1. Meatman75's Avatar
    All,

    I upgraded my Nexus 5 (stock) to Lollipop a couple of days ago and everything has been fine. I powered the phone off last night, went to sleep and powered it on this morning. It started the boot, displayed "Google", then the floating coloured dots began flying and it just hung there with the dots floating for 30 minutes.

    I then went to recovery mode and wiped the cache partition and rebooted it again. Same thing and I left it for 20 minutes or so.

    Finally and with much anguish, I performed a wipe/factory reset and I have the SAME THING! Even waiting 45 minutes didn't help, it won't go to the factory default Welcome screen now.

    Help guys! please.
    11-20-2014 09:23 AM
  2. Golfdriver97's Avatar
    How did you update to Lollipop? Was it an OTA?
    11-20-2014 09:30 AM
  3. Meatman75's Avatar
    Yes, it was OTA and my phone is completely stock. I'm not into custom roms or sideloading (which I just learned about today)
    11-20-2014 09:34 AM
  4. Golfdriver97's Avatar
    You could try flashing a stock image through the bootloader and ADB. That should fix it.
    11-20-2014 12:43 PM
  5. Meatman75's Avatar
    Thanks for the tip. I used the article below to flash to Kitkat 4.4.4, but when once I went through the "welcome" process, google services began to "stop". Examples included: Google play, camera and a few others. Every time I tried to access google play app, the service stopped.

    h t t p://arstechnica.com/gadgets/2014/11/how-to-flash-a-factory-image-to-your-nexus-device/

    I did, however, have the option to upgrade to 5.0, which I did. The upgrade seemed to install fine, but then it rebooted and I am now stuck at the floating dots again, the same problem that got me here to begin with.

    Any way to wipe the phone completely of any remenants of anything and flash an image on?

    Thanks for the help.
    11-20-2014 02:15 PM
  6. Meatman75's Avatar
    Thanks for the tip. I used the article below to flash to Kitkat 4.4.4, but when once I went through the "welcome" process, google services began to "stop". Examples included: Google play, camera and a few others. Every time I tried to access google play app, the service stopped.

    arstechnica com/gadgets/2014/11/how-to-flash-a-factory-image-to-your-nexus-device/

    I did, however, have the option to upgrade to 5.0, which I did. The upgrade seemed to install fine, but then it rebooted and I am now stuck at the floating dots again, the same problem that got me here to begin with.

    Any way to wipe the phone completely of any remenants of anything and flash an image on?

    Thanks for the help.
    11-20-2014 02:16 PM
  7. Golfdriver97's Avatar
    The only thing I can think of is to flash kitkat again, and hold off on an update.
    11-20-2014 02:37 PM
  8. Meatman75's Avatar
    I flashed back to KK 4.4.4 and made it to the Welcome screen.

    Welcome process (in order):
    - Welcome screen pops up to select language and immediately "Camera has stopped working" and the welcome process continues
    - I am prompted to select a wi-fi connection, which I do successfully
    - Prompted for Google account, to which I say "yes" and enter my google account and password and all seems good.
    - Prompted for "Google Now", accept "Yes, I'm in."
    - Get to the home screen and everything seems fine.
    - Click on "Play Store" icon and get "Google Play Store has stopped".

    I am getting notifications that I have updates to apps in the play store, but if I try and update by tapping the in app update button, I get "Google Play Store has stopped".

    FYI, here is a dump of the adb upload of 4.4.4 to the Nexus 5...

    C:\Android SDK\sdk\platform-tools>flash-all.bat
    target reported max download size of 1073741824 bytes
    sending 'bootloader' (2508 KB)...
    OKAY [ 0.296s]
    writing 'bootloader'...
    OKAY [ 0.463s]
    finished. total time: 0.760s
    rebooting into bootloader...
    OKAY [ 0.106s]
    finished. total time: 0.107s
    sending 'radio' (45409 KB)...
    OKAY [ 1.670s]
    writing 'radio'...
    OKAY [ 3.101s]
    finished. total time: 4.773s
    rebooting into bootloader...
    OKAY [ 0.105s]
    finished. total time: 0.107s
    archive does not contain 'boot.sig'
    archive does not contain 'recovery.sig'
    archive does not contain 'system.sig'
    archive does not contain 'vendor.img'
    Creating filesystem with parameters:
    Size: 13725835264
    Block size: 4096
    Blocks per group: 32768
    Inodes per group: 8144
    Inode size: 256
    Journal blocks: 32768
    Label:
    Blocks: 3351034
    Block groups: 103
    Reserved block group size: 823
    Created filesystem with 11/838832 inodes and 93654/3351034 blocks
    Creating filesystem with parameters:
    Size: 734003200
    Block size: 4096
    Blocks per group: 32768
    Inodes per group: 7472
    Inode size: 256
    Journal blocks: 2800
    Label:
    Blocks: 179200
    Block groups: 6
    Reserved block group size: 47
    Created filesystem with 11/44832 inodes and 5813/179200 blocks
    --------------------------------------------
    Bootloader Version...: HHZ11k
    Baseband Version.....: M8974A-2.0.50.1.16
    Serial Number........: 02dc9f5ad023e8b2
    --------------------------------------------
    checking product...
    OKAY [ 0.100s]
    checking version-bootloader...
    OKAY [ 0.099s]
    checking version-baseband...
    OKAY [ 0.099s]
    sending 'boot' (8700 KB)...
    OKAY [ 0.499s]
    writing 'boot'...
    OKAY [ 0.746s]
    sending 'recovery' (9284 KB)...
    OKAY [ 0.552s]
    writing 'recovery'...
    OKAY [ 0.775s]
    erasing 'system'...
    OKAY [ 1.243s]
    sending 'system' (721400 KB)...
    OKAY [ 23.741s]
    writing 'system'...
    OKAY [ 48.659s]
    erasing 'userdata'...
    OKAY [ 6.775s]
    sending 'userdata' (137318 KB)...
    OKAY [ 4.679s]
    writing 'userdata'...
    OKAY [ 9.118s]
    erasing 'cache'...
    OKAY [ 0.563s]
    sending 'cache' (13348 KB)...
    OKAY [ 0.649s]
    writing 'cache'...
    OKAY [ 1.069s]
    rebooting...

    finished. total time: 99.890s
    Press any key to exit...
    11-20-2014 02:40 PM
  9. Golfdriver97's Avatar
    Have you tried clearing app preferences to get Play to work?
    11-20-2014 05:04 PM
  10. Tailong's Avatar
    I know this an old topic, but were you able to figure it out, because I have the exact same problem.
    Any time I tried flashing any lollipop stocks, it get stuck in the 4 flying colors .and going back to kitkat, camera, google app and gallery dont work, but the worst is that it doesnt recognize the sim card, also cant download anything,or store transfer files between computer to phone.
    04-11-2015 12:30 PM
  11. Aleksandar Jovanovic4's Avatar
    Anyone found a solution on this one. I have the same problem... These rolling dots are killing me!
    04-21-2015 08:18 AM
  12. Noga Kahana's Avatar
    I have the same problem, being looking all day for a solution, I will be thankful if someone figure it out.
    08-23-2015 02:25 PM

Similar Threads

  1. How to change visible contacts in Lollipop dialer ?
    By koswo in forum Android 5.0 Lollipop
    Replies: 14
    Last Post: 06-02-2016, 03:18 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 11-24-2014, 11:12 AM
  3. Can't restore my Nexus 5 using MobileGO
    By Guzi in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2014, 10:39 PM
  4. Why is the first letter dropping off of words I type?
    By Parlante2370 in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-20-2014, 12:13 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 11-20-2014, 10:40 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD