Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 4 of 4
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    rvgraham's Avatar

    Posts
    25 Posts
    Global Posts
    216 Global Posts

    Default Gallery crashing, only when browsing screenshots

    I have about 90 screenshots saved, mostly pictures I liked in 500pix feed through Google Currents.

    When I browse, scrolling 1 picture at a time, it eventually locks up and force closes, returning me to the desktop. I am rooted, and while I had superuser installed, I was getting a notification about shell being granted superuser permissions.

    I have another folder, created from my computer with over 150 larger shots, and I can browse that one end-to-end more than once without ever closing. Same for my Camera folder.

    I only removed a handful of apps (Such as Google Videos and something or other, VZ Nav etc.)

    I tried creating another folder and moving the screenshots there so as to break the system link between the OS and the screenshots folder. No luck, still crashes after browsing 30-50 pictures.

    Oddly, I can run a continuous slideshow without problem.

    -Bob Graham
  2. #2  
    etnpnys's Avatar

    Posts
    266 Posts
    Global Posts
    398 Global Posts

    Default Re: Gallery crashing, only when browsing screenshots

    Same exact issue here. Did you ever find out why?
  3. #3  

    Default Re: Gallery crashing, only when browsing screenshots

    Not that this is a solution to your issue, but you could try QuickPic: http://market.android.com/details?id...ensw.PicFolder
    That's what I use and I haven't noticed a problem like you describe.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk 2
  4. #4  
    etnpnys's Avatar

    Posts
    266 Posts
    Global Posts
    398 Global Posts

    Default Re: Gallery crashing, only when browsing screenshots

    Quote Originally Posted by GSDer View Post
    Not that this is a solution to your issue, but you could try QuickPic: http://market.android.com/details?id...ensw.PicFolder
    That's what I use and I haven't noticed a problem like you describe.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk 2
    I liked QuickPic a LOT when I had my EVO 4G. But mainly because I was bored with the stock gallery app.

    FWIW, I just figured out this weekend that I only seem to have the issue when viewing pictures stored on the SD card... And the card is brand new, but I will try to run some tests on it to make sure it isn't bunk.

Posting Permissions