11-11-2016 12:44 PM
37 12
tools
  1. Gunnyh's Avatar
    Strange Issue with my S3. When I send messages I am receiving "Failed" notif.

    The person I send it to does receive the message as I get replies. This is semi intermittent. I called for Verizon suppoert, they had me reset the sim card. Problem went away but returned. Talked with their tech support and their answer was to do a factory reset. I did and issue went away only to return. Very strange.My messages are getting out but my S3 is advsing they didn't.

    Anyone else with this issue?

    Any help would be appreciated!

    Gunny
    08-26-2012 08:43 PM
  2. ksace's Avatar
    Odd, I have had the same thing happen twice in the last couple of days. But I have an HOX and I am using go sms pro
    08-26-2012 08:56 PM
  3. sparesr4sissies's Avatar
    I occasionally have this problem when I'm in weak signal areas. It's as if the message does make it out, but my phone doesn't get the confirmation from the tower.
    08-27-2012 04:45 AM
  4. broadwayblues's Avatar
    I had the same issue and also had the copy/cut issue so I did a factory reset. Hasn't come back but I wouldn't be shocked if it did.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    08-27-2012 06:58 PM
  5. Gunnyh's Avatar
    Sure wish I could narrwo this down as it is a bit annoying. Don't know if message was received and really don't want to resend if it was.
    08-28-2012 03:48 AM
  6. paintdrinkingpete's Avatar
    When this happens, does your phone appear to lose signal for a minute or two and display a message that says "No SIM"?

    If so, that's a pretty common annoyance with this device, and as of yet, I haven't heard of any solutions.

    Happens to me every so often when I try to send a text and/or make a phone call...

    VZW S3 intermittently saying "No SIM"
    Julane1 likes this.
    08-28-2012 07:19 AM
  7. Gunnyh's Avatar
    No never loses a signal at all, and never had any SIm card messages.
    This occurs whne connected and not connected to WiFi
    08-28-2012 07:40 PM
  8. AndyOrmsby's Avatar
    I have this problem with one specific contact and no other. Always says 'failed', in red, when I send her a message, but the message is always received. I have been searching the forums for months but never found a sensible answer.
    The only other occurrence of the problem is if I send a message to myself.
    Stephanielynne0710 likes this.
    10-15-2012 03:51 PM
  9. GSDer's Avatar
    Are you using the stock Messaging app? Are the failed notifications occurring with SMS or MMS or both? Is there a particular contact that this happens with? If so, is that contact an iPhone user? Or on a different carrier? Finally, you could try checking the two checkboxes shown below and see if it provides you with any additional information (these are found by selecting Menu -> Settings in the stock Messaging app):Text Messaging Failed Notifications-uploadfromtaptalk1350336447277.jpgSent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk 2
    10-15-2012 04:27 PM
  10. mabednarek's Avatar
    My s3 has the same problem. My previous device from 2 months ago (Fascinate) had the same problem.

    VZ has every excuse/resolution in the book. App conflict, numerous resets, device replacement, etc. Everything EXCEPT the network.

    Have an ongoing trouble ticket for a few months now. Very annoying.

    Strange Issue with my S3. When I send messages I am receiving "Failed" notif.

    The person I send it to does receive the message as I get replies. This is semi intermittent. I called for Verizon suppoert, they had me reset the sim card. Problem went away but returned. Talked with their tech support and their answer was to do a factory reset. I did and issue went away only to return. Very strange.My messages are getting out but my S3 is advsing they didn't.

    Anyone else with this issue?

    Any help would be appreciated!

    Gunny
    10-17-2012 10:30 AM
  11. satoritree's Avatar
    Hi everyone.

    I have a samsung galaxy W and it has the same problem. For my phone it seems a firmware update to 2.3.6 is the solution either through Kies (if it works) or SamMobile Firmware Page which I think is through Odin. Not that I have tried either or know how to upgrade through Odin. Just passing on what I know.

    My solution has been to deactive data network mode by pressing the power button and pressing the relevant link. I had figured that the SMS was competing with the Data signal with a default to Data hence the difficulty of sending text until the phone realised what I was trying to do. Turning of data network deactivates packet data and effectiviely turns off reception of 3G or HDSA signal and hence only leaving 2G. I don't mind doing this for the time being.
    11-29-2012 09:47 AM
  12. HalizDad's Avatar
    My Evo would do that using GO SMS, but my S3 hasn't done it yet. I think it's when you're in a bad reception area....Lord knows my Evo signal got bad before it expired.
    11-29-2012 10:22 AM
  13. dizwod's Avatar
    This happened to me as soon as I installed Jellybean. Only way I got around it was by installing go SMS pro, and stopping notifications to the stock messaging app. Recently sms pro ballsed up on me and i have 37 failed messages even though they went through... its pretty **** poor to be honest.

    messages also fail in sms pro but I dont get the constant notification telling me so
    12-17-2012 10:39 AM
  14. Stephanielynne0710's Avatar
    I have the same problem with it saying failed to specific person!have you found a solution?
    01-13-2013 06:52 AM
  15. Stephanielynne0710's Avatar
    I have this problem with one specific contact and no other. Always says 'failed', in red, when I send her a message, but the message is always received. I have been searching the forums for months but never found a sensible answer.
    The only other occurrence of the problem is if I send a message to myself.
    Same happened to me, do you have a solution?
    01-13-2013 06:54 AM
  16. DroidXcon's Avatar
    I have the same problem with it saying failed to specific person!have you found a solution?
    I don't know the answer but out of curiosity. what phone and carrier does the other person have.

    From my Galaxy Note 2 via Tapatalk
    01-13-2013 07:05 AM
  17. Sraboni Deb's Avatar
    When I send messages I am receiving "Failed" notification............please help

    mine is Galaxy S 3....
    02-27-2013 02:23 PM
  18. Sraboni Deb's Avatar
    02-27-2013 02:26 PM
  19. GSDer's Avatar
    You don't say if one of those solutions fixed your problem - if so, which solution did you use?
    BTW, thanks for the link - there were some interesting issues addressed.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk 2
    02-28-2013 04:08 AM
  20. thornesone's Avatar
    I have had the same thing happen to my S3, it seems to only happen when I text a person who owns an IPhone 4.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    02-28-2013 06:18 PM
  21. MaccaBird's Avatar
    I'm now having this issue with Galaxy s4 on verizon
    05-25-2013 01:10 PM
  22. HalizDad's Avatar
    My Evo would do that using GO SMS, but my S3 hasn't done it yet. I think it's when you're in a bad reception area....Lord knows my Evo signal got bad before it expired.
    And I stand corrected...it happens frequently now...but the other person DOES get the text.
    05-26-2013 11:02 AM
  23. Multanii YO's Avatar
    I'm now having this issue with Galaxy s4 on verizon
    same here
    05-26-2013 11:46 AM
  24. TNRegMarie's Avatar
    THIS is so annoying. Same here. Anybody have a definite fix ? Continues to give me "Failed" !!
    07-15-2013 05:35 PM
  25. Tammy Bunes's Avatar
    My note just started doing this this week with 2 contacts only. I dont get it
    08-25-2013 04:42 AM
37 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD