Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 16 of 16
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Data connection

    Off and on my data connection just drops out, is there a hack to fix that? Its especially bad if it finds a WiFi connection, as if it's forcing me to use WiFi instead of ota.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  2. #2  

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by chevota84 View Post
    Off and on my data connection just drops out, is there a hack to fix that? Its especially bad if it finds a WiFi connection, as if it's forcing me to use WiFi instead of ota.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
    Are you stock, stock rooted, running custom ROM? Did you flash different radios than ones on your phone? Whats your baseband version. Information like that will help us.
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    Sorry, rooted clean Rom 2.5 unlocked kernel. Baseband vrlg1. I've tried to flash radios but I'm getting a failed message.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  4. #4  

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by chevota84 View Post
    Sorry, rooted clean Rom 2.5 unlocked kernel. Baseband vrlg1. I've tried to flash radios but I'm getting a failed message.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
    Failed with ODIN or failed with CWM?
  5. #5  

    Default Re: Data connection

    I encountered the same issue when I was running CleanRom 2.1 a few weeks ago. To remedy the issue I'd toggle data in setting off then back on but it never was a permanent fix.

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
  6. Thread Author  Thread Author    #6  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by creccaj1 View Post
    Failed with ODIN or failed with CWM?
    Recovery, failed assert.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  7. Thread Author  Thread Author    #7  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by Rflor31 View Post
    I encountered the same issue when I was running CleanRom 2.1 a few weeks ago. To remedy the issue I'd toggle data in setting off then back on but it never was a permanent fix.

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    I just went to 2.5 from 2.1 last night and it seems about the same but I haven't been around a WiFi connection yet.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  8. #8  
  9. Thread Author  Thread Author    #9  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by creccaj1 View Post
    Try flashing the radio with ODIN. If you got the zips from my posts in the sticky then those are ODIN flashable only.
    I got them from rootzwiki, they had Odin and recovery flashable files. I might try Odin when I get home this weekend.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  10. #10  

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by chevota84 View Post
    I got them from rootzwiki, they had Odin and recovery flashable files. I might try Odin when I get home this weekend.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
    I have only used ODIN and it hasn't failed for me yet...
  11. Thread Author  Thread Author    #11  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    I'll give it a shot when I get home, I haven't been home in 6 weeks or so and haven't been near a computer that I can download files to or I'd have tried it already.

    Has a new radio fixed the data issue for anyone else?

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  12. #12  

    Default Re: Data connection

    I had this very issue with am earlier build of CleanROM. I simply restored back to stock/rooted and the problem disappeared. It's a shame, CleanROM is great when it wants to be but seems far to buggy even now.

    Sent From My Rooted/Modded SGSIII - If I've helped you please click 'Thanks'!
  13. #13  

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by chevota84 View Post
    I'll give it a shot when I get home, I haven't been home in 6 weeks or so and haven't been near a computer that I can download files to or I'd have tried it already.

    Has a new radio fixed the data issue for anyone else?

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
    I have had updated radios since they have been released for flashing with ODIN whether it be G1 or G7 and CleanROM or any ROM for that matter hasn't given me an issue.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
  14. Thread Author  Thread Author    #14  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    Quote Originally Posted by jaj6503 View Post
    I had this very issue with am earlier build of CleanROM. I simply restored back to stock/rooted and the problem disappeared. It's a shame, CleanROM is great when it wants to be but seems far to buggy even now.

    Sent From My Rooted/Modded SGSIII - If I've helped you please click 'Thanks'!
    I had the same issue stock, I actually went to cleanrom in an effort to fix it. So far the 2.5 build seems to be working well, and I think killing the WiFi notification seems to have helped.

    I flashed the hd radio using Odin today but I haven't been anywhere that I've had signal issues before to check it.

    Thanks for all the help guys, I'll report back if it seems to have fixed it.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  15. Thread Author  Thread Author    #15  
    chevota84's Avatar

    Posts
    35 Posts
    Global Posts
    42 Global Posts

    Default Re: Data connection

    The reception is better all around with the hd radio but it's still randomly dropping out.

    Sent from my SCH-I535 using Xparent Blue Tapatalk 2
  16. #16  

    Default Re: Data connection

    let us control our own destiny !!!!!!

Similar Threads

  1. How do I disable voice and sms but keep data connection?
    By RockPaperDeath in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 11
    Last Post: 03-24-2011, 08:22 AM
  2. Losing a data connection randomly
    By ToothVore in forum HTC EVO 4G
    Replies: 7
    Last Post: 11-01-2010, 12:05 PM
  3. Turn off Data Connection
    By johnhboyd in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 3
    Last Post: 06-29-2010, 12:19 PM
  4. Incredible losing data connection
    By brandonx1000 in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2010, 04:42 PM
  5. Mobile data connection not working
    By alear in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2010, 01:13 PM

Posting Permissions