Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    C-3PO's Avatar

    Posts
    47 Posts
    Global Posts
    48 Global Posts
    ROM
    CyanogenMod 9 ICS 4.0.4

    Default Wifi connected but not working

    Anyone know how I can fix this? I am rooted and using DasBamf Gingerbread sense 3.0 RC 4.9 rom and I love it to death. Only problem is my phone will not connect to wifi even after it shows a connection after scanning for signal. Is there something I'm missing?
  2. #2  

    Default Re: Wifi connected but not working

    Have you tried to connect to more than just one wireless network??? If it's only one, you might think about rebooting that router... by reboot I mean unplug it for about a minute, then plug it back in and wait for a minute for it to boot up.
    Current: HTC One (M8), Pebble, Chromecast
    Retired Device (in order): Samsung Galaxy S4, Droid Razr Maxx, HTC Thunderbolt, HTC myTouch 4G, Blackberry's Bold, 8900 (Curve)
    Flames Wallpaper
    Jerry: "Love, Peace, and Chicken Grease!!!"
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    C-3PO's Avatar

    Posts
    47 Posts
    Global Posts
    48 Global Posts
    ROM
    CyanogenMod 9 ICS 4.0.4

    Default Re: Wifi connected but not working

    Yes ive tried with several networks, its definitely not a router issue. Im pretty upset about this too as there are times i really need to use wifi.
  4. #4  

    Default Re: Wifi connected but not working

    Then bring it back... it's still within the first your warranty... they will at least give you a refurbished one.
    Current: HTC One (M8), Pebble, Chromecast
    Retired Device (in order): Samsung Galaxy S4, Droid Razr Maxx, HTC Thunderbolt, HTC myTouch 4G, Blackberry's Bold, 8900 (Curve)
    Flames Wallpaper
    Jerry: "Love, Peace, and Chicken Grease!!!"
  5. #5  

    Default Re: Wifi connected but not working

    Quote Originally Posted by fatboy97 View Post
    Then bring it back... it's still within the first your warranty... they will at least give you a refurbished one.
    Well, asssuming it's not an issue that is just assocated with the ROM he's running...

    It could be one of 3 things:

    1. hardware defect
    2. radio defect
    3. ROM defect

    I can confirm that WIFI does work* on my device with BAMF 4.9, but you may have had something go wrong with the install.

    *Of course, on every GB ROM I've ever run, my device always shuts WIFI (and ALL data) off when the screen goes into standby when I use WIFI, so I usually do not. Never had this issue with any FROYO roms.
  6. #6  
    jtl
    jtl is offline
    jtl's Avatar

    Posts
    72 Posts

    Default Re: Wifi connected but not working

    Quote Originally Posted by paintdrinkingpete View Post

    *Of course, on every GB ROM I've ever run, my device always shuts WIFI (and ALL data) off when the screen goes into standby when I use WIFI, so I usually do not. Never had this issue with any FROYO roms.

    Can you please elaborate on what you mean by that?
  7. #7  

    Default Re: Wifi connected but not working

    Quote Originally Posted by jtl View Post
    Can you please elaborate on what you mean by that?
    In other words, I turn WIFI on...and everything works fine, at first. But when I set the phone down, and the screen goes dark...and so does my phone. No emails come in, no apps update, nothing...no data at all.

    If I turn WIFI off, everything is back to normal.

    (And yes, I have checked to make sure that I have wifi set to "always on" under advanced settings).

    Seems to only do it on GB roms -- I've tried various different radios, each with the same result.

    I even created a thread about it...
    Update on page 3: MR2 vs. MR2.5 radio -- WIFI issues

Posting Permissions