1. AC Question's Avatar
    Prior to upgrading to Marshmallow on my Nexus 5, I would always hear the phone ringing until call answered when making a call over Bluetooth. Now, I no longer hear the ringing and radio continues to play until call is answered. Then Bluetooth kicks in. I'd like to hear the ringing again. Anyone else experiencing the same issue?
    10-14-2015 06:54 AM
  2. pascanu's Avatar
    Same here. Any solutions? Anybody?
    10-14-2015 12:25 PM
  3. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! I haven't noticed that. Have you both already wiped the cache partition? http://forums.androidcentral.com/nex...-recovery.html
    10-14-2015 12:34 PM
  4. olle_1's Avatar
    Yes, I'm also experiencing this issue however the radio gets mute (on Mazda) while "dialing".
    Tried to reset the cache as been advised above but no success.
    10-15-2015 07:12 AM
  5. pascanu's Avatar
    Tried clearing cache, no success.

    To better describe the symptoms:
    "Devices: Nexus 5 + Mazda CX-5 (2013)
    What actually happens: if I initiate a call while connected via BT to the car system the phone starts dialing, the car audio (radio) turns off, then there's a beep just like the phone has hang up, radio starts playing again but the phone is actually dialing and is still connected tot the car BT. As soon as the other party picks up the audio system switches to the phone and everything goes back to normal. Strange and annoying becaus you don't know if the phone is actually dialing unless you look at it.
    This started happening after I upgraded to M.
    10-16-2015 04:46 AM
  6. jameslwag's Avatar
    Tried clearing cache, no success.

    To better describe the symptoms:
    "Devices: Nexus 5 + Mazda CX-5 (2013)
    What actually happens: if I initiate a call while connected via BT to the car system the phone starts dialing, the car audio (radio) turns off, then there's a beep just like the phone has hang up, radio starts playing again but the phone is actually dialing and is still connected tot the car BT. As soon as the other party picks up the audio system switches to the phone and everything goes back to normal. Strange and annoying becaus you don't know if the phone is actually dialing unless you look at it.
    This started happening after I upgraded to M.
    Same problem after m update
    Mazda 6 2015
    10-16-2015 04:04 PM
  7. B. Diddy's Avatar
    Interesting--I wonder if that's a Mazda issue. I'm not having that problem on my car. My wife has a 2010 Mazda 6, though, so I could experiment with that later.
    10-16-2015 05:24 PM
  8. Tmarto's Avatar
    Same here. Mazda 6 2014.

    Tried: clearing cache, reset to factory defaults. Still not working
    10-17-2015 08:04 AM
  9. corpgator's Avatar
    Not just a Mazda issue. I have the same problem on a Honda Civic and a Hyundia Elantra.
    10-17-2015 03:00 PM
  10. B. Diddy's Avatar
    This probably won't help, but try unpairing the phone, then re-pairing again.
    10-17-2015 05:13 PM
  11. jameslwag's Avatar
    Yeah that didn't work
    10-17-2015 05:14 PM
  12. Melophat's Avatar
    I'm having the same issue in my 2015 Hyundai sonata with my Nexus 5.. Definitely not just a mazda issue. I also have the Android Auto upgrade for my car and this issue occurs while using both the factory bt screen/system and in when im in Android Auto. Didn't have it on any of the M developer previews, it started when I moved to M final.. Also, I did a fresh flash straight from the Google provided images, including a factory wipe after the images were flashed, so there's not really any possibility of left over files mucking up the mix.. This is killing me, as I make a lot of business calls while driving and there is a good 5-7 second delay from the point where the other end picks up and when I can actually hear them.
    10-17-2015 10:30 PM
  13. olle_1's Avatar
    Eventually downgraded to hammerhead - happy camper now :-)
    10-21-2015 03:57 PM
  14. Siddharth Shah4's Avatar
    Same problem
    11-05-2015 01:51 AM
  15. Siddharth Shah4's Avatar
    I have the same problem. Major hazard as it messes with hands free
    11-05-2015 01:51 AM
  16. hallux's Avatar
    I have the same problem with a headset and my Nexus 6P. New phone, freshly-paired hands-free device so it's a core OS issue it seems.
    11-05-2015 11:36 AM
  17. Melophat's Avatar
    I just got a brand spankin' new Nexus 6p and it's still having this issue, same as my n5.. this is definitely a CoreOS issue
    11-06-2015 01:47 AM
  18. patruns's Avatar
    11-08-2015 02:31 PM

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10-14-2015, 06:53 PM
  2. Lost quick settings and notifications after marshmallow update
    By dodgy4 in forum Android 6.0 Marshmallow
    Replies: 2
    Last Post: 10-14-2015, 08:36 AM
  3. WiFi calling issue
    By keyzlife in forum Samsung Galaxy S6 edge+
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2015, 05:11 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 10-14-2015, 04:15 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD