Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 43
Like Tree1Likes
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    So i got my G2 yesterday in a corporate store and i am truly in love with it. coming from and Evo 3D. It was a HUGE upgrade. My problem is the freaking LTE connectivity. The phone only gets a few seconds of LTE and then it just switches back to 3G and stays there. I have literally tried EVERYTHING. updated profile, PRL, set it from global to LTE/CDMA, turn off Connection Optimizer, restarted it. Literally everything and nothing. Every time i do something, LTE turns on and a few moments later 3G. I live in NYC where their LTE towers are ON so i am VERY mad at this. You would think that their first SPARK device would at least receive the original 1900 MHz 4G LTE signal until the "Spark" update. SMH!
  2. #2  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    13,699 Posts
    Global Posts
    13,974 Global Posts
    ROM
    Stock Moto X

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Have you contacted the store about it yet?

    Devices: Current: Nexus 5, Moto X, Galaxy Tab 2 (7.0); Retired: Galaxy S2 (Epic 4G Touch); Traded: Galaxy S3
    When I let go of what I am, I become what I might be - Lao Tzu 'If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change.' - Mahatma Gandhi
    Community Guidelines and also here
  3. #3  
    UJ95x's Avatar

    Posts
    5,501 Posts
    Global Posts
    5,581 Global Posts
    ROM
    Slim Kat 4.4.2 Build 3

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by Joseph M View Post
    So i got my G2 yesterday in a corporate store and i am truly in love with it. coming from and Evo 3D. It was a HUGE upgrade. My problem is the freaking LTE connectivity. The phone only gets a few seconds of LTE and then it just switches back to 3G and stays there. I have literally tried EVERYTHING. updated profile, PRL, set it from global to LTE/CDMA, turn off Connection Optimizer, restarted it. Literally everything and nothing. Every time i do something, LTE turns on and a few moments later 3G. I live in NYC where their LTE towers are ON so i am VERY mad at this. You would think that their first SPARK device would at least receive the original 1900 MHz 4G LTE signal until the "Spark" update. SMH!
    How strong is the LTE? If it's weak I wouldn't expect it to hold onto it as it wastes more battery than only using 3G.
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I haven't contacted the store yet since they are usually no help. Only thing they could help on is if its a hardware problem, which i doubt. The signal is pretty strong. I have done test.
    I turn Airplane mode ON and OFF to make the phone find the LTE signal. Once i get it, i immediately run a speed test. I get 50-70 pin, 15-25 Down and 4-7 UP. Sometimes the speedtest cant even finish because it switches right back to 3G.
  5. #5  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Yeah I'm having the same problem. My S3 was able to hold onto an LTE signal pretty well, but the G2 can't for some reason. I've also tried everything you've tried, and am getting the same result: LTE for a few seconds, then back to 3G

    Sent from my LG-LS980 using Tapatalk
  6. #6  
    UJ95x's Avatar

    Posts
    5,501 Posts
    Global Posts
    5,581 Global Posts
    ROM
    Slim Kat 4.4.2 Build 3

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by Joseph M View Post
    I haven't contacted the store yet since they are usually no help. Only thing they could help on is if its a hardware problem, which i doubt. The signal is pretty strong. I have done test.
    I turn Airplane mode ON and OFF to make the phone find the LTE signal. Once i get it, i immediately run a speed test. I get 50-70 pin, 15-25 Down and 4-7 UP. Sometimes the speedtest cant even finish because it switches right back to 3G.
    This does sound like a hardware problem. If it"s good signal strength it shouldn't be losing it
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    The thing is, if it would had been any other LTE phone thats out. I would had immediately thought it was the Hardware, but this is a new phone that came out and the first Tri band phone. So my first thoughts was that something might be conflicting with the 3 LTE frequencies, even though sprint hasn't sent an update for them. But you never know, it could had been a bad batch of phones.
  8. #8  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by Joseph M View Post
    The thing is, if it would had been any other LTE phone thats out. I would had immediately thought it was the Hardware, but this is a new phone that came out and the first Tri band phone. So my first thoughts was that something might be conflicting with the 3 LTE frequencies, even though sprint hasn't sent an update for them. But you never know, it could had been a bad batch of phones.
    Its not a bad batch of phones, look through all the forums for sprint. Unfortunately it seems to be a widespread issue at moment. I actually have had mine for two weeks same thing. CSR are useless
  9. #9  
    UJ95x's Avatar

    Posts
    5,501 Posts
    Global Posts
    5,581 Global Posts
    ROM
    Slim Kat 4.4.2 Build 3

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by darryjr View Post
    Its not a bad batch of phones, look through all the forums for sprint. Unfortunately it seems to be a widespread issue at moment. I actually have had mine for two weeks same thing. CSR are useless
    Wow
    Sprint fails to deliver again
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I guess well just have to wait for a dam update -___-
  11. #11  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by Joseph M View Post
    I guess well just have todam update -___-
    I also have static during a call, weird thing is if I roam, call is normal, when not roaming, static and popping. Went to corporate store and they had no idea what to do. I did not get phone from sprint or bb I actually picked it up in new Hampshire pre release and live in NY. As far as the static, I also read that is common on Verizon, haven't seen it with sprint, except mine at this point. Hopefully they update soon.
  12. #12  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I'm having the same issue. This really pisses me off. I come back to sprint and this is what happens.

    Posted via Android Central App
  13. #13  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by moonoverparma00 View Post
    I'm having the same issue. This really pisses me off. I come back to sprint and this is what happens.

    Posted via Android Central App
    Are you having the lte issue or the static and pop in call that I spoke about?
  14. #14  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Make sure that under Mobile Networks your network mode is on LTE/CDMA and connections optimizer is unchecked. It fixed the problem i was having.
    Last edited by KingT33; 11-09-2013 at 04:27 PM. Reason: more info
  15. #15  

    Default

    Quote Originally Posted by darryjr View Post
    Are you having the lte issue or the static and pop in call that I spoke about?
    The LTE issue. I have CDMA/LTE selected and connections optimizer turned off and still have the problem

    Posted via Android Central App
  16. #16  
    jfenton's Avatar

    Posts
    497 Posts
    Global Posts
    631 Global Posts

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I had the problem but disabled the optimizer, switched from Global to CDMA / LTE and updated the profile and now it seems to work like a charm
  17. #17  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by jfenton View Post
    I had the problem but disabled the optimizer, switched from Global to CDMA / LTE and updated the profile and now it seems to work like a charm
    I'll give that a try.

    Posted via Android Central App
  18. #18  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I have global enabled..no issues with LTE so far. Even the switch from 3g to LTE is almost immediate.

    Sent from my LG-LS980 using AC Forums mobile app
  19. #19  

    Default

    Mine will not connect to LTE at all while on global. When I switch to CDMA/LTE, it will connect only for a few seconds and then drop out. I have to force it to connect again but will still drop out after a few seconds.

    Posted via Android Central App
  20. #20  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    you are probably in an area where the towers are compatible with the device. I suspect if you took your phone to the same location moonverparma00 is you would have the same issue as he is having

    Quote Originally Posted by headbuzz View Post
    I have global enabled..no issues with LTE so far. Even the switch from 3g to LTE is almost immediate.

    Sent from my LG-LS980 using AC Forums mobile app
  21. Thread Author  Thread Author    #21  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    My question is. Will they have a fix for the NV towers and the legacy towers conflicting with each other and not being compatible with the phone?, or is this something that you just luck out if you live in the wrong place? This seems like a serious problem so i would like to know. I only have 14 day to return the phone and cancel this JOKE of a service.
  22. #22  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Sprint better come up with an answer fast because if I can't take advantage of the LTE in my area, I want to return this phone within my 14 days.

    Posted via Android Central App
  23. #23  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Just got my LG G2 and having the same issue connecting to 4G/LTE. My wife got a Galaxy S4 about two weeks ago and she hasn't had any issues getting 4G/LTE to connect.

    I tried the suggestion of switching the Mobile Network setting and it hasn't made any difference, I'm still just hitting 3G. It's flashed to 4G/LTE a few times but it's been for maybe a second or two at a time. I've pretty much had nothing but problems since getting the phone three days ago.

    - Can't get it to connect to my MacBook

    - Can't get 4G/LTE

    - Wasn't receiving text messages from anyone with iPhones

    I love this phone but I'm becoming annoyed with it very quickly. I'm half tempted to return it for a Galaxy S4. My wife hasn't had ANY of these problems with her phone.
  24. #24  
    eptiger's Avatar

    Posts
    55 Posts
    Global Posts
    57 Global Posts
    ROM
    Gingerbread

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    I assume this is the problem:



    So there's no toggle between 3G and LTE if I want to turn on one or the other? It just autodetects? I'd rather be able to control that myself. I'm not able to find the toggle for it, at least. I have my mobile networks set to global. What's the difference between global and cdma/lte?

    Elton
    Thanked by:
    Jawbox 
    Jawbox likes this.
  25. #25  

    Default Re: Problem. Only a few seconds of LTE. Please Help

    Quote Originally Posted by eptiger View Post
    I assume this is the problem:



    So there's no toggle between 3G and LTE if I want to turn on one or the other? It just autodetects? I'd rather be able to control that myself. I'm not able to find the toggle for it, at least. I have my mobile networks set to global. What's the difference between global and cdma/lte?

    Elton
    No, Elton, there is no toggle to choose between the 3G and 4G/LTE. It's very frustrating to have a new phone that won't even pick up a 4G network. One of the reasons I chose to upgrade was because my iPhone 4S was only capable of picking up 3G. Now, I've spent $200 to upgrade to yet another phone that will not pick up a 4G network. None of the file transfer programs work with this phone, and 4G doesn't work with this phone. I will probably have enough of it by the end of the week, return it, and spring for a Galaxy S4. It's a real disappointment, I'd really been looking forward to the LG G2...all for nothing.
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Help to delete multiple sms / text messages at one time
    By dpoverlord in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 14
    Last Post: 12-11-2013, 12:42 PM
  2. S4 Verizon all of my contacts don't show up in sms list
    By brianmac1 in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-2013, 01:32 PM
  3. Just ordered a few questions....
    By prissysox in forum Moto X
    Replies: 11
    Last Post: 11-15-2013, 05:01 PM
  4. Replies: 20
    Last Post: 11-10-2013, 10:39 AM
  5. 4.3 Update for Wifi-Only Galaxy Note 8.0?
    By rkeenan in forum Samsung Galaxy Note 8.0
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2013, 11:03 AM

Posting Permissions

B