1. JTimp716's Avatar
    Hello all,

    I have had my GS4 a little over a year now and so far have really enjoyed the phone. However within the last day or two I have been experiencing WiFi problems which I have never had before. When standing right next to my TP-Link WDR3600 I have good signal, but when I walk 20 feet away, the signal drops to 0-1 bars. All other electronic devices in my house have 3-5 bars of WiFi regardless of where I stand in my house. My phone used to have great WiFi coverage, and now it sucks.

    When these issues arose I thought maybe I should update my phone from 4.3 to 4.4, however that did not fix anything. So far I have tried factory resetting my phone twice as well as clearing the cache. Nothing has worked. I know this is not a problem with my router as I am experiencing the problems on my WiFi at work and at a friends house.

    Any insight would be great. Thank you
    08-12-2014 08:01 PM
  2. rwcollett's Avatar
    My story is the same is yours except I have been running 4.4 since it was available. I noticed the problem 2-3 days ago. It seemed to be resolved yesterday for about 6 hrs, but then right back to 0-1 bar of wifi signal. I have no idea on a solution.
    08-12-2014 08:48 PM
  3. rwcollett's Avatar
    So I seem to have fixed the problem. I did a search for the wifi antenna location on the S4 (if you are looking at the back of the device it is located just below the top left screw) to see if it was a hardware issue. The website suggested "cleaning" the antenna so I merely rubbed a few times with my t-shirt. BOOM wifi signal back to normal. I haven't been out of the house to test it else wear , but it seems to be working fine now.

    Hope this helps!
    08-14-2014 04:51 PM
  4. JTimp716's Avatar
    Thank you for the reply. I will try this out ASAP and let you konw how it goes. Just one quick question.

    Did you remove the whole back cover as shown in the pictures below? Or were you able to just pop off the little plastic antenna cover which is shown in picture 1?

    WiFi Low Signal Issue-img_3221.jpg

    WiFi Low Signal Issue-img_3225.jpg

    WiFi Low Signal Issue-img_3226.jpg
    08-15-2014 09:50 AM
  5. rwcollett's Avatar
    I ONLY took off the battery cover. I just rubbed the little plastic antenna area that is in the box in the first pic. Just to stress, I did not remove anything other that the battery cover.
    08-16-2014 08:59 PM
  6. Christian Spielberger's Avatar
    Sounds a little bit like magic. The truth might be that your antenna connector has loose contact. The antenna connector (pic 2) is a spring contact, which in my case was pressed down and had no contact. You have to remove the "midframe" (google for an unmounting guide)! Then slightly pull up the spring contact for the wifi antenna until it looks like the other spring contacts.
    01-04-2015 02:59 AM
  7. Latrell567's Avatar
    Mine's broke. Now what?
    jake123421 likes this.
    12-10-2015 05:12 PM
  8. jake123421's Avatar
    its doing it to mine to my phone will not even work when im near the modem but everything else has great coneection
    03-07-2016 10:19 PM
  9. RHCDS's Avatar
    I had the same exact issue and when I looked closer I saw one of the spring-like contacts was bent. You need to be careful it seems during reassembly to lay the back on and with the screen face down on a completely flat surface press straight down on ad many sides at once so the back goes straight down. That is what seemed to be the issue for me.
    04-28-2016 08:59 PM
  10. 9292's Avatar
    dsl pour ma langue francais ok traduction ok
    moi aussi jai rencontrer meme probleme que siegnal wifi faible alors jai dessoude le COIL et jai changer la petite capacitore et le problème a été résolut waaaaaaw
    05-11-2016 09:19 PM
  11. JTkc's Avatar
    Been having wifi signal issues as well, powered down the phone, removed the battery cover and wiped it off with tshirt. Replaced cover powered it up and wow!
    Before i cleaned it i had a bar or two showing on the wifi signal indicator, after full signal! Thanks for this!
    08-12-2016 02:44 AM
  12. tomhoc84's Avatar
    Hi guys !

    I'm new on forum I hae a SG 4 I 9505. I have a problem with wifi.. When I switchid on signal is low... I curently runs on lolipop.. If I downgrade to 4.4 can be better ?

    Thanks !
    02-04-2017 08:03 AM

Similar Threads

  1. Replies: 36
    Last Post: 12-31-2014, 11:21 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 09-10-2014, 10:18 AM
  3. Wifi calling Error - Need Help
    By F8ker8 in forum HTC One M8
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2014, 09:24 PM
  4. wifi password recovery
    By bbmjack in forum Samsung Galaxy S5 Rooting, ROMs & Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2014, 05:41 PM
  5. Weird Group Messaging Issue
    By oldmuttonhead in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2014, 01:19 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD