Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Hi,
    I'm new here and I'm not sure if I'm posting to the right place but I need some help. I have a rooted Sprint Galaxy S3 running KitKat 4.4.2. I'd been trying to install CyanogenMod with no success.
    At some point I did a factory reset of the phone and decided not to continue with the CyanogenMod but I had ClockworkMod recovery on my phone and decided to restore to it.
    Immediately I started getting errors that gapps and a bunch of other apps stopped working...I couldn't do anything so I booted into recovery mode again and did another factory reset. Now I can't activate the phone. Any help would be much appreciated.
  2. #2  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Quote Originally Posted by melanie_jane View Post
    Hi,
    I'm new here and I'm not sure if I'm posting to the right place but I need some help. I have a rooted Sprint Galaxy S3 running KitKat 4.4.2. I'd been trying to install CyanogenMod with no success.
    At some point I did a factory reset of the phone and decided not to continue with the CyanogenMod but I had ClockworkMod recovery on my phone and decided to restore to it.
    Immediately I started getting errors that gapps and a bunch of other apps stopped working...I couldn't do anything so I booted into recovery mode again and did another factory reset. Now I can't activate the phone. Any help would be much appreciated.
    Welcome to the forums.
    I would clear cache in recovery and do one more factory reset, and see if that helps.

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    I did that - to no avail. Should I try to unroot it and reinstall the factory firmware?
  4. #4  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Quote Originally Posted by melanie_jane View Post
    I did that - to no avail. Should I try to unroot it and reinstall the factory firmware?
    By reflashing a stock ROM via Odin, yes.

    Signed, XenonRom, Nexus 5 and AC Forums App

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry
  5. Thread Author  Thread Author    #5  

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Do you know where I can find a stock ROM?
  6. #6  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Quote Originally Posted by melanie_jane View Post
    Do you know where I can find a stock ROM?
    Sammobile .com

    From a Carbon M8 and AC Forums app

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    I found a stock ROM but it's JellyBean not KitKat. Is it ok to flash an earlier version?
  8. #8  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Quote Originally Posted by melanie_jane View Post
    I found a stock ROM but it's JellyBean not KitKat. Is it ok to flash an earlier version?
    If it is too far back, no. I can try to find a different site.

    From a Carbon M8 and AC Forums app

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry
  9. #9  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Try here if you are on Sprint. http://www.rwilco12.com

    From a Carbon M8 and AC Forums app

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Thanks for that. In my travels, I think I found what the problem may be - I need to restore my IMEI? I've been looking for a tutorial on how to do it with little luck. Could you help with that?
  11. #11  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    24,782 Posts
    Global Posts
    25,225 Global Posts
    ROM
    SlimKat

    Default Re: Can't Activate Device After Factory Reset - HELP!

    Quote Originally Posted by melanie_jane View Post
    Thanks for that. In my travels, I think I found what the problem may be - I need to restore my IMEI? I've been looking for a tutorial on how to do it with little luck. Could you help with that?
    Unfortunately, no. I have no idea how to do that.

    From a Carbon M8 and AC Forums app

    What could not be changed, must be endured - New Spring, by Robert Jordan

    Community Guidelines and also here, Developer Rules, and Marketplace
    Mobile Nations Sister Forums: iMore/Connectedly/Windows Central/Crackberry

Similar Threads

  1. Galaxy S3 Application Help
    By Will Tomlinson in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 1
    Last Post: 06-11-2014, 11:49 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 06-08-2014, 11:58 PM
  3. Weird knight icon when factory resetting galaxy s3 (Verizon)
    By christy seravilo in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2014, 11:04 PM
  4. My Galaxy S3 goes crazy when two bluetooth devices are connected.
    By slave2thecross in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2014, 10:42 PM
  5. Moto G active display?
    By mtvictor in forum Moto G (2013)
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2014, 07:46 AM

Posting Permissions