Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 67
Like Tree3Likes
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default WiFi, but no 3G

    So, its been about a week now that my 3G has not worked at all. All of the sudden one day my 3G just stopped working. I have called VM 3 times and they have tried to do everything on their end to get it working again but it hasnt worked. I have tried 3 different ROMs thinking maybe it was a ROM issue but no matter what I do the 3G connection will not work on my OpV. The WiFi works fine, Im wondering if anyone has had this issue, and maybe has a solution. The 3G symbol shows up and the arrows show connectivity but I cannot get on the web, send MMS, go on play store etc.... Hopefully I dont have a broken V.
  2. #2  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    I would suggest flashing a froyo rom with the activation app like resurrected bumble bee

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk 2
  3. #3  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Yes, flash froyo (or restore a nandroid perhaps) and reactivate

    Sent from my PG86100 using Android Central Forums
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Tried actvating with bumblebee and also with aphrodite, no luck.... still doesnt work. Really odd.
  5. #5  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    hi there. same here.

    reactivating didn't do anything.
  6. #6  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    with the android stock browser (clear browser cache in settings), can you hit 'https://google.com' and not hit 'http://google.com' ?
  7. #7  
    AndyOpie150's Avatar

    Posts
    1,151 Posts
    ROM
    Bean_Whiz-CM10v2.2.2CX

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Virgin Mobile has been having all sorts of problems with there data network. Check them out on Facebook.
  8. Thread Author  Thread Author    #8  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by speakxj7 View Post
    with the android stock browser (clear browser cache in settings), can you hit 'https://google.com' and not hit 'http://google.com' ?
    Oddly enough, I could get to the https site and search on it....but nothing after that.

    ......seems like any https site I try works just fine. Now Im really confused.
  9. #9  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by Ditka2k7 View Post
    Oddly enough, I could get to the https site and search on it....but nothing after that.

    ......seems like any https site I try works just fine. Now Im really confused.
    This is odd indeed... Since you're already rooted, you might try downloading and installing the app from the Play Store via WiFi. Then configure the app to use Google DNS or OpenDNS servers for the 3G connection, and see if that makes any difference in the web browsing operations.
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    SetDNS didn't work, was hopeful though. Can still surf to any https site though

    Sent from my LG-VM670 using Android Central Forums
  11. #11  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by Ditka2k7 View Post
    SetDNS didn't work, was hopeful though. Can still surf to any https site though
    This indicates that it's not a DNS issue. Seems like VM's network configuration is erroneously blocking/filtering certain 3G/web traffic. Just curious, and grasping at straws now, which PRL version number is your phone currently using?

    Can be found at [Menu] <Settings> <About phone> <Status>
  12. Thread Author  Thread Author    #12  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    PRL version 22081
  13. #13  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by Ditka2k7 View Post
    PRL version 22081
    Hmm, that's not one of the standard VM PRLs that came with the OV? Did you manually changed the PRL on your OV? I'm currently using the Sprint PRL version 11121 for corporate accounts. The reason I'm inquiring about the PRL is that I'm trying to determine what might be different between your OV and mine--as I haven't had any 3G connection issue. I don't know if the PRL would make a difference--again, I'm just grasping at straws. Sorry, I'm not much help...
  14. Thread Author  Thread Author    #14  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    I changed my PRL a while back. maybe a year or so. Maybe I will have to go back and change it to something else and see if it does anything. Just remember having a hard time changing it last time.
  15. #15  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    sorry dudes, i've never changed my prl (is 61007).
    VM network is fscked i think.

    I'm 'glad' you hear you have the same failure mode as me, that means i can pretty much rule out a conveniently perfect unusual hardware failure... (sorry that you do have the problem, though) at one point i was thinking subtle cpu/ram issue that was corrupting bits enough to jarble certain digital streams. (but that would break encrypted stuff alot more than plaintext)

    if i ever have time during business hours i'll try my luck again with getting put on hold for tech support.... LOL. In reality, I think i'll craft up a nice email for the VM angels and try and get a ticket going that way. shame it's on the customers to debug the network. could it be part of a forced obsolescence program for the optimus v?

    if you end up getting it fixed first, lemme know what and i'll use that a reference.

    my only other theory is that i've ended up on some list and they did a crappy job tapping me. ;-)
  16. #16  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by speakxj7 View Post
    sorry dudes, i've never changed my prl (is 61007).
    VM network is fscked i think.

    I'm 'glad' you hear you have the same failure mode as me, that means i can pretty much rule out a conveniently perfect unusual hardware failure... (sorry that you do have the problem, though) at one point i was thinking subtle cpu/ram issue that was corrupting bits enough to jarble certain digital streams. (but that would break encrypted stuff alot more than plaintext)

    if i ever have time during business hours i'll try my luck again with getting put on hold for tech support.... LOL. In reality, I think i'll craft up a nice email for the VM angels and try and get a ticket going that way. shame it's on the customers to debug the network. could it be part of a forced obsolescence program for the optimus v?

    if you end up getting it fixed first, lemme know what and i'll use that a reference.

    my only other theory is that i've ended up on some list and they did a crappy job tapping me. ;-)
    It's more than a coincidence that you both are experiencing the exact same odd data network behavior, so it must be some sort of VM system network issue(s). Where are you guys located as it seems to affect only certain VM users? Contacting VM via Facebook and/or Twitter is better and more responsive than calling them. Best of luck, and hope it gets resolve soon for everyone affected.
  17. #17  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    I'm having the same problem, has anyone found a solution to this yet? I've been through multiple troubleshooting sessions with VM and searched the web for anything about this but still have not found a solution.
    Phones: HTC One V and the Samsung Galaxy Reverb
    Location: South East Minnesota
  18. #18  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    to confirm, you have this problem on phones other than the optimus v? makes sense, but wanted to be clear.
    (and you have the same http vs https symptom?)
  19. #19  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by speakxj7 View Post
    to confirm, you have this problem on phones other than the optimus v? makes sense, but wanted to be clear.
    (and you have the same http vs https symptom?)
    Yes I am having the problem with phones other than the Optimums V, and it is the http vs. https problem. It is also still not fixed, I have contacted VM several times and they keep pushing the resolution of my ticket back farther and farther. I have read in several places that they are upgrading to a new system so that could be the cause of the problems. Hopefully they get their straight soon.
  20. Thread Author  Thread Author    #20  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Im still having issues, and VM isnt doing anything about it. Im going to be coming up on my monthly renewal and I think I am going to have to switch to a different company.

    Out of curiosity, can anyone log into their account a virginmobileusa.com?? Everytime I have tried in the past couple weeks it says they are upgrading their system and check back in 24 hours. Same with my Wife's login.
  21. #21  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    i can get in to the site

    seriously. they've emailed me back about half a dozen times now, and it's always ##VIRGIN# dialer code and/or various ways of running the activation.
  22. #22  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    I'm able to get into the site and do everything.

    I called virgin again today, they somehow lost my ticket, so I once again went through all of the troubleshooting and still no solution. I know for sure the problem is not with my phone and almost certain it is not an outage because it is happening everywhere I go. The problem lays somewhere in their network where it is not allowing unsecure connections.
  23. #23  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by speakxj7 View Post
    i can get in to the site

    seriously. they've emailed me back about half a dozen times now, and it's always ##VIRGIN# dialer code and/or various ways of running the activation.
    I had that issue last week with my bookmarked login page (www2). I went to the VM front page (www) and logged in there no issue.

    I also retired my old Optimus V and swapped with a HTC One V and had HUGE 3g issues. Turned out the old phone was still on (using it as a wifi device) but it was conflicting with the 3g on the new phone. Is their system so crappy they can't properly dole out IP addresses to the proper phone? Sure looked like an IP conflict to me. Pulled the battery on the old phone and new phone was instantly fixed. I was pissed because I had spent a couple days unrooting, installing RUU, fiddling, cussing, re-rooting, etc. all for nothing.
  24. #24  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    i've only ever had the one device during my time on virgin(or any sprint), i ported over my number from verizon.

    but, as a commentary on how un-robust their system is, this is useful.
    I wonder if in your case if you re-activated the old phone with a dummy MDN/MSID you probably wouldn't have had the same problem. Could have been colliding at that level?
  25. #25  

    Default Re: WiFi, but no 3G

    Quote Originally Posted by speakxj7 View Post
    i've only ever had the one device during my time on virgin(or any sprint), i ported over my number from verizon.

    but, as a commentary on how un-robust their system is, this is useful.
    I wonder if in your case if you re-activated the old phone with a dummy MDN/MSID you probably wouldn't have had the same problem. Could have been colliding at that level?
    I was actually going to do that but it's running a CM7 gingerbread ROM and apparently from what I read, to do that, I need the VM ROM installed. It is an Optimus V so hopefully there is a workaround to be found in this forum?
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. 4g working but no 3g
    By jbfuson in forum Verizon Droid Charge
    Replies: 10
    Last Post: 08-16-2011, 07:49 PM
  2. WiFi or 4g...but no 3g?
    By bkundert21 in forum HTC Evo Shift 4G Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 8
    Last Post: 06-01-2011, 08:49 PM
  3. What are some WIFI only (no 3G or 4G) Andriod devices?
    By ninsei in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2011, 11:54 AM
  4. Video Calling - 4G/WiFi Only... No 3G
    By generous in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 20
    Last Post: 02-05-2011, 12:34 AM
  5. Full 3G + wifi but no connection
    By alosenster in forum Motorola Droid X
    Replies: 2
    Last Post: 09-13-2010, 08:53 AM

Posting Permissions

B