1. cb2367's Avatar
    I'm getting a lot of connection time outs when trying to access the Google play store. I either have to keep pressing retry several times or restart the phone. Is this a Sprint data connection issue or an issue with the Google play store?

    Posted via Android Central App
    05-30-2013 09:55 PM
  2. friedtators's Avatar
    My moneys on sprint
    05-30-2013 10:02 PM
  3. TimmyTwo2's Avatar
    I was getting an error late last night too, I ended up having to remove my google account and re-add it, not fun!
    Akshat Yadav1 likes this.
    05-31-2013 11:35 AM
  4. Golfdriver97's Avatar
    I had assumed it was a bad signal on my part. My area is currently going through the upgrade phase to 4G. Hasn't happened much. Maybe clearing the cache on Play through the Application Manager?
    Ntchwaidumela likes this.
    05-31-2013 12:23 PM
  5. Ntchwaidumela's Avatar
    I had assumed it was a bad signal on my part. My area is currently going through the upgrade phase to 4G. Hasn't happened much. Maybe clearing the cache on Play through the Application Manager?
    Probably is due to the upgrading. I'm in Chicago and my hotspot signal tends to go in and out. I was told by Sprint that it was the upgrade process and everything should be finalized in July. They actually gave me a courtesy discount of $40 per month through July. Like I've said before, we should always check with Sprint's customer service when we have a problem we can't solve.
    05-31-2013 01:55 PM
  6. Rahoof Moideen's Avatar
    I found the solution. just update play store to v 4.3.10 , You can download it from com.android.vending-4.3.10.apk | by Android Police for Generic Device for more info, contact me to get solutions to android problems, @ www.rahoofpm.com
    bbslam likes this.
    09-18-2013 02:59 AM
  7. lordfire00's Avatar
    I'm getting a lot of connection time outs when trying to access the Google play store. I either have to keep pressing retry several times or restart the phone. Is this a Sprint data connection issue or an issue with the Google play store?

    Posted via Android Central App
    one thing i recommend trying is.. go into your menue >>>settings and do a PRL/PROFILE update.. then reboot phone.
    09-20-2013 04:44 PM
  8. florara's Avatar
    i have the same problem
    10-27-2013 03:47 PM
  9. Lee Giroux's Avatar
    Same issue, started last week. Was on 4.4.1. Did soak test to 4.4.2 yesterday. Same problem. Tried all the tips, nothing. Weird thing though. I can enter something in the search box and it takes me to apps and i can download. Can't get back in afterwards though
    02-25-2014 05:32 PM
  10. rjm80's Avatar
    Mine started last week when my LG G2 got the OTA. I've had luck disabling the automatic time\date and DST to get it to load, but its still less than 50\50.
    03-04-2014 05:07 PM
  11. nmccready's Avatar
    Hit the search icon and search something. Mine started working after that.
    03-04-2014 05:40 PM
  12. GSDer's Avatar
    Funny how long this problem has been around without resolution on Google's part - I just started having the problem about three weeks ago, with no other network-related issues.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    03-07-2014 01:39 AM
  13. Becky James's Avatar
    Ive been having this problem for almost a week to no avail. I've tried everything. And straight talk is no help. [ some comments removed by moderator ]
    03-09-2014 12:22 PM
  14. GSDer's Avatar
    Becky,
    I don't think the problem is with your carrier.
    What happens when you're using Wi-Fi?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    03-09-2014 06:42 PM
  15. Paterick's Avatar
    I have had an issue similar to this for quite a while. Was hoping that the 4.3 update would have fixed it but it still persists. For me the though, the issue happens on WIFI and not 3G/4G and only happens on certain places when I am on WIFI. Unfortunately my house is one of the places.

    When the issue occurs, the only way to fix it is to reboot the phone. I haven't come across anything else that will work. I have seen mention of making sure the clock is right or removing your google account and I have even factory reset the phone a couple of times try and fix this problem.

    This affects the play store, youtube, hangouts, and google+. Basically any app that uses Google services but does not affect the ability to access the Internet. It has to be something in Samsung ROM because at various times I have rooted and installed Cyanogenmod and the issue goes away. One I go back to a touchwiz ROM the issue returns. Since my town has finally gotten usable 3G and 4G its not that bad because I can just stay on 4G the whole time and minimize the issue.
    03-11-2014 05:40 PM
  16. ewyatt1's Avatar
    Hit the search icon and search something. Mine started working after that.
    I can get the Play Store to search items after performing your suggestion, but just clicking the icon later still doesn't work. Must keep using the search icon.....
    03-30-2014 08:52 AM

Similar Threads

  1. connection timed out
    By thomasr1950 in forum HTC EVO 4G LTE
    Replies: 11
    Last Post: 11-15-2015, 07:33 AM
  2. Google Play Store w/out sim card?
    By cpolly69 in forum AT&T Captivate Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2013, 01:52 AM
  3. Connection timed out.
    By Gereltuya Ariuntuya in forum Google / Samsung Galaxy Nexus
    Replies: 0
    Last Post: 12-11-2012, 04:48 AM
  4. I lost google play connection on my VZW - Stratosphere (SCH-i405)
    By Shannon L in forum Samsung Stratosphere
    Replies: 0
    Last Post: 12-03-2012, 04:35 PM
  5. Connection times out while unofficially tethered?
    By nerdydesi in forum Verizon Droid Charge
    Replies: 1
    Last Post: 10-27-2011, 10:57 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD