Results 1 to 24 of 24
Like Tree1Likes
  • 1 Post By vinny jr
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I live in the Boston area where I have great LTE speeds 16 - 25 DL usually 5-7 UL. Since Sunday when AT&T went live with their LTE Network here in the Boston area my YouTube app will not play any video on any website that is playng thru YouTube. The YouTube app will not play anythng on LTE. I have called Verizon and they have several tickets with this issue. I have seen articles that many customers on AT&T's LTE Network are having these very same issues. Now I have had no problems at all with any video paying at all, Netflix and Jetflicks play great without any buffering at all. As I have stated since Sunday nothing on the LTE Network will play on YouTube. My WiFi and 3G both play YouTube videos without issues. I just received a replacement phone for a different reason today and I tried playing YouTube videos before I downloaded any apps from the market, same problem with a brand new device. No Videos on YouTube on LTE. Any flash videos from any website will not play on LTE Network, plays fine on WiFi or 3G. I am pissed off, any flash is from the YouTube website and if you are not near wifi then forget it, 3G will just buffer unless you are under a tower. Verizon made up a ticket and will see how that goes. There are only a few cities with AT&T LTE right now so not many complaints I guess. Anyone have any ideas??????

    Vinny
    PS Great Patriots game on Sunday night.
    BostonBeats88 likes this.
  2. #2  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I just tested mine...and it works. I rarely use the youtube app, so I can't speak on whether or not it was working before.

    In DC running on 4G LTE, BAMF Forever 1.0.9
    YouTube version 2.3.4
  3. #3  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I think you might be onto something with AT&T turning on their LTE, but to be honest, I don't know enough to know why that would interfere with YouTube. I know that I'm able to download content over LTE without a problem, but AT&T hasn't turned on their network in my area. I'm sure you've tried restarting your phone, but it sounds like a network issue to me. Other than that, I'm afraid I'm not much help. Hopefully Verizon figures it out for you.
  4. #4  
    K_Daddy's Avatar

    Posts
    235 Posts
    Global Posts
    237 Global Posts

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I'm having the same problem, I'm in Buffalo now but it hasn't worked from Philly to Albany either. When I got here I put it on wifi and it worked fine, verizon must be blocking youtube. I used netflix and HBO and both worked just fine.
  5. #5  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Works fine for me, don't think its Verizon.
  6. #6  
    Unobtanium's Avatar

    Posts
    321 Posts
    Global Posts
    322 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Just tested it in Atlanta with some of my You Tube favorites (Ukulele Orchestra of Great Britain) and no problem here.
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Quote Originally Posted by Unobtanium View Post
    Just tested it in Atlanta with some of my You Tube favorites (Ukulele Orchestra of Great Britain) and no problem here.
    The problem is wherever AT&T has turned their LTE Network on. They flipped the LTE switch here in Boston on or around Sunday and that is when the hit the fan. I have seen articles from AT&T customers with this same issue. I don't understand why this is screwing up the YouTube signal over LTE. I can get YouTube great over WiFi or 3G but when I flip to LTE which I get sick speeds here in Boston the videos come right up but will not start. I have no problems with any other videos in any rogram but anythng that has YouTube involved it will not work. That sucks because all flash is usually YouTube related.

    Vinny

    PS I have KillaSense 3.5 with overclocked Kernel running on my Thunderbolt and all was great until Sunday. I flashed several other Roms all with the same problem. Then My new phone comes today and yes same problem. I did not download any apps so I could rule out a bad app as a possible reason. No Luck.
  8. #8  
    Unobtanium's Avatar

    Posts
    321 Posts
    Global Posts
    322 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    AT&T LTE has been on in Atlanta for several weeks now. I am not discounting your issue, just saying I have not experienced it here.
  9. #9  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Hmm I read a news article on MSNBC about AT&T telling customers in there terms of service contracts that they can't use there phones to do video streaming it seems based on what I understand.
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Quote Originally Posted by Unobtanium View Post
    AT&T LTE has been on in Atlanta for several weeks now. I am not discounting your issue, just saying I have not experienced it here.
    I just recently got out of hospital and maybe I am in a strong AT&T LTE zone where it some how screws up my YouTube App. I will be getting out very soon and want to see just how far this will go in my area if in fact that is what it is. Very frustrating because every website has some YouTube clip to view, it just sucks.
    I hope someone can figure this mess out.
  11. #11  

    Default

    So um are you guys somehow running the thunderbolt on ATT or are you all in the wrong forum?

    Sent from my Bolt via Tapatalk.
  12. #12  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Quote Originally Posted by onthewhole View Post
    So um are you guys somehow running the thunderbolt on ATT or are you all in the wrong forum?

    Sent from my Bolt via Tapatalk.
    lol - YouTube on Verizon 4G working just fine for me.
  13. #13  
    anthony2558's Avatar

    Posts
    1,275 Posts
    Global Posts
    1,282 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Quote Originally Posted by onthewhole View Post
    So um are you guys somehow running the thunderbolt on ATT or are you all in the wrong forum?

    Sent from my Bolt via Tapatalk.
    No, they're saying that since AT&T activated their LTE Network its has been interfering or believe that it is interfering with the broadcasting of youtube on Verizons 4G network while both AT&T 4G & Verizon 4G networks are in the same area.
  14. #14  

    Default

    Quote Originally Posted by anthony2558 View Post
    No, they're saying that since AT&T activated their LTE Network its has been interfering or believe that it is interfering with the broadcasting of youtube on Verizons 4G network while both AT&T 4G & Verizon 4G networks are in the same area.
    Oh freaky....

    Sent from my Bolt via Tapatalk.
  15. #15  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    There should be no interference between Verizon's LTE, which uses the upper 700 MHz spectrum and AT&T's, which uses the lower 700 MHz spectrum. There is no cross over between the two and phones will only work on their respective carrier's LTE. That's not to say there isn't some weird routing issue that is affecting only YouTube. Highly unlikely, but I guess possible. Oh, BTW, YouTube works over LTE for me here.
  16. #16  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I'm having the same problem, YouTube won't play. Nyc.
  17. #17  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Why is this happening?? I don't have WiFi, so I switched to 3g,now its working.
  18. #18  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I live in San Antonio, we have ATT LTE here too, I have no problems. If there was interference, it would mess with all data, not just Youtube. Youtube doesn't use it's own frequency or bandwidth....its still using the same LTE data on your phone as anything else does. I highly doubt that is your issue.
  19. #19  
    K_Daddy's Avatar

    Posts
    235 Posts
    Global Posts
    237 Global Posts

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I contacted verizon and they gave me this fix... ##778 - edit menu - 000000 - modem settings - rev a - enable - menu - commit changes. Worked for me.
  20. Thread Author  Thread Author    #20  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I woke up this AM and very happy to report the YouTube app is working on the LTE and all other Networks. You get so used to being able to just flip the YouTube app and play anything without buffering on Verizon's great LTE Network and when it doesn't work it really sucks. I didn't do anything but put a repair ticket to Verizon, don't think that was the reason because the ticket went in at 8:00 pm yesterday. Who knows, just very happy it is working.
  21. #21  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I am on Verizon in Orlando, FL and I have noticed that since yesterday at noon, I have not been able to play ANY youtube videos on my TB. Did a reboot, nothing changed. It will load Youtube and Youtube pages, but if I click on a videos play button, it just sits there....indefinately. I thought maybe it was just a glitch with the site for mobile. I tried again this morning and the same issue is happening. Searched through this site and came across this thread, but no ones chimming in with issues on the Verizon side. Also, when did the TB come out on AT&T? I thought it was strickly for the big Red?
  22. #22  

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    I am having the same issue. No video on 4g
    HTC One - VZW
    Try Out DropBox, get your files when you need them, its free http://db.tt/LUr0eAv
  23. #23  
    FrankXS's Avatar

    Posts
    3,148 Posts
    Global Posts
    3,645 Global Posts
    ROM
    Latest OTA Official ROM

    Default Re: No YouTube over LTE Network since Sunday?

    Quote Originally Posted by Jrocker23 View Post
    I am having the same issue. No video on 4g
    I'm in Denver and mine is working good over 4G right now. Just FYI...

    -Frank
    [HTC Thunderbolt™ 4G/LTE!]
    It's not your dream phone. It's the one after that!©
    Look here for a [VZW Coverage Map] to check your area. Select 4G before hitting [Refresh]
  24. #24  

    Default

    His is working now too. So is mine. No idea why or if it will continue.

Posting Permissions

B