1. ughazi93's Avatar
    I was trying to flash a ROM (not sure exactly which one - I did this like a month or two ago) but I did something wrong and the phone is now in a boot loop. It gets to HTC logo and reboots constantly. When I try booting into recovery, it show CWM on the screen for a split second and then reboots (back into the bootloop). I am, however, able to get into hboot/fastboot. It says "tampered" and "unlocked" at the top. It's hboot version 1.44. When I select the factory reset or recovery option, it goes back into the bootloop.

    I have read several posts about connecting it to a computer and using adb to reset it while in fastboot but I can't do that. Whenever I connect it to a computer, the phone does not get recognized on the computer whatsoever. When I plug it in, it starts charging but nothing happens on the computer. I have tried installing the drivers on multiple PCs (both Windows 7 and 8) and I have tried using several different USB cables. This was the case long before it was stuck in the boot loop too so it's not a new issue. It just doesn't get recognized on a computer. I've tried going into device manager and everything, nothing shows up. Is there any way I can fix this issue since I seemingly can't use adb?

    Thanks in advance for any help!
    07-16-2014 01:40 PM
  2. wizzrah's Avatar
    I was trying to flash a ROM (not sure exactly which one - I did this like a month or two ago) but I did something wrong and the phone is now in a boot loop. It gets to HTC logo and reboots constantly. When I try booting into recovery, it show CWM on the screen for a split second and then reboots (back into the bootloop). I am, however, able to get into hboot/fastboot. It says "tampered" and "unlocked" at the top. It's hboot version 1.44. When I select the factory reset or recovery option, it goes back into the bootloop.

    I have read several posts about connecting it to a computer and using adb to reset it while in fastboot but I can't do that. Whenever I connect it to a computer, the phone does not get recognized on the computer whatsoever. When I plug it in, it starts charging but nothing happens on the computer. I have tried installing the drivers on multiple PCs (both Windows 7 and 8) and I have tried using several different USB cables. This was the case long before it was stuck in the boot loop too so it's not a new issue. It just doesn't get recognized on a computer. I've tried going into device manager and everything, nothing shows up. Is there any way I can fix this issue since I seemingly can't use adb?

    Thanks in advance for any help!
    Hmmm...

    Okay, can you access fastboot? When you connect it to your computer, does the red text change from "fastboot" to "fastboot usb"?
    07-16-2014 01:55 PM
  3. ughazi93's Avatar
    Hmmm...

    Okay, can you access fastboot? When you connect it to your computer, does the red text change from "fastboot" to "fastboot usb"?
    I can access fastboot but the red text stays the same. The phone doesn't sense it's been connected to a computer.
    07-16-2014 01:59 PM
  4. wizzrah's Avatar
    I can access fastboot but the red text stays the same. The phone doesn't sense it's been connected to a computer.
    Are you using USB 3.0?
    07-16-2014 02:02 PM
  5. ughazi93's Avatar
    Are you using USB 3.0?
    No I'm only connecting it to regular 2.0 ports. Should I be using 3.0?
    07-16-2014 02:08 PM
  6. wizzrah's Avatar
    No I'm only connecting it to regular 2.0 ports. Should I be using 3.0?
    No, you should use 2.0. What drivers have you been using? Have you tried the ones from HTC Sync?
    07-16-2014 02:40 PM
  7. ughazi93's Avatar
    No, you should use 2.0. What drivers have you been using? Have you tried the ones from HTC Sync?
    Yeah I've tried those drivers. The thing is with or without drivers, the device should at least show up in the device manager right? Even if it's an unknown device it should show that. Nothing changes in the device manager. I'm thinking maybe it's a hardware issue with the port on the phone or something.
    07-16-2014 03:08 PM
  8. wizzrah's Avatar
    Yeah I've tried those drivers. The thing is with or without drivers, the device should at least show up in the device manager right? Even if it's an unknown device it should show that. Nothing changes in the device manager. I'm thinking maybe it's a hardware issue with the port on the phone or something.
    So you've tried Windows 7 and 8? They were on different computers right?
    07-16-2014 04:24 PM
  9. ughazi93's Avatar
    So you've tried Windows 7 and 8? They were on different computers right?
    Yeah I tried four different computers. 2 with Windows 8 and 2 with Windows 7.
    07-16-2014 04:32 PM
  10. wizzrah's Avatar
    Yeah I tried four different computers. 2 with Windows 8 and 2 with Windows 7.
    We need at, the very least, fastboot working in order to try anything.

    Look at this to see if it will work: [TOOL] [WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.3 - XDA Forum
    07-16-2014 04:38 PM
  11. ughazi93's Avatar
    We need at, the very least, fastboot working in order to try anything.

    Look at this to see if it will work: [TOOL] [WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.3 - XDA Forum
    I installed it. What should I do next? I looked at the the picture guide for when the computer can't detect a device but there is no "Other devices" section in my device manager when I connect the phone.

    edit: I also tried running the command prompt for the newly created adb directory and typed "fastboot devices" but nothing happened
    07-16-2014 07:16 PM
  12. wizzrah's Avatar
    I installed it. What should I do next? I looked at the the picture guide for when the computer can't detect a device but there is no "Other devices" section in my device manager when I connect the phone.

    edit: I also tried running the command prompt for the newly created adb directory and typed "fastboot devices" but nothing happened
    The 'fastboot devices' command won't show anything unless your phone says "fastboot usb" in red text. I'm kind of out of ideas. We just need fastboot working and we can go somewhere, but right now we're stuck. You can't boot up, and you can't boot into recovery.

    I'll have to think of some other ideas and maybe contact others for help.
    07-16-2014 08:17 PM
  13. ughazi93's Avatar
    The 'fastboot devices' command won't show anything unless your phone says "fastboot usb" in red text. I'm kind of out of ideas. We just need fastboot working and we can go somewhere, but right now we're stuck. You can't boot up, and you can't boot into recovery.

    I'll have to think of some other ideas and maybe contact others for help.
    Ok sure. Thanks for taking the time to help me out. I didn't expect it to be fixable issue going in. Kind of hard to do anything without at least being able to connect it to a PC.
    07-16-2014 08:23 PM
  14. MissMariss2185's Avatar
    .

    Sent from my SM-G900P using Tapatalk
    06-30-2015 02:50 AM

Similar Threads

  1. Sprint note3 to Boost
    By chi-townSteve in forum Samsung Galaxy Note 3 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 08-29-2015, 01:09 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 08-07-2014, 08:20 AM
  3. Something stuck in audio jack
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 9
    Last Post: 07-19-2014, 02:30 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-16-2014, 11:29 PM
  5. S3 WIFI connection issues - peculiar - range related
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 07-16-2014, 01:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD