1. PConly11's Avatar
    Hi all -

    I've encountered some issues with my Note 3 and listening to Google Play music with my headphones. This issue happens to me on a pair of Samsung headphones and a pair of Solo Beats. The music quality is very, very soft. Even when the volume is turned all the way up it seems very faint. Then at random times something kicks in and the music starts blaring, to the point where I have to take my headphones on in a panic. Extremely frustrating and has probably made me look foolish on the subway dozens of times.

    I honestly only use Google Play music so idk if it's an issue with that, my headphone jack, or what......

    Any ideas as to why this could be happening?


    Thanks for any help in advance.
    03-19-2014 08:56 AM
  2. dpham00's Avatar
    Interesting problem, I have never encountered it but it would be interesting to see if others have.



    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3 via Tapatalk Pro
    03-19-2014 09:19 AM
  3. smhism's Avatar
    I noticed this problem too, and I think it's a problem with google play music. I noticed it last week while listening to headphones at work. a song would come on, but the sound would be so faint I thought the music had stopped. If I paused the music, and hit play, it would start back fine. It seemed to only happen with music that I once had on my sd card (which is not installed on my new note 3). I switched to a radio station, and everything plays fine, with no variation in loudness.
    03-19-2014 09:22 AM
  4. dpham00's Avatar
    Have you guys tried a different music player?

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3 via Tapatalk Pro
    03-19-2014 09:30 AM
  5. smhism's Avatar
    I don't have music physically on my phone, and haven't wanted to dl another streaming app. Especially since the issue went away once i switched the music playlist I was listening to. I work again tonight, and will more than likely be listening to headphones for 8+ hours. I'll chime back in in the morning with results.
    03-19-2014 09:34 AM
  6. Spencerdl's Avatar
    Just tried All of my Streaming music apps (Pandora, MilkMusic, Slacker and Google Play) along with my SD card music (approx 1800 songs, but I didn't try ALL songs), and didn't experience any problems. I'm using BOSE OC15 headphones, BOSE EarBuds and LG Bluetooth 730Tone+ EarBuds. I'm thinking it might be the GogglePlay app. Is there a way to delete and reinstall?
    03-19-2014 10:16 AM
  7. Golfdriver97's Avatar
    , if its an issue with the app itself it wouldnt make a difference to uninstall and reinstall

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    03-19-2014 10:51 AM
  8. yarnsrj's Avatar
    I tend to agree with the others. Maybe you should try a different streaming app. Hopefully it's just a signal issue and not the headphone jack itself.

    from "Ms Note 3" on Tapatalk
    03-19-2014 11:03 AM
  9. Almeuit's Avatar
    Do you have the equalizer on? Mine is off and I don't have this issue.

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    Attached Thumbnails VZW Note 3 Headphone Issue-1395245277738.jpg   VZW Note 3 Headphone Issue-1395245285761.jpg  
    dpham00 likes this.
    03-19-2014 11:08 AM
  10. PConly11's Avatar
    Almeuit -

    Thanks. You nailed it. Haven't had the problem since turning that off. I must have tried to get too fancy.

    Appreciate all of your input.
    03-19-2014 11:27 AM
  11. Almeuit's Avatar
    Almeuit -

    Thanks. You nailed it. Haven't had the problem since turning that off. I must have tried to get too fancy.

    Appreciate all of your input.
    Glad it is working again for you! .

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    03-19-2014 11:36 AM
  12. smhism's Avatar
    So I got to work an plugged my headphones in, started Google music and turned the equalizer back on (turned it off Tuesday to play around with a bluetooth peripheral I just bought) and the volume bug was still present. Turned the equalizer off and it played normally. Turned it back on and it still plays normally...

    Sent from my SM-N900V using AC Forums mobile app
    03-20-2014 12:43 AM

Similar Threads

  1. Note 3: Google Play Won't Work after Upgrade Kitkat 4.4
    By rei Tan in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 08-16-2015, 05:37 PM
  2. My Note 3 started to slow down
    By likuna in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 14
    Last Post: 08-16-2015, 05:36 PM
  3. How to get Milk on note 10.1 2014?
    By smalba in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2014, 01:18 PM
  4. Method to Root Samsung Galaxy Note 3
    By Alextodd1 in forum AT&T Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 03-20-2014, 07:20 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD