07-14-2013 04:48 PM
66 123
tools
  1. SRVBluesman's Avatar
    This is my first post at AC. Longtime viewer but never posted.

    I've had the Note a couple days now, but for the first time tried quick command. Low and behold, it's not working. I can write, but eventually it just closes before even recognizing the command. I've had no success with any of the stock commands.

    I have tried clearing quick commands data as well as creating a command. Even when I try creating a command it will not let me select "Done."

    All other S Pen functions work. Any help? Anything else I should try?

    I also posted at XDA-just trying to get this figured out.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    12-04-2012 08:07 AM
  2. atlas9171's Avatar
    Worked fine the little I tried it, did you actually read the help info under S Pen for quick commands?
    12-04-2012 10:12 AM
  3. SRVBluesman's Avatar
    Yep. I've read the help. The screen comes up-after the swipe up while holding the button, I hit "#Steve" for example to make a call, and nothing, the command screen becomes unresponsive and then closes...I have no idea. I may try a factory reset if all else fails....
    12-04-2012 10:22 AM
  4. atlas9171's Avatar
    yeah no idea either, works fine on mine after a few minutes of trying to figure out how to actually do it. maybe clear the cache and data in the app manager first and see if that works.
    12-04-2012 10:27 AM
  5. SRVBluesman's Avatar
    Already did.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    12-04-2012 10:28 AM
  6. SRVBluesman's Avatar
    Did a factory reset...Still does not work!

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    12-04-2012 03:43 PM
  7. bigguy_132's Avatar
    You may have a faulty device. I would look at taking it back to Verizon.
    12-04-2012 03:51 PM
  8. SRVBluesman's Avatar
    For those that have a Verizon Galaxy Note 2 and have working quick commands, what version is your Quick Commands in Applications (All)? Mine says 1.0. Just seeing if my device was loaded with earlier software...
    12-04-2012 04:10 PM
  9. bigguy_132's Avatar
    Mine is version 1.0 as well.
    12-04-2012 04:59 PM
  10. DroidXcon's Avatar
    Mine doesnt work aswell, i just tried it. Ill keep looking i doubt its the device has to be software
    12-04-2012 05:09 PM
  11. SRVBluesman's Avatar
    Finally, I'm not alone in this. I was contemplating going to Verizon this evening. Every other S Pen app works-SNote, Pencil app (forget the name), etc. It's just the dang Quick Commands.
    12-04-2012 05:20 PM
  12. DroidXcon's Avatar
    Finally, I'm not alone in this. I was contemplating going to Verizon this evening. Every other S Pen app works-SNote, Pencil app (forget the name), etc. It's just the dang Quick Commands.
    Yeah same here that's why I don't think it's the device. I don't really care much for the feature but ill keep looking into it for you

    From my Galaxy Note 2 via Tapatalk
    SRVBluesman likes this.
    12-04-2012 05:30 PM
  13. SRVBluesman's Avatar
    I'm no coder/developer, but wouldn't it be more widespread if a software issue? Thoughts? Or are our devices hardware a bit different? I understand from my flashing days that some devices can be overclocked more than others...similar issue?
    12-04-2012 05:53 PM
  14. DroidXcon's Avatar
    I'm no coder/developer, but wouldn't it be more widespread if a software issue? Thoughts? Or are our devices hardware a bit different? I understand from my flashing days that some devices can be overclocked more than others...similar issue?
    I doubt its anything like that, probably something silly like a setting we both missed
    12-04-2012 06:21 PM
  15. SRVBluesman's Avatar
    I've poured over the settings, and its not an app-I checked that when I factory reset. It's just annoying...paid good money for a device that has faulty software (I still love the phone...haha).
    12-04-2012 06:26 PM
  16. atlas9171's Avatar
    I'm no coder/developer, but wouldn't it be more widespread if a software issue? Thoughts? Or are our devices hardware a bit different? I understand from my flashing days that some devices can be overclocked more than others...similar issue?
    It could be more widespread but perhaps most people aren't actually using quick commands, I only tried it when I saw your post to see if I could replicate your issue, after making sure I knew what I was doing it worked fine other than it being a bit finicky about my sloppy writing.
    12-04-2012 06:40 PM
  17. mchlwvr614's Avatar
    Works fine here too. Just tried some different commands. All worked.

    Sent from my SCH-I605 using Android Central Forums
    12-04-2012 06:54 PM
  18. DroidXcon's Avatar
    I've poured over the settings, and its not an app-I checked that when I factory reset. It's just annoying...paid good money for a device that has faulty software (I still love the phone...haha).

    ok so here is where reading manuals come in handy lol..... press the S Pen button then on the screen draw a line from bottom to the top, this will launch quick commands, then in that window you draw the command you want, for instance # , and wait a couple of seconds and this will open up your dialer
    12-04-2012 07:13 PM
  19. SRVBluesman's Avatar
    But that's the thing...I've been doing that. I pull up the command pad and then draw a command...then nothing. No dialer. Does it work for you now?

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    12-04-2012 08:46 PM
  20. DroidXcon's Avatar
    But that's the thing...I've been doing that. I pull up the command pad and then draw a command...then nothing. No dialer. Does it work for you now?

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    yea ,, Try .... ? baby..... see if it searchs baby
    12-04-2012 08:51 PM
  21. atlas9171's Avatar
    But that's the thing...I've been doing that. I pull up the command pad and then draw a command...then nothing. No dialer. Does it work for you now?

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    Just curious since when I first tried it I was doing this but....are you holding the button down when drawing the command? I figured I was suppose to before I went through the help thing and realized I wasn't suppose to hold the pen button down once I got into quick commands app.
    12-04-2012 08:53 PM
  22. SRVBluesman's Avatar
    Not holding it down. Like I said in my first post-I get the quick commands screen to come up, and even can write a command, but then it does nothing-just closes after 2-4 seconds (almost like a force ). Maybe I will be seeing Verizon after all. Another question...are you all using screen protectors? I don't think that would have anything to do with it, as I can use the sylus everywhere else.
    12-04-2012 09:16 PM
  23. DroidXcon's Avatar
    No screen protector but that should not matter

    From my Galaxy Note 2 via Tapatalk
    12-04-2012 09:19 PM
  24. ishore99's Avatar
    I to had the same issue. But I printed the manual and found what I did wrong. First you need to take the S pen and move it from the home key to the top of the screen. Another screen will open and that is where you give the commands.

    Good luck.
    12-04-2012 09:21 PM
  25. atlas9171's Avatar
    I have a screen protector and it hasn't caused any major issues other than I think the pen will eventually tear it up

    Sent from my SCH-I605 using Android Central Forums
    12-04-2012 09:31 PM
66 123

Similar Threads

  1. superuser commands not working in terminal emulator?
    By ZZalapski in forum Optimus V Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 2
    Last Post: 02-26-2012, 05:56 PM
  2. Voice commands / search not working when gmail account added
    By nzdreamer55 in forum Verizon Galaxy Nexus
    Replies: 0
    Last Post: 02-13-2012, 04:28 PM
  3. A Quick Tip If Something Is Not Working Properly
    By AndroidXTC in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 0
    Last Post: 03-17-2011, 04:31 PM
  4. Voice commands not working.
    By Waynerd8 in forum Motorola Droid X
    Replies: 8
    Last Post: 11-05-2010, 01:52 PM
  5. Voice Commands + Bluetooth not working in 2.2
    By baysurfer in forum Motorola Droid X
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2010, 12:20 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD