:29 PM
  5. at&t apn setting for evo 3d
    By mikearey in forum AT&T
    Replies: 2
    Last Post: 04-13-2012, 11:06 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD