Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 14 of 14
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    nalpakj's Avatar

    Posts
    144 Posts
    Global Posts
    175 Global Posts

    Default 'Sticky' power button?

    ANyone else having this problem? I received mine today and the only problem so far is that the power button gets kind of stuck down. WHIle it's like that a soft touch will turn it on/off but I have to sort of squeeze the front/back pieces together at the top and then it pops up as it should be.
  2. #2  

    Default

    maybe try taking the back cover off and putting it back on?
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    nalpakj's Avatar

    Posts
    144 Posts
    Global Posts
    175 Global Posts

    Default

    Yeah, already did that several times. It's some sort of physical defect. I'm exchanging it at a store tomorrow.
  4. #4  

    Default

    mine was like that but after pressing it a bunch of times it no longer sticks.
  5. #5  
    vakiwi's Avatar

    Posts
    6 Posts
    Global Posts
    7 Global Posts

    Default

    mine is also sticking. it's worse when i have the verizon silicone case on. will see what happens over the next few days but may need to go talk to a rep in the store.
  6. #6  

    Default

    Mine is fine. It springs back every time just fine with a little click. It does slant to the left a little but when I look at it from the front of the phone but it doesn't seem to affect the performance of it.
    The Android Blog - Latest Android Smartphone News and Reviews
  7. Thread Author  Thread Author    #7  
    nalpakj's Avatar

    Posts
    144 Posts
    Global Posts
    175 Global Posts

    Default

    The button has finally loosened up although it's taken alot of pushes to get there. It still doesn't work well with the verizon silicon case (the one with the bubbles). Once that is on it seems to push down on the button so it can't raise up all the way. So that's going back to the store...
  8. #8  

    Default

    I've had mine for three weeks and am having the same problem. Anyone know how long it takes for this to stop happening?
  9. #9  

    Default

    I noticed the same issue as well when I first got it. Took a good couple of weeks for it to "loosen" up and work correctly. It's still not fantastic by any stretch of the imagination, but it works.
  10. #10  
    davidnc's Avatar

    Posts
    6,107 Posts
    Global Posts
    7,257 Global Posts
    ROM
    Nexus(AOKP-jb_4.2.1)

    Default

    Quote Originally Posted by nalpakj View Post
    The button has finally loosened up although it's taken alot of pushes to get there. It still doesn't work well with the verizon silicon case (the one with the bubbles). Once that is on it seems to push down on the button so it can't raise up all the way. So that's going back to the store...
    Yeah , I would take it back to. My Power Button has been the same from the day I got it .It probably would eventually loosen up more but still would get old if it keeps getting "stuck kinda"
  11. #11  

    Default

    Agreed. It shouldn't stick right out of the box. Now if you spilled your coke on it.....
  12. #12  

    Default

    I was kinda hoping they were all like mine but they all eventually get fixed. But if I got one of the "bad" ones it's going back.
  13. Thread Author  Thread Author    #13  
    nalpakj's Avatar

    Posts
    144 Posts
    Global Posts
    175 Global Posts

    Default

    Although mine was sticky right after I got it, it loosened up after a few days. I'm not sure this should happen as it seems like an engineering flaw, but I've had it for a few months now and have had no further problems.
  14. #14  

    Default

    My wife just got her's a little over a week ago and is having the same issue. It's mostly a problem with the snap - on soft touch case. What I did was remove the case.....remove the back cover and with a nail file smoothed out the notch that goes around the power button. It's trial an error.....after a couple times putting back cover and case back on to test I finally got it to work.

Posting Permissions