Results 1 to 8 of 8
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    aziadeh's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    36 Global Posts
    ROM
    Changes way too often...

    Default Music App Starts Playing when connected to head unit in car.

    I have had my gnex since day one and in my truck I have a headunit with built in bluetooth.
    Everything worked well and I was able to stream either Pandora or Tunein Radio for as long as I wanted.
    Just recently I copied a bunch of my music to the phone.
    Now when my phone connects to the headunit (via bluetooth) the music app opens and starts playing right away.
    I've looked everywhere in settings for something to disable this with no luck.
    The phone is still able to stream both pandora and tunein but I have to stop music first.

    Is there a way to stop music from opening everytime my phone connects to the headunit?
    If so where is this setting that I'm missing???
  2. Thread Author  Thread Author    #2  
    aziadeh's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    36 Global Posts
    ROM
    Changes way too often...

    Default Re: Music App Starts Playing when connected to head unit in car.

    Not sure if it makes a difference, but I'm unlocked, rooted and running a custom ROM and have been since day one, well maybe day 3 but still...
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    aziadeh's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    36 Global Posts
    ROM
    Changes way too often...

    Default Re: Music App Starts Playing when connected to head unit in car.

    I tried swapping to a different ROM and still music opens as soon as my phone connects.

    This is really getting annoying, help please?
  4. Thread Author  Thread Author    #4  
    aziadeh's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    36 Global Posts
    ROM
    Changes way too often...

    Default Re: Music App Starts Playing when connected to head unit in car.

    Found this, seems to be a known issue:

  5. #5  
    davidnc's Avatar

    Posts
    5,546 Posts
    Global Posts
    6,696 Global Posts
    ROM
    Nexus(AOKP-jb_4.2.1)

    Default

    I connect my phone to my car stereo via Bluetooth sometimes.I also play a few of the songs I have on my phone tho the car stereo ,using what ever music playing app that comes with the ROM Im currently running.So with Axiom Adv5 that's just the play music app,with CM9 I think they use Apollo as their custom music app.
    I haven't ever had my music start playing on its,on without having to start it tho.That's the first I heard of this.
    Sounds like you use a head unit of some type but still connect tho it via Bluetooth as only difference as I connect to my car stereo as only difference.

    Sent from my Galaxy Nexus
    Last edited by davidnc; 06-10-2012 at 07:29 PM.
  6. #6  
    Swavek's Avatar

    Posts
    110 Posts
    Global Posts
    139 Global Posts
    ROM
    stock

    Default

    I'm using the stock stereo that came with my subaru and when I connect my phone via BT it also starts playing music automatically. The strange thing is that it doesn't always do it. I have used multiple ROM and it had happened on them all.
    It is annoying and I have not been able to find a solution.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
  7. #7  

    Default

    I would check the settings on your head unit. It is likely that your car stereo is sending an "autoplay" command to the phone upon connect.

    I have the Ford Sync system, and there is a setting to autoplay media player within the bluetooth settings. Once I disabled it, my phone stopped playing music after connecting.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  8. #8  
    MikeOM's Avatar

    Posts
    17 Posts
    Global Posts
    43 Global Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Swavek View Post
    I'm using the stock stereo that came with my subaru and when I connect my phone via BT it also starts playing music automatically. The strange thing is that it doesn't always do it. I have used multiple ROM and it had happened on them all.
    It is annoying and I have not been able to find a solution.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
    It happens to me too in my Subaru. I am not rooted.


    Sent from my iPad using Tapatalk

Posting Permissions

B