Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 25 of 98
Like Tree5Likes
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    mhussey's Avatar

    Posts
    10 Posts
    Global Posts
    11 Global Posts

    Default Thunderbolt randomly drops all service

    So, I have noticed lately that when I am using my phone, that all of the sudden, it randomly drops all service. Meaning no 4G, 3G, or even 1X. Then, the service comes back after a couple seconds. I have very good 4G service in my area as well as 3G, but it consistently doing this now.

    Normally, when opening Facebook, it drops out in the length of time (a long time at that) for my feed to appear.

    Has anyone else noticed this issue?
  2. #2  
    firepsych's Avatar

    Posts
    99 Posts
    Global Posts
    550 Global Posts
    ROM
    SfK CM7

    Default

    I've had that happen with every phone I've owned. Been going on all day today as a matter of fact. There are lots of variables besides your phone. Your location relative to towers, system issues, atmospheric interfere etc...

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
  3. #3  
    paulinbna's Avatar

    Posts
    66 Posts
    Global Posts
    79 Global Posts

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I have been having this problem for about two months now. It is not my location as it was happening in Hilton Head Island, Savannah and Charleston. Also in two parts of Nashville TN
    I also noticed that if I put it on 3G only it holds 3G. As soon as I put it on 4G LTE it goes to nothing then 1X then 3G for a little while then goes to 4G.
  4. #4  

    Default

    I have it too. It happens on sense roms and aosp roms. I just go in an re-enable data and it seems ok. Can't figure out what's causing it.

    Sent from my rooted Thunderbolt using Tapatalk 2.
  5. #5  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I have also been having this issue, and it happens frequently when I travel into Oakland/Berkley area, a few miles from my home. GPS will not work almost 90% of the time lately, either.
    Sent from my Galecksee S3.
    Thanked by:
  6. Thread Author  Thread Author    #6  
    mhussey's Avatar

    Posts
    10 Posts
    Global Posts
    11 Global Posts

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Sounds like I am not the only one. Not sure if it is relevant, but when opening Facebook, it takes forever. When opening, it switches a lot, and Facebook takes a while too. However, I feel that could be a mix of the Facebook app plus the phone.


    I would call Verizon, but I really do not feel like messing with them.
  7. #7  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I just started having LTE briefly drop in and out this morning (only LTE, voice still present). This has rarely happened in the past, but I just started using the mobile hotspot for extended periods due to our home DSL service being out (since last Friday). So the phone has been powered up for extended periods with the extended battery and occasionally plugged into power to keep it charged. Prior to that, I normally swap out a standard Thunderbolt or Rezound battery approx. every 30-40 hours. So I shutdown the phone, pulled the battery and SIM for about five minutes and it's been fine since powering back up.

    Bottom line: try a power down, battery and SIM pull to reset the phone and see if that helps.
  8. #8  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    tried that, no luck. phone service works fine, but data doesn't and GPS can't locate me beyond 1800m or something. it's really annoying. i even flashed BAMF Forever 1.11 from 1.09 for the new kernel/ROM combo and it hasn't improved.
    Sent from my Galecksee S3.
  9. #9  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Quote Originally Posted by tarheelmatt View Post
    Sounds like I am not the only one. Not sure if it is relevant, but when opening Facebook, it takes forever. When opening, it switches a lot, and Facebook takes a while too. However, I feel that could be a mix of the Facebook app plus the phone.


    I would call Verizon, but I really do not feel like messing with them.

    I have also been having this signal issue, sometimes it doesn't come back unless I restart the phone. I've tried toggling mobile data, toggling airplane mode, even using the Network app (app store) to turn off the radio or switch to 3g only, still happens. Although once it catches a 3G signal, it is reliable again. Seems to only happen when I'm in an area with intermittent 4G. I'm in Santa Cruz (Bay Area, CA), and when I go up into the redwoods service gets spotty with any phone/provider.

    Also, Facebook takes forever to load if I haven't opened the app in a few hours.
  10. #10  

    Default

    Been having this problem the last three days here in Iowa. 4g has always been reliable until just recently. At random times all data disconnects and reconnects every few seconds over and over for several minutes. Pretty sure it's on Verizon's end here.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
  11. #11  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Quote Originally Posted by bpyazel View Post
    Been having this problem the last three days here in Iowa. 4g has always been reliable until just recently. At random times all data disconnects and reconnects every few seconds over and over for several minutes. Pretty sure it's on Verizon's end here.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
    seeing a lot of reports about this issue in multiple forums now, but nobody seems to have a clue as to what is causing it or why.

    i can tell you i've changed my rom, kernel, and updated the radio to 605.9 and am still having problems. seems to work fine at home although once in a while 4G just completely drops. but when i head through the tunnel to Berkeley/Oakland, i'm lucky if i get 1X or any data at all.

    GPS seems affected as well. it's hit or miss (usually miss)
    Sent from my Galecksee S3.
  12. #12  
    firepsych's Avatar

    Posts
    99 Posts
    Global Posts
    550 Global Posts
    ROM
    SfK CM7

    Default

    Maybe it's the network? Anyone spoken to anyone on the same network with a different phone?

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
  13. #13  

    Default

    Quote Originally Posted by Solouniqro
    So, I have noticed lately that when I am using my phone, that all of the sudden, it randomly drops all service. Meaning no 4G, 3G, or even 1X. Then, the service comes back after a couple seconds. It's really not that great of service either. I live in Centre,AL and it's mostly lake, woods, and country so I do not have very good 4G service in my area. I recently spoke with tech support, and they put my Thunderbolt on 3G service only because it constantly searches for 4G, and this causes dropped calls. It is consistently doing this still.

    Has anyone else noticed this issue?
  14. #14  
    Effenhimer's Avatar

    Posts
    285 Posts
    ROM
    Stock, (for now)

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Yes, mine has been doing that also, Mpls, MN. It's all the new areas they are getting up and running, lots of pre-testing of the network etc. Sad thing is, I finally got my wife to switch from Sprint to VZW, she LOVES that 4G on her Razr Maxx is actually 4G. But a couple days after she got it, this started happening. My son has a Dinc, and isn't having this problem, it's all the new 4G areas, but at least it's not like before (so far) where we would just not have 4G for a few days after they opened the new markets until they got the network figured out again. It's frustrating, but I'll take a few seconds of service break over a few days...
  15. #15  

    Default

    Quote Originally Posted by firepsych View Post
    Maybe it's the network? Anyone spoken to anyone on the same network with a different phone?

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
    I believe it is the network. I am having similar problems on my Rezound starting a few days ago. Other forums reporting it too.
  16. #16  

    Default

    I'm having network issues as well. Intermittent drop offs from 4G...been happening for about a week now.

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
  17. #17  
    r007's Avatar
    1337 Member

    Posts
    70 Posts

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    My Thunderbolt was doing this too about two months ago: it would drop 4G and then never reconnect to anything. And, if I set my phone to only do 3G, I would have no problems.

    My Thunderbolt is still under warranty, so I called up Verizon and they had me do a factory restore on my phone (to verify it was not a software issue), looked into network issues (found none), and concluded it was my phone.

    They sent me a refurbished Thunderbolt (Looks brand new) and I have not had a problem since.

    It "seems" like it could be hardware issue... But, it is hard to tell for sure
  18. #18  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Quote Originally Posted by johnriii View Post
    I'm having network issues as well. Intermittent drop offs from 4G...been happening for about a week now.

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
    Same here. Thought it was related to turning on the mobile hotspot earlier this week (due to home Internet being down), but it's still happening every once in a while even though I've now disabled that feature on my account and haven't used it for days. It always recovers on its own, so I stopped worrying about it and stopped trying to do anything to fix it (ex. cycling mobile data or airplane mode or power down, battery and SIM card pull).

    While it's possible for some that it could be the phone (or SIM), logic would dictate that with so many reporting the same issue (in other areas of the forum), it's the network! Still having growing pains as they turn up more areas. Hey, at least the network hasn't gone completely down as it has in the past. Patience young padawans, patience.
  19. #19  
    ToddL's Avatar

    Posts
    187 Posts
    Global Posts
    358 Global Posts
    ROM
    None, thanks to the man.

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Same issue here, I think it started happened 1-2 months ago. It seems to work fine after hitting the network toggle back on, but it's a pain to do all the time.
  20. Thread Author  Thread Author    #20  
    mhussey's Avatar

    Posts
    10 Posts
    Global Posts
    11 Global Posts

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Mine will intermittently just drop from 4g or 3g to nothing. I notice this when opening an app like Facebook or my college app. It is very aggravating. VZW sent me a new SIM card. Should be on my door step when I get home.

    I may do a factory reset as well to see if that helps.
  21. #21  

    Default

    Also for signal issues don't forget that the battery cover can be defective as its part of the antenna as well. My stock cover had tons of issues holding a connection. My extended cover works perfectly.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
    Synycalwon likes this.
  22. #22  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I'm noticing it more now...depending on what part of KC I'm in. near home in grandview, it's fine, but out here in Overland Park, KS, it's like a bad light bulb. struggling to stay on, but just can't.
  23. #23  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I have found resolution to my issues by swapping my extended battery out for my original battery guys. I have not tried putting the extended battery back in to see if the problem recurs. But I have been without issues and perfectly working GPS everywhere for the past 3 days, traveling across California, after putting the original battery back in.

    I do not know what this affects exactly, but I'm confident it isn't coincidence since I was having problems for weeks. I had taken out the extended battery and sim card but it did nothing. Replaced the battery with the original and suddenly everything works fine again.
    Please try it and report your findings.
    Sent from my Galecksee S3.
    Synycalwon likes this.
  24. #24  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    I've had to turn off my 4g radio and go back to the cdma auto prl radio.. and no more drops or reboots.. I'm on the Forever 1.11 rom beta test 3++ . Rooted, of course...
  25. #25  

    Default Re: Thunderbolt randomly drops all service

    Quote Originally Posted by dizlmonsta View Post
    I have found resolution to my issues by swapping my extended battery out for my original battery guys. I have not tried putting the extended battery back in to see if the problem recurs. But I have been without issues and perfectly working GPS everywhere for the past 3 days, traveling across California, after putting the original battery back in.

    I do not know what this affects exactly, but I'm confident it isn't coincidence since I was having problems for weeks. I had taken out the extended battery and sim card but it did nothing. Replaced the battery with the original and suddenly everything works fine again.
    Please try it and report your findings.
    You may be on to something. I just switched to using the extended battery and door (LTE and GPS antennas are in the door) and so far haven't had any LTE drops. I've primarily been using the standard battery door since getting a couple Rezound 1620mAh batteries back in November (so rarely used the extended anymore). The two contact points for the LTE antenna (upper right corner) on the standard door look tarnished compared to the extended door. I tried to clean them up a bit with a pencil eraser, but the metal there is very thin and seems to come off easily. I’m just going to get a new standard door, something I was already planning on doing as the soft touch material on the outside of it has been looking quite scuffed up for a while now and nothing I try helps it look any better.
    Thanked by:
Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions