Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 75
Like Tree1Likes
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Is it me or Verizon losing data?

    My data drops, sometimes - not just to 3G but to nothing - for no apparent reason, then comes back shortly thereafter. Is this a network thing or a phone thing? I stream a lot at work so I don't know if that factors in to it at all. It's very frustrating. Any thoughts? I'm in Greenville SC, if the location matters at all. Right now, for example, I was at 4G and was streaming from Slacker, then I noticed no arrows on my 4G icon on the status bar, then the data icon dropped altogether, now it's back with no up/down data arrows at all, but I have all my signal bars. And now I'm back to no data icon. And now back to the 4G but with no data arrows..... ugh.....
    Palm Treo 755 --> Rooted Droid Eris --> Rooted HTC Thunderdud --> 2012 Google Nexus 7 and rooted Samsung Galaxy S4
    Thanked by:
    HPBolt 
  2. #2  
    Unobtanium's Avatar

    Posts
    320 Posts
    Global Posts
    321 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    It's not just you. I have had the same experience in the Atlanta area since early June. There are other threads with similar issues. I just did a battery/SIM card pull and re-start this morning, and so far, I am doing better, but I am at work and not interacting with my phone as much. I may stop at the VZW corporate store on the way home, if it acts up again today.
  3. #3  
    Ed Witles's Avatar

    Posts
    466 Posts
    ROM
    BAMF Forever 1.11 3++

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    When I lose 4g and revert to 3g, I might as well had a 9600bps dial up connection.

    3g on the bolt is worse than dial up.
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    It's not even going to 3G though - just disappearing. I'd be content w/3G b/c I'm used to it when I drove to ATL and back from time to time. But this just goes from 4G to NoG.
    Palm Treo 755 --> Rooted Droid Eris --> Rooted HTC Thunderdud --> 2012 Google Nexus 7 and rooted Samsung Galaxy S4
  5. #5  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I've noticed this too, loading up facebook, or youtube. it will take an inordinate time to load, then sometimes drop off completely. I've been meaning to call tech support for the last two weeks, which is when I first noticed it. some have speculated in other threads it might have something to do with cell tower "adjustments" or the fact that verizon recently opened up 4G in several new markets about 2-3 weeks ago. whatever it is, it's annoying. i'm dropping from 4GLTE to nothing. and I can rarely get 3G if I decide I will deal with slower speeds...that USED to be an option.
  6. #6  

    Default

    Quote Originally Posted by o2bnclemson View Post
    My data drops, sometimes - not just to 3G but to nothing - for no apparent reason, then comes back shortly thereafter. Is this a network thing or a phone thing? I stream a lot at work so I don't know if that factors in to it at all. It's very frustrating. Any thoughts? I'm in Greenville SC, if the location matters at all. Right now, for example, I was at 4G and was streaming from Slacker, then I noticed no arrows on my 4G icon on the status bar, then the data icon dropped altogether, now it's back with no up/down data arrows at all, but I have all my signal bars. And now I'm back to no data icon. And now back to the 4G but with no data arrows..... ugh.....
    Same here in Orlando. Think it's the last ota radio s**ks. Need something to fix this perfect Ph till now

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
  7. #7  
    jmz768's Avatar

    Posts
    200 Posts
    Global Posts
    214 Global Posts

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Same problem in the Metro-Detroit area for at least the past week. Even when I manage to keep a solid 4G signal, webpages are loading a lot more slowly than I'm used to.

    I had to drive to Chicago today and while there, I had a rock solid, blazing fast 4G connection so whatever problem Verizon is having, it's hit or miss depending on where you are.
  8. #8  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I am in Greenville SC also and have been having the same issues for about 2 weeks off and on. The first time that it happened I did call Verizon and they said there was no know outages and since I had done all the battery pull etc that I should just wait until the next day and it should be fixed. It was fixed by the next morning but have been having issues on and off. Other threads like the Rexzound,Razr Maxx etc. are all reporting this so I think it is a Verizon issue rather than a phone issue.
  9. #9  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I have been having issues with drops also. It's not too bad, but more than normal for sure. If it doesn't improve in the next few days I'm thinking of flashing back with the old radio. I never had any problems with the older one, and since flashing the newest I haven't really seen much benefit to it.
  10. #10  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I get a solid 3G connection on my galaxy nexus. I got the 4.0.4 update and the 4G will cut out but come back on, annoying but not too bad. Before the update, I lost 4G and I would have to restart the phone to get it back, it was so bad I just left it on 3G all the time. Also now if I lose 4G it connects to 3G. I do like 4G but I think its still too young a connection that you still need 3G, hopefully Verizon will keep working on their 4G network.
  11. #11  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Quote Originally Posted by Trentoncc24 View Post
    I have been having issues with drops also. It's not too bad, but more than normal for sure. If it doesn't improve in the next few days I'm thinking of flashing back with the old radio. I never had any problems with the older one, and since flashing the newest I haven't really seen much benefit to it.
    Not sure that will do anything for you. All signs point to a network problem as it's happening across various phone models and locations across the country (from reading other forum threads).
  12. #12  
    firepsych's Avatar

    Posts
    90 Posts
    Global Posts
    541 Global Posts
    ROM
    SfK CM7

    Default

    Yep, there are a lot of threads with the same issue. A restart or toggling in and out if airplane mode helps.
    Interestingly I'm having a similar problem with wifi to. Need to toggle in and out.
    I'm guessing it's a combination of network issues and the latest update.

    Sent from my ADR6400L using Android Central Forums
  13. #13  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Quote Originally Posted by Synycalwon View Post
    Not sure that will do anything for you. All signs point to a network problem as it's happening across various phone models and locations across the country (from reading other forum threads).
    Oh, thanks for that info. I thought it was a thunderbolt specific problem. Saved me some time.
  14. #14  
    Unobtanium's Avatar

    Posts
    320 Posts
    Global Posts
    321 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default

    Quote Originally Posted by Sonshine01 View Post
    I am in Greenville SC also and have been having the same issues for about 2 weeks off and on.
    Well, we were visiting friends in that area today. One family lives south of Anderson, in fringe coverage. One side of their house had 3G, the other and the yard 4G, so not a great test, but I did a speed test in the yard and got 14.77 down. Then we went up toward Travelers Rest, and I had solid 4G the whole time. Back home, parts of Atlanta metro area seem solid, others spotty.
  15. #15  

    Default

    It's been happening in spartanburg as well, it goes out but immediately come back within a few minutes.

    Sent from my hayabusa!
  16. #16  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    happening near Dayton Ohio too, samsung charge and a razor maxx
  17. #17  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Yep, I've been having a terrible time with it and my battery (I have the extended) isn't even making it through the day with light usage. I started having troubles after updating to the latest firmware, but maybe it's just coincidence....
  18. #18  
    rocco225's Avatar

    Posts
    41 Posts
    Global Posts
    184 Global Posts

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I am having similar problems in Chicago suburbs and Peoria lately. Data signal just drops out completely.

    On a separate but related note, my hotspot went from poor to absolutely worthless these last few days.

    Verizon says they are not aware of any problems.

    Thunderbolt with the latest OTA update
  19. #19  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Quote Originally Posted by rocco225 View Post
    I am having similar problems in Chicago suburbs and Peoria lately. Data signal just drops out completely.

    On a separate but related note, my hotspot went from poor to absolutely worthless these last few days.

    Verizon says they are not aware of any problems.

    Thunderbolt with the latest OTA update
    Verizon is aware of it, it'd be impossible for them not to be. They just don't want any news stories being written about a problem they're having. Bad press.
  20. #20  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    It's been very intermittent here. Works normally most of the time and occasionally gets wonky for an hour or two then clears up. It's been fine all day today. When it does happen nothing I do with the phone seems to help. At some point it just clears on its own. I suspect it has something to do with their LTE authentication system. See the link below for more info:

    Thanked by:
    ToddL 
  21. #21  
    defcon999's Avatar

    Posts
    798 Posts
    ROM
    The ROM of the day...LOL

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I am getting a replacement phone (my screen broke). I am thinking of rooting it and then putting the original OTA from September on it.

    I thought bevause my phone was broken that I was having issues, but, reading this thread I am glad I am not the only one.

    This is what pisses me off with Verizon....they want to charge us more for Data, but the data is on and off.......there should be an app that monitors that and then reports it to you and then you could send it to Verizon with a note "You owe me ?????? dollars"
    With this RAZR, I get a close shave
    My Blog
  22. #22  
    jmz768's Avatar

    Posts
    200 Posts
    Global Posts
    214 Global Posts

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I spoke with a guy from tier 2 support today and he is convinced that there's either a problem with my SIM card or the phones radio. He did a search of my area and didn't see an unusually high number of people calling to report similar problems.

    He was telling me how they've had a lot of problems with SIM cards going bad after a while and is of the opinion that they have around a 6 month life span.

    To help speed up the troubleshooting, he's having a new SIM and a replacement phone sent by Fed Ex so I can try both solutions. Hopefully one of them works.
  23. #23  
    markhallyo's Avatar

    Posts
    80 Posts
    ROM
    Stock for now

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    I had this problem right about 2 months after I had gotten my original DInc, but once I rooted and installed a newer radio, I've never had a problem again. Of course the problem wasn't 4G, but the 3G would just completely disappear. So maybe flash an old radio version or check for an different one on XDA and it should clear itself up.
  24. #24  
    jmz768's Avatar

    Posts
    200 Posts
    Global Posts
    214 Global Posts

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Well my phone wasn't causing the problem. Fired up the replacement with my current SIM card and was having the same problems.

    The SIM was shipped separately so I'm still waiting for it to show up.
  25. #25  

    Default Re: Is it me or Verizon losing data?

    Quote Originally Posted by jz68 View Post
    Well my phone wasn't causing the problem. Fired up the replacement with my current SIM card and was having the same problems.

    The SIM was shipped separately so I'm still waiting for it to show up.
    I've read in other threads that a new SIM didn't solve the problem long term. What software version is the replacement phone runnng (Menu, Settings, About Phone, Software information, Software number)? The latest is 2.11.605.19 710RD. There's some speculation that the latest software is causing the radios to get wonky. I'm not quite convinced yet as the problem is happening across different phones. Although, I'm really getting tired of the data drops and am on the verge of trying to flash a full RUU of the previous version (2.11.605.9) just to see if that makes any difference. Might have to root to do it though (to go back a software revision).
Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

B