11-07-2016 12:26 AM
471 123 ...
tools
  1. Timbacak's Avatar
    Hello,
    I keep getting this error message, it's usually when I am on the Internet or a application.
    Not sure what it means, anyone experience this error? How do I fix it?
    Thanks


    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Android Central Forums
    07-13-2012 08:01 PM
  2. KreepyKen's Avatar
    That's your Google Apps process that's crashing/force closing. It's really annoying when that keeps happening. Are you rooted/rommed? If so, something may have gotten botched during a flash (or the rom isn't fully baked yet). If you're not rooted, it's probably a conflict with another app.

    If the problem persists, you can either uninstall a buch of apps and see if that fixes it or do a factory reset and add back your apps one by one until you find the offender.
    07-13-2012 09:24 PM
  3. emhardman's Avatar
    found this elsewhere on the internet:

    Google Groups
    b0btech likes this.
    07-13-2012 09:36 PM
  4. Blazer's Avatar
    I got rid of it by deleting my accounts in setting (Accounts and sync) then adding them back in.
    07-13-2012 09:50 PM
  5. nelonez's Avatar
    i kept having the same issue wjile using the stock browser.... all i did was go to settings>application manager>internet and then I reset to defaults.... havent had that issue since.... hope this helps..
    07-13-2012 10:12 PM
  6. xemtra's Avatar
    i kept having the same issue wjile using the stock browser.... all i did was go to settings>application manager>internet and then I reset to defaults.... havent had that issue since.... hope this helps..
    didnt work for me. still happens. it will happen on certain websites. the browser will freeze and then a few seconds later it will pop that error
    07-17-2012 11:24 AM
  7. xemtra's Avatar
    ok, might have a solution, still testing. but it may have something to do w/ your google account and it syncing the "internet". go into accounts/sync then uncheck "sync internet" under your google account. we shall see...
    svenjoypro and JulietPurcell like this.
    07-17-2012 11:30 AM
  8. onthezone's Avatar
    I was having the exact same issue and it was driving me nuts, I just master reset the phone and did not restore the phone from apps after entering your google account during setup menu. You may not need to restore the phone to get it fixed but it was annoying me so much i just reset it. I been problems free for 3 days now.
    07-17-2012 02:24 PM
  9. nelonez's Avatar
    Try using a different browser to see if it continues...

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Android Central Forums
    07-17-2012 11:35 PM
  10. MacBook's Avatar
    I was getting that annoying message three to four times a day.. when I disabled sync it stopped for good.
    07-18-2012 02:46 AM
  11. b0btech's Avatar
    I did a factory wipe.fixed it. LOL.started happening right after I tried Kies updates.

    from MY SIII in sunny FL.
    07-18-2012 06:04 AM
  12. gopi korukanti's Avatar
    Tried the below solution some ok recommended. Works like a charm for my Samsung galaxy S3. Spent couple of hours with ATT and BestBuy geek squad. No one could resolve the issue and swapped with a new phone. Started to happen on the new phone as well It was quite annoying. Below resolution just did the trick. thanks a bunch.

    ok, might have a solution, still testing. but it may have something to do w/ your google account and it syncing the "internet". go into accounts/sync then uncheck "sync internet" under your google account. we shall see...
    07-19-2012 09:48 PM
  13. MacBook's Avatar
    Tried the below solution some ok recommended. Works like a charm for my Samsung galaxy S3. Spent couple of hours with ATT and BestBuy geek squad. No one could resolve the issue and swapped with a new phone. Started to happen on the new phone as well It was quite annoying. Below resolution just did the trick. thanks a bunch.

    ok, might have a solution, still testing. but it may have something to do w/ your google account and it syncing the "internet". go into accounts/sync then uncheck "sync internet" under your google account. we shall see...
    Yeah I mentioned that in an earlier post.. Its a sync issue for sure.. when I disabled "Sync to internet" it worked as normal afterwards
    07-19-2012 09:54 PM
  14. cbc0201's Avatar
    Another solution I found is to clear the data and cache for the native browser in applications.


    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
    Oisnas, here4kids, b0btech and 1 others like this.
    07-20-2012 01:13 AM
  15. b0btech's Avatar
    worked for me

    from MY SIII in sunny FL.
    Kim Benedict Lim likes this.
    07-26-2012 11:46 PM
  16. areimer's Avatar
    So this is my third Samsung S3 ATT.
    First was to hot to hold after 1st charge
    2nd got this message reapeatly
    3rd looked good first week then it started again
    Just turned off sync and it worked fine
    But I need the email to sync. Its my business
    Turned back on and the error came right back.

    I Will report this to Samsung and ATT but from what I read it is happening on all brands. So they have to get Google to move on this.
    Aysu Abutalibova likes this.
    07-27-2012 07:24 AM
  17. b0btech's Avatar
    here's the fix. simple terms, after doing a factory wipe I tried this and it works! just sucks we have to do this still on android 4.0.4...
    1.goto settings
    2.application manager
    3.goto all
    4.scroll down to internet
    5. clear data!!!! :-)
    6.I would reboot the phone... this will reboot and wipe all bookmarks and favorites. save them before doing this...

    from MY SIII in sunny FL.

    07-27-2012 07:42 AM
  18. Principal Skinner's Avatar
    This did the trick for me ...so far ...what exactly does this sync to internet actually do ?
    b0btech likes this.
    08-04-2012 08:20 PM
  19. Jimmiray's Avatar
    I had that, Delete your google account, then add the account back. Worked for me.
    liidogirl and Evil_Munki like this.
    08-04-2012 08:58 PM
  20. liidogirl's Avatar
    I've been stuck trying to get GoogleVoice properly set up for 2 days now - would always get the "unfortunately, the process com.google.process.gapps has stopped." message during the app configuration for voicemail. The only thing that worked was to remove my Google account from my phone, then I rebooted, and re-added my Google account and it was all done. Now if I could just get the # to show up on my phone that I'm dialing, instead of the relay #, I'd be all set.
    08-17-2012 05:41 PM
  21. b0btech's Avatar
    it's under phone setting under the internet login, not on your phone app for GV.

    from MY SIII in sunny FL.
    08-18-2012 08:12 AM
  22. b0btech's Avatar
    login from your computer.or use desktop mode on your android.

    from MY SIII in sunny FL.
    08-18-2012 08:13 AM
  23. tapin4par's Avatar
    I turned off the 'Internet Sync' in the account and sync menu and haven't been able to recreate the error since. Hopefully it'll stay that way. Thanks y'all.
    08-20-2012 08:25 AM
  24. Holley2583's Avatar
    My HTC EVO 4G LTE sprint, though this thread doesn't list my device, i'm getting the same errors...stock everything, haven't even rooted yet nor have google wallet activated, and getting this error. Funny thing is im also getting errors while using my gmail docs on my PC...slow and laggy. Started thinking it may be a server issue altogether. Then tonight they released Google Drive replacing Google Docs...hmmm maybe that will stop the errors. NOPE. I've got no reason to believe that going back to stock will help as I'm still in stock Rom, not rooted, nada. This is a bug that hopefully will be in an update they are currently working on presently. Trying to remove all gmail accounts and re-adding appears to not help the errors either and if I have to clear my contact sync's well then I will have no contacts as they are all saved through gmail. Workarounds are great, but time consuming and often work on one device and not another. I feel writing google will help kick start some buggy code that needs some doctoring. Let's just keep each other posted and hope there is a solution soon enough because I don't dig errors on a brand new phone.
    09-12-2012 11:28 PM
  25. TaiOMan's Avatar
    This looks like a great Android forum and I'm glad to have found it. Thanks everyone!
    09-19-2012 06:08 PM
471 123 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD