09-26-2011 09:04 PM
27 12
tools
  1. O.G Incredible's Avatar
    I'm using wireless tether in a 4G area getting about 10mbps but when I'm tethering I'm only getting 1mbs max! most of the time is actually less than that. Any one else have that problem, is there a setting that I need to turn on? Please help. Thanks in advance
    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    07-19-2011 01:31 AM
  2. Smitty_82's Avatar
    I've noticed the same thing. I'm not sure, but I was thinking it might be a limitation of the WIFI connection. If you were not using LTE it wouldn't even be close to 1mb/s.
    07-19-2011 02:48 AM
  3. Djnikkofb's Avatar
    Which version of tether are you using? Have you tried the new 3.1 beta 2?

    1.21 giggawatts Thunder
    07-19-2011 06:14 AM
  4. O.G Incredible's Avatar
    I've noticed the same thing. I'm not sure, but I was thinking it might be a limitation of the WIFI connection. If you were not using LTE it wouldn't even be close to 1mb/s.
    I don't think that's the case because I was getting faster speeds with mobile hot spot

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    07-19-2011 08:58 AM
  5. O.G Incredible's Avatar
    Which version of tether are you using? Have you tried the new 3.1 beta 2?

    1.21 giggawatts Thunder
    I'm using the one from the market 2.0.7 I think it is. I'll look for 3.1 and give it a try

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    07-19-2011 08:59 AM
  6. O.G Incredible's Avatar
    Ok I I tried the 3.1 beta 2 version and that didn't work. As a matter of fact ut wouldn't even let me tether unless I was in a 3G area, on 4G it would kill 4G and bring it down to 1x ? ? What's going on here? Any body else? Do I need to use a different radio? Is anybody else able to tether 4G speeds?

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    07-20-2011 08:50 AM
  7. flooritnfly1's Avatar
    having same problem!!! wtf! Getting up to 40mbps down on my phone and barely 2-3mbps down when tethering to my laptop. Have tried every tether app I can find. Did you find a fix??
    09-21-2011 07:20 PM
  8. wildman's Avatar
    Maybe Verizon decided to throttle connection for 3rd party tethering apps because my Mobile Hotspot is moving right along..
    09-21-2011 07:53 PM
  9. armycop's Avatar
    Maybe Verizon decided to throttle connection for 3rd party tethering apps because my Mobile Hotspot is moving right along..
    What ROM are you using?
    09-22-2011 10:29 AM
  10. wildman's Avatar
    What ROM are you using?
    Im using BAMF Forever 1.0.6 and the stock Hotspot app..
    09-22-2011 11:15 AM
  11. rot#AC's Avatar
    having same problem!!! wtf! Getting up to 40mbps down on my phone and barely 2-3mbps down when tethering to my laptop. Have tried every tether app I can find. Did you find a fix??
    because thats all your gonna get you never gonna max out your speed. Mbps isnt the same as MB/s
    09-22-2011 11:34 AM
  12. johndabeast's Avatar
    because thats all your gonna get you never gonna max out your speed. Mbps isnt the same as MB/s
    Um, what? I remember when I used the Hotspot tether (official one) it was much faster than what this Wireless Tether is. And hint: MB/s = Megabites/Second while mbps = Megabites per second. Those are the same thing.
    09-22-2011 01:36 PM
  13. gehx's Avatar
    b = bits B = Bytes.....big difference!

    Um, what? I remember
    when I used the Hotspot tether (official one) it was much faster than what this Wireless Tether is. And hint: MB/s = Megabites/Second while mbps = Megabites per second. Those are the same thing.
    09-22-2011 01:41 PM
  14. garyhesq1's Avatar
    I have the same issue and I have tried a few different ROM's. Back when my phone was stock and I had the free MHS it smoked right along. Now it's in the 2-3 range. Used to be around 15.
    09-23-2011 10:21 AM
  15. Mordecaidrake's Avatar
    Try using this app I haven't had any issues with it.
    romiust likes this.
    09-23-2011 10:40 AM
  16. garyhesq1's Avatar
    Try using this app I haven't had any issues with it.
    That's the one I'm using.
    09-23-2011 10:44 AM
  17. johndabeast's Avatar
    b = bits B = Bytes.....big difference!
    Well, I've been learned. Thanks.
    09-23-2011 05:40 PM
  18. romiust's Avatar
    going to try this, as I have had the same fproblems
    09-23-2011 06:30 PM
  19. TCM's Avatar
    That's the one I'm using.
    which version? The most recent version of wifi tether didn't work on my rom, but wireless tether did work.
    09-23-2011 09:38 PM
  20. fotd's Avatar
    I've never been able to get wireless tether to work very well. I've tried a bunch of versions and radios and it has never really worked for me. I've kind of given up on it.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    09-24-2011 09:56 AM
  21. TCM's Avatar
    which version? The most recent version of wifi tether didn't work on my rom, but wireless tether did work.
    Got it to work, had to enable Routing Fix, will test on 4G speeds later and see what I get.
    09-24-2011 11:29 AM
  22. johndabeast's Avatar
    The problem is Wireless Tether is MUCH slower than the default Hotspot.
    09-24-2011 03:40 PM
  23. rot#AC's Avatar
    The problem is Wireless Tether is MUCH slower than the default Hotspot.
    no its not for the second time... i get about 2-3 Mb/s which is pretty much max speed
    09-25-2011 09:29 PM
  24. johndabeast's Avatar
    no its not for the second time... i get about 2-3 Mb/s which is pretty much max speed
    For you, not for me.
    09-25-2011 10:38 PM
  25. armycop's Avatar
    Wild, I'm on Forever 1.04 myself. What you have to do to enable the stock WiFi hotspot? Call it in? I ask because under das bamf 2.2 that stock hotspot program worked flawlessly without any additional steps, but under Forever I've got to call into Verizon to get the app to work.
    09-26-2011 09:15 AM
27 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD