07-18-2014 12:48 PM
33 12
tools
  1. NovaSS369's Avatar
    As the title says I am flashing the stock rom to re-do all this stuff with google wallet and i am stuck at the <OSM> Leave CS.. in ODIN...what do I do??
    08-01-2012 08:57 PM
  2. PJnc284's Avatar
    Is that right after it checks the md5? That's pretty early in the process so it may be possible to just unplug, pull the battery and try again in Download mode.
    NovaSS369 likes this.
    08-01-2012 09:15 PM
  3. NovaSS369's Avatar
    <ID:0/009> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> HOME_I535VRALF2_I535VZWALF2_618049_REV09_user_low_ship.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..


    This is the script. I have tried a few times now and no success. I even re-downloaded the file.
    08-01-2012 09:16 PM
  4. NovaSS369's Avatar
    FIXED. I am a moron. I am so used to flashing with my Fascinate.
    08-01-2012 09:21 PM
  5. PJnc284's Avatar
    Crazy question but did you hit Start? I just tried it and that's exactly what it showed when I added the tar.md5 to the pda field.
    NovaSS369 and NicGilding like this.
    08-01-2012 09:21 PM
  6. NovaSS369's Avatar
    Crazy question but did you hit Start? I just tried it and that's exactly what it showed when I added the tar.md5 to the pda field.
    Lol. No comment.
    08-01-2012 09:24 PM
  7. daddycrod's Avatar
    Thank you! lmao, I had the same issue...press start! lmao first time using this program....can you tell?

    Carlos
    12-26-2012 12:21 AM
  8. rydeordie99's Avatar
    OMG, I just wasted an hour and a half with this... I must have downloaded so many different versions of drivers. I even booted up my XP virtual machine just in case it was a Windows 8 problem. I feel so stupid.

    The funny thing is, I've been using Odin to flash my Galaxy S II and S III and I can't believe I did this
    06-27-2013 07:11 AM
  9. Colin Seo's Avatar
    Thats exactly what I did just now.

    I probably flashed galaxy s2 via Odin more than 30 times and yet I just did this on a GS4. Lol
    At first, I paniced and googled then got here. looool

    silly me.
    07-18-2013 10:17 AM
  10. bjpafa's Avatar
    Ok! Awesome. I Thought: so the O3 iniciates alone....And stand there like a fish. Like it
    01-05-2014 11:12 AM
  11. aadz50's Avatar
    Im a newbee and i am stuck on the same thing. How did you solve your problem? Any help would be appreciated. Im trying to go to stock touchwiz from Cyanogenmod and im stuck in odin. I pressed start and it says : Im using odin 3 v1.85
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> T999UVALEM_T999TMBALEM_T999UVALEM_HOME.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 0)
    What do i press after this? I have the same exact thing like you have in the second post. what do i do??
    01-19-2014 10:57 AM
  12. GSDer's Avatar
    What do i press after this?
    As noted in several of the previous posts, did you press the Start button?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    01-19-2014 11:14 AM
  13. aadz50's Avatar
    yes. I know that is the fault but what do i press instead? Im sorry if its a dumb question, but im new to this stuff. So instead of pressing start button what should i press? And i was following the steps on this website: http://www.androidrootz.com/2012/10/...axy-s3-at.html
    01-19-2014 11:27 AM
  14. GSDer's Avatar
    From the script results that you provided it looks like Odin ran to completion. Did your phone reboot as listed in step 12 of that article? If it did you can exit from Odin and disconnect the phone from the computer and continue with the remaining steps (wipe cache and Factory Reset).

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    01-19-2014 11:37 AM
  15. aadz50's Avatar
    Thats the problem. my phone did not reboot. Which is why im confused. And in the black space in Odin it says Epic 4G. Is that supposed to happen? and then script says:

    <ID:0/004> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> T999UVALEM_T999TMBALEM_T999UVALEM_HOME.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
    <ID:0/004> File analysis..
    <ID:0/004> SetupConnection..
    <ID:0/004> Initialzation..
    <ID:0/004> Get PIT for mapping..
    <ID:0/004> Firmware update start..
    <ID:0/004> aboot.mbn
    <ID:0/004> NAND Write Start!!
    <ID:0/004>
    <ID:0/004> Complete(Write) operation failed.
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
    01-19-2014 11:39 AM
  16. GSDer's Avatar
    Why aren't you using a later version of Odin? 3.07...

    I'm not sure why you're encountering failures; what ROM is that (4.3 stock; 4.3 rooted; other)?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk Pro
    01-19-2014 05:27 PM
  17. Brad Root's Avatar
    hey im getting the same thing and same problem even with updated oden.......did you ever find out why??? om using a att galaxy s3. been stumped and with out phone for a week cause its stuck in boot at galaxy load screen.
    04-02-2014 09:37 PM
  18. Brad Root's Avatar
    thats the problem. My phone did not reboot. Which is why im confused. And in the black space in odin it says epic 4g. Is that supposed to happen? And then script says:

    <id:0/004> added!!
    <osm> enter cs for md5..
    <osm> check md5.. Do not unplug the cable..
    <osm> please wait..
    <osm> t999uvalem_t999tmbalem_t999uvalem_home.tar.md5 is valid.
    <osm> checking md5 finished sucessfully..
    <osm> leave cs..
    <id:0/004> odin v.3 engine (id:4)..
    <id:0/004> file analysis..
    <id:0/004> setupconnection..
    <id:0/004> initialzation..
    <id:0/004> get pit for mapping..
    <id:0/004> firmware update start..
    <id:0/004> aboot.mbn
    <id:0/004> nand write start!!
    <id:0/004>
    <id:0/004> complete(write) operation failed.
    <osm> all threads completed. (succeed 0 / failed 1)
    sorry...................i ment same problem is this post, not the first one
    04-02-2014 09:39 PM
  19. GSDer's Avatar
    its stuck in boot at galaxy load screen.
    Welcome to the forums!

    Are you getting an error when Odin tries to write the firmware?
    What version of firmware was on the phone before this problem started?
    Did the problem occur during an OTA?
    What firmware are you trying to load (please provide a link)?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    04-03-2014 10:16 AM
  20. Ed Garcia Conde's Avatar
    <ID:0/004> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> root66_SPR_L710VPBLJ7.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
    <ID:0/004> File analysis..
    <ID:0/004> SetupConnection..
    <ID:0/004> Initialzation..
    <ID:0/004> Get PIT for mapping..
    <ID:0/004> Firmware update start..
    <ID:0/004> sbl2.mbn
    <ID:0/004> NAND Write Start!!
    <ID:0/004> sbl3.mbn
    <ID:0/004> aboot.mbn
    <ID:0/004> FAIL! (Auth)
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

    This is where i'm stuck. using odin 3.07
    04-11-2014 04:47 PM
  21. GSDer's Avatar
    root66_SPR_L710VPBLJ7.tar.md5 is valid.
    ...
    <ID:0/004> aboot.mbn
    <ID:0/004> FAIL! (Auth)

    This is where i'm stuck. using odin 3.07
    Two questions:
    - does your phone already have the stock 4.3 firmware loaded?
    - the file that's listed in the Odin log - what firmware is that based on?

    If I had to guess, your phone already had 4.3 (with the Knox bootloader) installed and you're trying to write an earlier firmware, which won't work.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    04-12-2014 12:30 PM
  22. axam9's Avatar
    having similar problems. get the same msgs. have tried everything reinstalling countless of different drivers

    My issue is that I can't get my phone to connect to Odin (there is no sign in ID:COM block)

    Story is. I installed Cynogen, want to reinstall stock. but phone does not recognise Odin. !!! help
    06-18-2014 09:29 PM
  23. MrDoh's Avatar
    having similar problems. get the same msgs. have tried everything reinstalling countless of different drivers

    My issue is that I can't get my phone to connect to Odin (there is no sign in ID:COM block)

    Story is. I installed Cynogen, want to reinstall stock. but phone does not recognise Odin. !!! help
    Couple of questions:

    1. Does your computer show your phone shortly after you plug your phone into your computer? If not, you might need the latest USB drivers from the Samsung web site.

    2. This one is really stupid, but is your phone in Odin mode when you're trying this? You get to Odin mode on your phone this way:

    Power your phone off, hold the volume down/home/power keys until you see a yellow triangle, then press the volume up key to access "odin or download mode".

    At this point you're ready to open Odin on your computer, and if your USB drivers are working, it should be ready to go. Be sure that you have the latest version of Odin, of course.
    06-28-2014 04:33 PM
  24. axam9's Avatar
    Hi. 1. I have tried countless versions of drivers to no avail.
    2. yep I put it in download mode.

    I think it has something to do with cynogen? as it's only after I installed cynogen that the GT-I9300 doesn't connec to the computer. or is recognised in on odin.
    06-29-2014 08:24 AM
  25. GSDer's Avatar
    CM doesn't replace the stock Download mode component so it shouldn't have anything to do with that.

    When you connect the phone to the computer do you at least hear the 'boop-beep' sound (that occurs whenever you connect a USB device)?

    Do you have access to a different computer (or a different phone to try on the same computer)?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    06-29-2014 01:20 PM
33 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD