03-14-2016 04:54 AM
63 123
tools
  1. Serial Fordicator's Avatar
    My data drops on and off every few seconds when I have it tethered. Its only started after the jb update.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    01-14-2013 07:17 AM
  2. Serial Fordicator's Avatar
    01-14-2013 11:43 PM
  3. broadwayblues's Avatar
    I've been banging my head against this issue over and over again.

    I can't ever get it to do it on command but it happens everyday at least once. Sometimes it doesn't work for hours.

    Verizon upgraded the tower in use the most and then said it was because I'm in a fringe area. So they are blaming where I live.

    Makes me mad, and it always happens when I have an online quiz or exam to take.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    Serial Fordicator likes this.
    01-16-2013 09:47 PM
  4. Bond32's Avatar
    Seems to be an issue with Verizon and jelly bean in my opinion. My gf bought the DNA and it had the same exact issue. She pays the hot spot fee as well. I never had this issue on my S3 until it was updated to jelly bean. Now on my note 2 it has the exact same problem.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    01-20-2013 04:54 PM
  5. broadwayblues's Avatar
    This is good to know. I never had issues on ICS. It's good to know that other phones have the issue. My wife's maxx does the same thing when I put my Sim card in her phone.

    Verizon needs to fess up and fix this.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    01-20-2013 05:13 PM
  6. deanony's Avatar
    Had the same problem when I had the S3, and they sent me 2 replacements. After that did not work then they sent me a Note 2. I must say it is a little better, but still have major issues. Sometimes it can't activate hotspot till I reset and wait 20 min. I must say I did do a speedtest and it is faster than Fios. If it only stayed connected and ran like my old Palm pre I would be a very happy camper.
    broadwayblues likes this.
    01-21-2013 07:42 AM
  7. Serial Fordicator's Avatar
    This is good to know. I never had issues on ICS. It's good to know that other phones have the issue. My wife's maxx does the same thing when I put my Sim card in her phone.

    Verizon needs to fess up and fix this.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    I've been using my regular RAZR and it hasn't been a problem. Hmmm. Weird. Is hers a maxx HD or regular Maxx? I'm wondering if its jellybean and the modem or VZW may be using this to throttle somewhat. My sgs3 only does it when I'm using alot of data.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    01-21-2013 07:55 AM
  8. broadwayblues's Avatar
    I was sent a regular razr to 'troubleshoot' the issues that my S3 was having. My wife has a maxx.



    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    01-21-2013 02:23 PM
  9. broadwayblues's Avatar
    Two more cents: it happens while usb tethering also.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    01-21-2013 05:18 PM
  10. Serial Fordicator's Avatar
    Two more cents: it happens while usb tethering also.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    Mine too but only if I'm downloading something on my s3. It doesn't happen to the RAZR.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    01-21-2013 06:54 PM
  11. Serial Fordicator's Avatar
    I use my old razr cord here at work when it happens. I have it unplugged and its hauling. I might bring my samsung cord and see if it does it.
    01-21-2013 11:50 PM
  12. deanony's Avatar
    Had the same issue and they finally gave me a NoteII. Now I was on the phone with them last night for 2 hours and they said it was my notebooks. I can connect 2 notebooks, but the third one locks everyone out. I also can only stay connected for 15 mins and then it hangs on everyone. No solution yet..
    thechidz likes this.
    01-22-2013 08:07 AM
  13. broadwayblues's Avatar
    Happened again today. I can't log into my school's Moodle. Data works, drops works, drops.

    Makes me want to throw my phone.


    Which I did.


    Tip: don't throw your phone.

    Now I need to save up for the $99 deductible. Cracked my screen.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    01-22-2013 02:58 PM
  14. broadwayblues's Avatar
    Update, got the refurb S3, it's great but still have the same problem.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    02-13-2013 05:36 PM
  15. Bond32's Avatar
    A temporary solution I have found is to go into your remembered networks on the windows pc and remove the Hotspot. Seems removing it and reentering the password might hold its connection.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    thechidz likes this.
    02-13-2013 09:46 PM
  16. broadwayblues's Avatar
    A temporary solution I have found is to go into your remembered networks on the windows pc and remove the Hotspot. Seems removing it and reentering the password might hold its connection.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
    Update on my tethering, been working great! I think I figured it out.

    Thing that sucks is I went back to a RAZR Maxx.

    I really think the true root of the issue is a problem with Verizon's hotspot and Jelly Bean. Something isn't working right between the two.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
    Serial Fordicator likes this.
    02-21-2013 03:32 PM
  17. Serial Fordicator's Avatar
    Off to waiting for another update. Maybe in July?

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    02-21-2013 10:00 PM
  18. blade22222's Avatar
    4.1.2 has already been leaked so it probably won't be to long, I hope.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    02-22-2013 06:33 AM
  19. thechidz's Avatar
    was having the same problem... here's my sequence of events

    1. bought sgs3 with ICS and installed foxfi, worked great with no issues.
    2. vzw updated sgs3 OTA to JB and broke foxfi, tried other tethering apps (Fattin toggle, pdanet etc) nothing worked.
    3. did a factory restore, which fixed tethering for a few hours but then the data started dropping again, started getting really frustrated and considered rooting and reinstalling ICS
    4. tried changing the name of the hotspot and that seemed to fix Fattin and it has been working fine for about 3 days now
    02-22-2013 04:06 PM
  20. thechidz's Avatar
    Had the same issue and they finally gave me a NoteII. Now I was on the phone with them last night for 2 hours and they said it was my notebooks. I can connect 2 notebooks, but the third one locks everyone out. I also can only stay connected for 15 mins and then it hangs on everyone. No solution yet..
    This might be the problem. I had 3 devices connected when my data started dropping but lately have only been using 1 or 2!
    02-22-2013 04:09 PM
  21. Serial Fordicator's Avatar
    This might be the problem. I had 3 devices connected when my data started dropping but lately have only been using 1 or 2!
    I only use 1 and it does it

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    drmaf894c likes this.
    02-22-2013 04:19 PM
  22. thechidz's Avatar
    so i used fattin for hours last night with zero issues. today tried it and data starts dropping. tried renaming network and using pdanet neither worked. dont understand the inconsistency. lucky i still have my tab 2 running ICS and if all else fails my rooted tbolt. but the reason i bought the sgs3 is im sick of always swapping sims around
    Serial Fordicator likes this.
    02-23-2013 11:53 AM
  23. thechidz's Avatar
    so I searched around and I guess there is no way to downgrade back to ICS with a macbook pro since Odin doesn't work on mac. Is that correct?
    02-23-2013 06:39 PM
  24. GSDer's Avatar
    Is your phone rooted? If so, you can use https://play.google.com/store/apps/d...mobileodin.pro

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk 2
    02-24-2013 12:32 AM
  25. thechidz's Avatar
    no unfortunately its unrooted. And as an update I was able to tether flawlessly tonight, have been using fattin since around 6 pm. I don't understand the inconsistency
    02-24-2013 07:21 PM
63 123

Similar Threads

  1. Issues with Nexus 7, 3G model, mobile data won't stay turned off...
    By signalexc in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 20
    Last Post: 02-01-2014, 09:59 AM
  2. Data issue with Straight Talk vs T-Mobile PPD
    By Mobimop in forum Google / Samsung Galaxy Nexus
    Replies: 29
    Last Post: 02-24-2013, 12:33 PM
  3. N4 on AT&T Data drops during call... APN?
    By danolsn in forum Google Nexus 4
    Replies: 6
    Last Post: 02-17-2013, 10:02 PM
  4. Mobile Hotspot Data Drops
    By wshwe in forum Samsung Stratosphere
    Replies: 11
    Last Post: 05-11-2012, 11:38 PM
  5. Reduced Data Speed When Mobile Hotspot Tethering
    By daThomas#AC in forum Verizon Droid Charge
    Replies: 4
    Last Post: 07-22-2011, 10:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD