1. anthony2558's Avatar
    Why is it that only half of my contacts are backed up with google and then the other half get back up with Verizon backup assistant. Is there a setting i'm missing? Any help would be greatly appreciated.
    08-23-2011 03:49 PM
  2. FrankXS's Avatar
    Why is it that only half of my contacts are backed up with google and then the other half get back up with Verizon backup assistant. Is there a setting i'm missing? Any help would be greatly appreciated.
    More than likely, the ones being synced with Google are "Google Contacts" and the ones being backed up with Backup Assistant are "Phone Contacts". Most folks don't use Backup Assistant.

    Check People | Menu | View to see where your contacts are saved.

    -Frank
    08-23-2011 03:59 PM
  3. bjboucher's Avatar
    Yeah, like frank said, if you manually entered any contacts on your phone and didnt change them to google contacts, they default to phone contacts which don't back-up to google.
    08-23-2011 04:33 PM
  4. anthony2558's Avatar
    Yup. That's what was going on after a couple of imports and exports and about 100 or so linked contacts later I finally got ride of all the phone contacts and got them to be all Google contacts. Now my question is. Is there a way to always or set a default for all contacts to be saved as Google or do I manually have to select it each time? Thanks

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    08-23-2011 04:52 PM
  5. anthony2558's Avatar
    Also when I get a phone call or text now I dose not show the name just the number? :-(

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    08-23-2011 04:54 PM
  6. FrankXS's Avatar
    Yup. That's what was going on after a couple of imports and exports and about 100 or so linked contacts later I finally got ride of all the phone contacts and got them to be all Google contacts. Now my question is. Is there a way to always or set a default for all contacts to be saved as Google or do I manually have to select it each time? Thanks

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    Manually each time. Sucks.

    -Frank

    Sent from my HTC ThunderBolt 4G/LTE using Tapatalk
    08-23-2011 04:55 PM
  7. anthony2558's Avatar
    OK yeah that does suck. O well. And I got the numbers to to show names now, just a simple rest.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    08-23-2011 05:09 PM
  8. ncapp11's Avatar
    OK yeah that does suck. O well. And I got the numbers to to show names now, just a simple rest.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    I think if you go to Menu View and only check the Google option then the default location is for Google.
    FrankXS likes this.
    08-23-2011 05:26 PM
  9. FrankXS's Avatar
    I think if you go to Menu View and only check the Google option then the default location is for Google.
    Yes! Thank you! This has been bugging me since March 17th! You're right!

    -Frank
    08-23-2011 06:37 PM
  10. anthony2558's Avatar
    Nice find. Thanks

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
    08-23-2011 08:57 PM
  11. angiey's Avatar
    Okay..is there possibly another name for this setting in Samsung Galaxy SII?
    07-09-2013 12:49 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD