1. attweco's Avatar
    Following the 4.1.83 update, I can no longer log into my Bank of America app. It appears that the apps from some other banks(Chase, Discover, American Express) have stopped working, as well.

    Anyone know of a workaround?

    My guess is that it's some kind of security certificate problem inside the app, because I can log into my account via the web browser, but now it flashes a security certificate error.

    I'd prefer to use the app, rather than the browser.
    05-05-2011 06:30 AM
  2. brdwlk's Avatar
    @attweco You're right. I'm getting a message on the Amex app saying "No response from service", with a "Continue" button that does nothing but take me back to the app login screen!? The Chase app says "We're temporarily unable to connect to Chase...".

    Your certificate idea makes sense as well, but I haven't found any workarounds yet.
    05-05-2011 07:25 AM
  3. ka3yan's Avatar
    This was a bug discovered during beta testing. I don't think they ever came up with a solution. On a positive note, USAA banking app still works if you use them. :-/
    05-05-2011 08:46 AM
  4. madhatter01's Avatar
    Yup chase app no longer works. I use it to make check deposits.
    05-05-2011 09:50 AM
  5. icwhatudidthere's Avatar
    Amex and BofA are both dead. But Wells Fargo works.
    05-05-2011 11:05 AM
  6. Terrigno's Avatar
    That sucks because these apps are vital.
    05-05-2011 11:47 AM
  7. prothos's Avatar
    Not very responsible of Motorola to roll out an update with a know bug like this.
    05-05-2011 12:00 PM
  8. CDG's Avatar
    M&I Bank app works!
    05-05-2011 12:16 PM
  9. attweco's Avatar
    To those with broken banking apps:

    Could you please try to log into your accounts, via the web browser, and see if that works?

    If that attempt brings up a Security Certificate Error, please report it here. Then at least we have a common thread across all these broken apps, which might lead to a fix.

    Thanks...
    05-05-2011 02:19 PM
  10. prothos's Avatar
    To those with broken banking apps:

    Could you please try to log into your accounts, via the web browser, and see if that works?

    If that attempt brings up a Security Certificate Error, please report it here. Then at least we have a common thread across all these broken apps, which might lead to a fix.

    Thanks...
    works fine using the browser on the phone but not the app
    05-05-2011 04:59 PM
  11. slim26's Avatar
    sweet -- now I can't login to Chase either. So much for making deposits over the phone. WTF
    05-05-2011 05:54 PM
  12. dervari's Avatar
    BOA gave a security error. Chase worked ok.
    05-05-2011 07:36 PM
  13. brdwlk's Avatar
    Chase works using the phone browser, but I get a security certification error with Amex.
    05-05-2011 07:39 PM
  14. attweco's Avatar
    Well, I guess there's no consistant pattern with the Security Certs.

    Oh well....

    Regardless, this is Moto's problem. I managed to navigate through the gauntlet of BofA tech support, and was told that there had been some reports. The response was that this was Motorola's problem and it was their responsibilty to fix their devices, not BofA.
    05-06-2011 04:04 AM
  15. wallyn's Avatar
    TD Bank works fine
    05-06-2011 09:13 AM
  16. nyc_rock's Avatar
    From Motorola's support forums:

    18. May 6, 2011 8:23 AM (in response to dervari)
    .83 update has crippled all banking applications.
    We're aware of the issue and are looking to find out how we can work with the App Developers to resolve it. No need to contact us as it already has a high priority.


    Mark

    Support Forums Manager



    For whatever it is worth. Guess we will see what happens.
    05-06-2011 10:02 AM
  17. zentulips's Avatar
    The BocA app doesn't work on my HTC either though...
    01-28-2013 06:39 AM
  18. Susan White's Avatar
    Using LG P506 experiencing connection error with the app and Security Certificate Error with the mobile browser. Thanks for assistance.
    02-21-2013 01:12 PM
  19. piperbarney's Avatar
    When I try to get the TD Canada bank app it doesn't show up. Only the US apps.
    07-11-2014 05:13 PM
  20. saddlesore's Avatar
    Well, I guess there's no consistant pattern with the Security Certs.

    Oh well....

    Regardless, this is Moto's problem. I managed to navigate through the gauntlet of BofA tech support, and was told that there had been some reports. The response was that this was Motorola's problem and it was their responsibilty to fix their devices, not BofA.
    04-15-2016 02:47 PM
  21. saddlesore's Avatar
    Well, I guess there's no consistant pattern with the Security Certs.

    Oh well....

    Regardless, this is Moto's problem. I managed to navigate through the gauntlet of BofA tech support, and was told that there had been some reports. The response was that this was Motorola's problem and it was their responsibilty to fix their devices, not BofA.
    Not just a Moto problem. Get same problem with a Samsung tablet.
    04-15-2016 02:50 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD