11-08-2015 01:59 PM
31 12
tools
  1. marcw's Avatar
    Has any one have success getting the gn connected to there ford sync and play google music. Each time i connect to bluetooth, click connect to BT Stereo, then hoit play on the gn, the car says disconnected. Any one get this to work?

    The only idea i found was to turn off wifi and that did not work.
    12-24-2011 03:59 PM
  2. jlongjr27's Avatar
    I have a 2008 ford with sync and use it with slacker connected to bluetooth and dont have any problems.
    12-24-2011 04:05 PM
  3. marcw's Avatar
    More info if it helps: 2011 ford edge with mft Touch Sync version 2.11
    phone: root/unlocked.
    12-24-2011 04:07 PM
  4. Magnious's Avatar
    Could it be due to using a custom Rom?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
    12-24-2011 04:16 PM
  5. travva's Avatar
    marc, could be due to how you've paired the devices. perhaps try pairing the car to the phone instead of the phone to the car? know what i mean? i've found bt on previous androids to be somewhat flakey and I imagine the nexus isn't much different, though I haven't checked myself. all i have is some tiny bt headset somewhere, and who the hell knows where it is! lol
    12-24-2011 04:29 PM
  6. Oj467's Avatar
    I have a 2011 Ford F150 Lariat Supercrew 4x4 with Sync and my Gnex works good. Have only streamed Slacker though. I'll make it a point to try streaming Google music next time though and report back.

    My Sync version is gen1 3.2.2 I believe.

    Edit: as a side note, I always get whatever I want to use playing on my phone before saying "Bluetooth audio".
    12-24-2011 04:58 PM
  7. marcw's Avatar
    Could it be due to using a custom Rom?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
    No custom rom, just unlocked and rooted.

    Will try everyone elses ideas tomorrow.
    12-24-2011 08:32 PM
  8. Joe the Insider's Avatar
    I have a 2011 Kia forte sx and my Bluetooth audio won't work with my gnex, only the phone part. My rezound works. Any idea If this is a bug?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
    12-24-2011 08:42 PM
  9. jlongjr27's Avatar
    I was able to play songs using google music. Interestingly enough i always start slacker before switching the radio to bluetooth.

    I wish the microsoft sync would always stay on bluetooth audio. In my other car i have a kenwood that stays on the bluetooth input even when disconnected.

    In the bluetooth settings on the phone press the settings button next to the device you are paired to and make sure media audio is checked.
    12-24-2011 08:47 PM
  10. ohiomoto's Avatar
    I have a 2011 Kia forte sx and my Bluetooth audio won't work with my gnex, only the phone part. My rezound works. Any idea If this is a bug?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
    BT works fine in my 11 Optima. Every once in a while it won't output audio (but phone still works) and I found that if I reboot or put the phone in airplane mode and then back, it works again.
    12-24-2011 11:38 PM
  11. thronedswine's Avatar
    2010 F150 and It works when it wants to! Sometimes it works like a charm other times (specially when I get out of the truck and then back in) it disconnects and then says it reconnects but then won't play any audio through the truck!
    12-25-2011 03:00 AM
  12. Oj467's Avatar
    I checked last night and google music plays fine through sync for me.
    12-25-2011 07:41 AM
  13. jimbosi's Avatar
    I have Sync v2 2.11 and the G-Nex seems to work fine. That said, Sync itself is a work in progress. It doesn't surprise me that some people have problems, while others don't. Sync v3 is supposedly due out Jan 2012 (but I wouldn't be surprised if it was delayed). Sorry you're having problems.

    Deleting the phone profile on Sync, doing a reset, or pulling Fuse 28 (in that order) may help. Good luck.
    12-25-2011 08:26 AM
  14. ohiomoto's Avatar
    2010 F150 and It works when it wants to! Sometimes it works like a charm other times (specially when I get out of the truck and then back in) it disconnects and then says it reconnects but then won't play any audio through the truck!
    See my reply at the bottom of page 1, see if that helps.
    12-25-2011 10:17 AM
  15. marcw's Avatar
    got it work.
    Here is what i did:
    reset sync - did not work
    reset pairing - did not work
    pair from phone -> car - did not work(could not delete ford sync from phone, no delete under settings)

    This worked, turn off media sharing on phone, then re-enabled. Maybe the new media server in ICS had a issue that needed to be reset?

    thanks for everyone's help!!!

    (when will they enable blue tooth MAP profile in the phone for text messaging. Guess this should be another thread)
    12-25-2011 12:30 PM
  16. santoro1200's Avatar
    How do I turn off media sharing on the phone? I'm having problems as well with my ford touch..was working perfect . Now the phone and my ford touch can't find each other.. I tried everything. Deleted , started over and still doesn't work.
    12-25-2011 08:50 PM
  17. tweedledee1969's Avatar
    my audio works fine but can't get my sync to read my text messages. my dx2 worked fine but can't get my gnex to do it. everything else works fine. i have a 2012 ford fusion if that helps!
    12-25-2011 09:39 PM
  18. hitem20's Avatar
    2010 F150 SCREW and I have yet to have any issues other than having my other phone paired and when it was in range of the truck it took precedence over my GN. Once I unpaired the old phone I did not have another issue. Streamed from Google Music the entire day yesterday as we visited family members with out issue.
    12-26-2011 07:05 AM
  19. mully's Avatar
    My F150 has worked flawlessly with the GN. As another said, the only thing that isn't supported is text messages.
    12-26-2011 09:42 AM
  20. marcw's Avatar
    How do I turn off media sharing on the phone? I'm having problems as well with my ford touch..was working perfect . Now the phone and my ford touch can't find each other.. I tried everything. Deleted , started over and still doesn't work.

    under bluetooth settings on the phone is phoe audio and media audio
    12-26-2011 11:32 AM
  21. TabGuy's Avatar
    It works fine on my 09 Edge. Automatically connects every time I get into the car.
    12-26-2011 11:51 AM
  22. santoro1200's Avatar
    Thank you
    12-26-2011 01:35 PM
  23. bhcohen7's Avatar
    I was able to play songs using google music. Interestingly enough i always start slacker before switching the radio to bluetooth.

    I wish the microsoft sync would always stay on bluetooth audio. In my other car i have a kenwood that stays on the bluetooth input even when disconnected.

    In the bluetooth settings on the phone press the settings button next to the device you are paired to and make sure media audio is checked.
    I checked the settings in the GN for the "Car M_Media" paired device and only have an option for phone audio. Media audio does not show up as an option. Does this mean I won't be able to play music or use google navigation through the bluetooth device in my car?

    Thanks for your help!
    12-26-2011 05:33 PM
  24. marcw's Avatar
    On my 2011 edge with MFT Sync, my phone says "SYNC" what/where is "CAR M_Media" Do you have non MFT, in that case i can not help.
    12-26-2011 06:02 PM
  25. bhcohen7's Avatar
    On my 2011 edge with MFT Sync, my phone says "SYNC" what/where is "CAR M_Media" Do you have non MFT, in that case i can not help.
    The bluetooth connection in my car must be named CAR M_Media. That's what the GN is pairing to. Phone calls seem to work just fine between the phone and the bluetooth connection in the car, but the google navigation voice does not come through the car speakers when the bluetooth devices are paired.
    12-26-2011 06:35 PM
31 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD