03-12-2011 05:01 PM
31 12
tools
  1. JOrtenzi's Avatar
    Is there a reason for this? Is there a setting that I can change so that it does stay off while plugged into the charger?

    Thanks!
    03-11-2011 10:31 AM
  2. Suicide Shift's Avatar
    Is there a reason for this? Is there a setting that I can change so that it does stay off while plugged into the charger?

    Thanks!
    What kernel / rom are you using? there is an option but if your setup does not have the option I am not sure how you can change it other than using something like widgetzoid.

    Menu > applications > development is where the option is.

    **EDIT**

    Or simply hit the power button to lock the screen after plugging it in.

    SuperClean 2.9 has the option

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    03-11-2011 10:51 AM
  3. Cyber Warrior's Avatar
    If you go to: settings/applications/development/... turn on Stay Awake. The phone will not go completely black but it will dim the screen while charging.
    03-11-2011 11:06 AM
  4. JOrtenzi's Avatar
    Well, I amtrying to use terminal emulator to wipe my bstats and, as LandShark had advised, it is best to charge to 100% with the phone powered off so it can get to a "true" 100% charge before wiping the bstats.

    I am using 2.9sc with EB01
    03-11-2011 11:30 AM
  5. JOrtenzi's Avatar
    Just to clarify, I want my phone to charge with the power off... not just the screen to be off. Thanks
    03-11-2011 11:52 AM
  6. Suicide Shift's Avatar
    Just to clarify, I want my phone to charge with the power off... not just the screen to be off. Thanks
    OK if you are following those steps you charge the phone to 100%. Once this is done you SHUT DOWN THE PHONE. TURN IT OFF.

    Hold the Power Button and choose Power Off so the phone is OFF.

    Plug in your Power Cable and a green battery shows up on the screen letting you know it is charging. This you cannot turn off other than hitting the power button I believe.

    When it is OFF and at 100% (if screen is off hit power button with a quick tap to show battery %) you then power the phone on and go to Terminal Emulator to run BSTATS.
    Landshark likes this.
    03-11-2011 12:03 PM
  7. Suicide Shift's Avatar
    Also you found your way to the below thread. Please in the future post a reply in an existing thread that deals with your issue rather than creating a new thread and cluttering the forums.

    These threads are updated when you post and are at the top. They are read by the members and addressed in the same amount of time that a new thread would be addressed in.

    http://forum.androidcentral.com/veri...tery-life.html
    Landshark likes this.
    03-11-2011 12:12 PM
  8. JOrtenzi's Avatar
    OK if you are following those steps you charge the phone to 100%. Once this is done you SHUT DOWN THE PHONE. TURN IT OFF.

    Hold the Power Button and choose Power Off so the phone is OFF.

    Plug in your Power Cable and a green battery shows up on the screen letting you know it is charging. This you cannot turn off other than hitting the power button I believe.

    When it is OFF and at 100% (if screen is off hit power button with a quick tap to show battery %) you then power the phone on and go to Terminal Emulator to run BSTATS.
    That's the thing... when I power my phone off and plug my charger in, it does not show the green battery. Instead, the phone turns on... not sure how to prevent this from happening
    03-11-2011 12:16 PM
  9. JOrtenzi's Avatar
    Also you found your way to the below thread. Please in the future post a reply in an existing thread that deals with your issue rather than creating a new thread and cluttering the forums.

    These threads are updated when you post and are at the top. They are read by the members and addressed in the same amount of time that a new thread would be addressed in.

    http://forum.androidcentral.com/veri...tery-life.html
    Noted... will keep this mind for the future. Thanks
    03-11-2011 12:23 PM
  10. Suicide Shift's Avatar
    That's the thing... when I power my phone off and plug my charger in, it does not show the green battery. Instead, the phone turns on... not sure how to prevent this from happening
    If the phone is plugged in at the time you choose the "Power Off" option you do not power off? You actually reboot?

    Or

    Do you have the USB Power cord removed, choose to "Power Off" then when off you plug it back in?

    If you are doing the second here I would NOT disconnect the power cord when you "Power Off". Leave it plugged in and Power Off.

    If you are doing the first one and the phone reboots then that is messed up as I have never seen or heard of that before and it should not be doing that.

    (MOD will most likely move this into the battery thread before the end of day)
    03-11-2011 12:40 PM
  11. JOrtenzi's Avatar
    I have tried both...

    With cord plugged in - if I choose "POwer Off", it reboots

    Without cord - I power off, phone shuts down, plug cord in, phone turns on

    I am at a loss here...
    03-11-2011 12:51 PM
  12. Heath276's Avatar
    Are u using the cable that came with the phone I have a differnt cable at home and if I use it it turns my phone back on but if I use the one that came with the phone it stays off. So are u useing a differnt cable?

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    JOrtenzi and Landshark like this.
    03-11-2011 01:10 PM
  13. JOrtenzi's Avatar
    Are u using the cable that came with the phone I have a differnt cable at home and if I use it it turns my phone back on but if I use the one that came with the phone it stays off. So are u useing a differnt cable?

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    The charger I have here is my spare, so it is not the stock Smamsung charger...

    I thought I used the one it came with, but may not have. I will have to check when I get home.

    Thanks for this... that could be the answer to my problem (fingers crossed!)

    Thanks!
    03-11-2011 01:12 PM
  14. Suicide Shift's Avatar
    The charger I have here is my spare, so it is not the stock Smamsung charger...

    I thought I used the one it came with, but may not have. I will have to check when I get home.

    Thanks for this... that could be the answer to my problem (fingers crossed!)

    Thanks!
    If it happens with the stock charger as well the only thing I can think of trying is to remove the battery from the phone for at least 5 to 10 minutes. Take it out of the phone entirely like you were going to flash with Odin.

    After it being out for 5 to 10 minutes pop it back in and see if it still does it.

    If it does then the only other thing I can think of is that your phone is possessed. Return it and run out of the store so it won't follow you home....
    03-11-2011 01:37 PM
  15. Heath276's Avatar
    I bet its the cable like I said mine will only stay off with the one that came with the phone all my other nonsamsung cables cause my phone to turn back on.

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    03-11-2011 01:48 PM
  16. JOrtenzi's Avatar
    Thanks for all the help guys... I will try when I get home and report back if i am still having issues
    03-11-2011 02:00 PM
  17. Heath276's Avatar
    Yea get back I always like to know if somthing works.

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    Landshark likes this.
    03-11-2011 02:13 PM
  18. JOrtenzi's Avatar
    OK... so I just tried the stock Samsung charger that came with the phone... no luck. Still the following:

    With cord plugged in - if I choose "Power Off", it reboots

    Without cord - I power off, phone shuts down, plug cord in, phone turns on

    anyone else have ideas for me??? Thanks
    03-11-2011 07:29 PM
  19. Heath276's Avatar
    Dang I really thought it would work hmm no clue now dang so now my phone is the only one like that.

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    03-11-2011 07:43 PM
  20. JOrtenzi's Avatar
    i've googled and checked other forums.... no idea what to do...

    anyone??
    03-11-2011 08:17 PM
  21. sevenflatfive's Avatar
    I've got the same problem... No clue.

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    03-11-2011 08:43 PM
  22. Suicide Shift's Avatar
    I only have two thoughts. Read this thread and see if there is some option in this menu that enables /disables this as a feature. I don't know I have not tried it:

    http://forum.androidcentral.com/veri...-revealed.html

    Only other thought is to take the phone back to stock flashing DI01 and then bringing it to Verizon to ask them.
    03-12-2011 12:05 AM
  23. geosnipe's Avatar
    Hello,
    I noticed my Fascinate doing the same thing but I narrowed it down to this:

    A) At home using OEM Samsung wall wart and cable- no problems.

    B) In vehicle using an Enercell 12v cig to USB adapter and a non-samsung cable- problems.

    I hope this helps...
    03-12-2011 07:48 AM
  24. Suicide Shift's Avatar

    A) At home using OEM Samsung wall wart and cable- no problems.


    I hope this helps...
    This may. We never did ask the OP if he was using his OEM cable in his computer or via the wall jack....

    I just read another USB thread here where somebody stated issues with USB PC connections due to USB power on the PC. They bought a powered USB Hub and issues went away.
    03-12-2011 09:07 AM
  25. JOrtenzi's Avatar
    Well, I just flashed the 2.9.1 patch and now the problem is fixed

    Not sure why it was doing that, was getting frustrating!

    Any, thanks everyone for your help and suggestions!

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
    03-12-2011 09:24 AM
31 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD