1. Astrolux44EVO's Avatar
    I had a T-Mo Vibrant for a long time and to save battery I normally ran it on 2G only. 2G was fast enough to get through the day doing simple tasks.

    I now have a Amaze 4G and although the battery lasts all day on 4G, I have noticed that the phone will only run in 2G when a 4G signal isn't available. Did the 4G radio replaced the 3G radio totally?

    OH YEAH, when the Amaze or the GS2 (returned it due to the screen issue) is running in 2G it is so much slower than I ever had to deal with when the Vibrant was running on 2G! It takes FOREVER to do anything data related when running the Amaze/GS2 in 2G. What the heck?

    Is T-mo basically throttling down their 2G data speeds and forcing people to use their high speed data all the time and effectively making people upgrade to the more expensive 2GB/5GB/10GB high speed data plans??? That's BS!
    12-06-2011 12:07 AM
  2. ktabel01's Avatar
    was wondering the same thing. why is there no option to run on 3G the the S2?
    12-07-2011 07:32 PM
  3. PWC Realtor's Avatar
    "4g" is just enhanced 3g both phones were connecting to the same network just able to achieve different data speeds.
    12-08-2011 12:25 AM
  4. dennis96411's Avatar
    We are actually just using their "enhanced" 3G network, HSPA+. So the antennas are technically 3G antennas, just with somewhat hideous coverage :3

    I don't have their "4G" at my house, my neighborhood, my school, or in a lot of places.
    12-08-2011 10:18 PM
  5. Astrolux44EVO's Avatar
    so why is the 2G speed so terrible?
    01-17-2012 01:03 PM
  6. broseph23's Avatar
    Edge speeds have always been slow

    Sent from my HTC PH39100 using Tapatalk
    01-18-2012 01:53 PM
  7. mikey3450's Avatar
    Whether you are on "3G" or "4G" the phone itself will always show "4G". The EDGE speeds are the same that they have always been, nothing has changed with them. If you want to know which network you are really on you can go into the settings of the phone and about phone to see specifically what you are on...
    01-18-2012 10:48 PM
  8. JesseMT4G's Avatar
    I don't know why your EDGE speeds would be slower, should be the same.

    I went from a BB 9700 to my mytouch4G and when in EDGE area, they were similar.

    The rest covered about HSPA+.

    Sent from my HTC Glacier using Tapatalk
    01-19-2012 10:04 PM
  9. courtneyp85's Avatar
    We just got 4G here last summer after months or being told we never would because of the military bases around here. When I'm in the suburbs of Pensacola I still connect to Edge which has always been terrible. Facebook and Foursquare on my Galaxy SII don't even register it as being connected to the internet. I wanted to just ship to Verizon but money is an issue.
    01-30-2012 12:42 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD