Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 12 of 12
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Stock music player can't find music

    I've had my NS for less then a week. I synced MP3s to it from my WMP. The stock music player doesn't see the music. About once in 3 reboots it may pick up the files. The file structure is sdcard/Music/artist/... If I use a file manager I can path to the MP3s and manually play each one if I click on them. Any idea what could be causing this?

    Thanks in advance,
    Tom
    I9020 w/ Android 2.3.2

    Sent from my Nexus S using Tapatalk
  2. #2  
    Smokexz's Avatar

    Posts
    897 Posts
    Global Posts
    1,117 Global Posts
    Carrier
    Stock

    Default

    Try to use Doubetwist.... it can sync without any software on the Android device, its petty good.

    Sent from my Nexus S
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default

    I'll try that out. Thank you!

    Tom

    Sent from my Nexus S using Tapatalk
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default

    Hmmm.. I think I'm having bigger problems. I downloaded Doubletwist to try it out. It produced the same thing, it couldn't see any of the music on my phone. It's almost like the phone can't see the internal memory. I then realized that none of my custom ringtones that I put on the phone were working either. So for the heck of it I deleted my sdcard\Music folder (the folder that I synced over from Windows Media Player). That folder contained only 800mb of music on it. After I deleted the folder the phone was able to see my custom ringtones. Both of the media players actually pulled up those ring tones within their playlists at that time too.

    Any other ideas as to what may be causing this problem? I would like to be able to put music on my phone to use it as a MP3 player too.

    Thanks again,
    Tom
  5. #5  
    Smokexz's Avatar

    Posts
    897 Posts
    Global Posts
    1,117 Global Posts
    Carrier
    Stock

    Default

    Try physically adding each song... same way media player did it, MUSIC/ARTIST/ALBUM/ it could just be media player, if not return it.

    Sent from my Nexus S
  6. #6  
    zhelf's Avatar
    Zombie

    Posts
    764 Posts
    Global Posts
    1,995 Global Posts
    Carrier
    Stock

    Default

    i manually added each song and it works perfect on mine just put it into the mass storage my structure is sdcard/music/then the various artists with their albums in their subfolders
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default

    I'll give that a try tonight. So do you think the sync method through WMP may be causing an issue and "corrupting" it somehow?

    Thanks again,
    Tom
  8. #8  
    zhelf's Avatar
    Zombie

    Posts
    764 Posts
    Global Posts
    1,995 Global Posts
    Carrier
    Stock

    Default

    idk if it is corrupting or encoding to the point where they just simply arent being recognized. but try manually before exchanging the unit.
  9. Thread Author  Thread Author    #9  

    Default

    I manually copied over about 800mb of MP3s. So far everything is working (knock on wood). I've even restarted and it's still working. I'll let you know if it happens again.

    Thanks,
    Tom
  10. #10  
    ether813's Avatar

    Posts
    32 Posts
    Global Posts
    70 Global Posts

    Default

    I had a similiar issue, and what was happening was I had a voicemail, so when i rebooted the phone, while it was booting and said "preparing sd card" if i got any type of notification before that was done, i would get the generic beeping and all my files in the "sd card" storage would not mount. When i cleared the notification and rebooted and provided i didnt get an email notification before it was done preparing the sd card, everything mounted fine.
  11. #11  
    zhelf's Avatar
    Zombie

    Posts
    764 Posts
    Global Posts
    1,995 Global Posts
    Carrier
    Stock

    Default

    Quote Originally Posted by Tdavis75 View Post
    I manually copied over about 800mb of MP3s. So far everything is working (knock on wood). I've even restarted and it's still working. I'll let you know if it happens again.

    Thanks,
    Tom
    yea it appears the error occured in the syncing process which is good that there was no corruption.
  12. #12  
    qnet's Avatar

    Posts
    2,275 Posts
    Global Posts
    2,341 Global Posts
    Carrier
    All stock right now

    Default

    Hello everyone. I just bought a Nexus S. I had previously had this issue when I had the N1. When I got the Mytouch 4G a friend of mine told me about Isync. It's a really good program and, much better than Double-twist for syncing songs from your Itunes IMO.

    I still use Double-twist as a music player but, Isync for syncing. One thing I had to do, once I copied all my songs with Isync was, go into the settings of the Isync program and uncheck " Auto clean old playlist" Once I did that, all my music and playlists showed up.

    Hope that helps.

Posting Permissions