Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Question Is this only happening to me?

    When I do a nandroid back up or my original os and then put on a 4.1 rom (CM10, Codename Android) , everything goes fine and I can always restore to my original os via CWM..but if i put on a 4.2 rom it erases everything and i have no backups or pictures or anything that was on my phone. For example, i backed up the stock Samsung OS and out on CM10 and then downloaded CM 10.1 from the CM updater in the settings, when i wanted to restore into the stock Samsung OS, there were no files to be found. Am I the only one that this is happening too? Is there any reason for this?
  2. #2  
    Skunkape60's Avatar
    Retired Ambassador

    Posts
    4,518 Posts

    Default Re: Is this only happening to me?

    What all are you wiping when you flash?

    When you make a backup where are you putting it? CWM gives you a choice of internal or external.
    http://forums.androidcentral.com/signaturepics/sigpic70132_2.gif
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: Is this only happening to me?

    I do the factory wipe, wipe the cache and wipe the dalvik cache. I know I should have backed up to external but should it really be wiping my whole phone? when i flash and 4.1 rom and follow the same things it doesnt wipe everything like a 4.2 rom does
  4. #4  

    Default Re: Is this only happening to me?

    4.2 splits your SD card in to 2 parts, SD card 0 and SD card

    Sent from an orange potato......no, really
  5. #5  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Quote Originally Posted by rwalther97 View Post
    When I do a nandroid back up or my original os and then put on a 4.1 rom (CM10, Codename Android) , everything goes fine and I can always restore to my original os via CWM..but if i put on a 4.2 rom it erases everything and i have no backups or pictures or anything that was on my phone. For example, i backed up the stock Samsung OS and out on CM10 and then downloaded CM 10.1 from the CM updater in the settings, when i wanted to restore into the stock Samsung OS, there were no files to be found. Am I the only one that this is happening too? Is there any reason for this?
    You have to copy your cmw backup from your 'other' SD card to your real SD card

    Was a known issue with cmw and the nexus since 4.2

    Your stuff is still on your device, just in a separate feature

    Its due to the multi user feature crap, which is why this happened to you

    One of the many reasons to stay away from 4.2 until 4.2.2 is released

    If you have a podcast app, try listening to the most recent droid nation podcast, it explains it more in detail

    Hope this helps


    Sent from an orange potato......no, really
  6. #6  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Quote Originally Posted by rwalther97 View Post
    I do the factory wipe, wipe the cache and wipe the dalvik cache. I know I should have backed up to external but should it really be wiping my whole phone? when i flash and 4.1 rom and follow the same things it doesnt wipe everything like a 4.2 rom does
    Check your/0 folder in recovery I believe, or just use es for explorer to transfer your backup to this 'new' SD card

    Once this is done, you should be fine

    Sent from an orange potato......no, really
  7. #7  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Sorry for triple post, just wanted to add some screen shots to help

    Your stuff is located in your '0' folder and you technically have 2 SD cards, copy the stuff you need, then delete the 0 folder as well as the legacy folder
    Sent from an orange potato......no, really
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Is this only happening to me?-uploadfromtaptalk1359441384837.jpg   Is this only happening to me?-uploadfromtaptalk1359441398943.jpg  
  8. Thread Author  Thread Author    #8  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Your right. I went to the sdcard0 and I saw my backups. Just weird that this would happen

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
  9. #9  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Quote Originally Posted by rwalther97 View Post
    Your right. I went to the sdcard0 and I saw my backups. Just weird that this would happen

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    Yea, it's because of multiuser

    Sent from yo moms house son!😎😎Using my SPH - L710 running AOKP Rom 4.1.2, now initiating Swagger
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: Is this only happening to me?

    I moved the CWM folder to the internal and it now shows up in ROM manager. Do you know if CM10.1 is stable enough for a daily driver?

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
  11. #11  

    Default Re: Is this only happening to me?

    Quote Originally Posted by rwalther97 View Post
    I moved the CWM folder to the internal and it now shows up in ROM manager. Do you know if CM10.1 is stable enough for a daily driver?

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    Once you have all the stuff you want on your correct sd card, delete the 0 SD card folder

    And no, i wouldn't trust 4.2 as a daily driver due to all it's issues

    Sent from yo moms house son!😎😎Using my SPH - L710 running AOKP Rom 4.1.2, now initiating Swagger

Similar Threads

  1. Is this like going to an AA meeting?
    By silicon_ghost in forum Introductions
    Replies: 6
    Last Post: 05-19-2011, 08:08 PM
  2. Thought I share..if you have a phone this has happened to you!!
    By Ms Charli in forum The Android Central Lounge
    Replies: 11
    Last Post: 12-17-2010, 10:07 AM
  3. FML!!!! What just happened to me?
    By bnz506 in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 5
    Last Post: 11-03-2010, 08:38 PM
  4. This seems odd to me
    By splmonster in forum HTC EVO 4G
    Replies: 7
    Last Post: 07-12-2010, 08:37 AM
  5. Replies: 49
    Last Post: 06-15-2010, 10:49 AM

Posting Permissions