1. Lee_Bo's Avatar
    Greetings all. I searched the forums using a combination of several keywords and did not find anything.

    Is anyone else having issues with Office 365 ActiveSync directory (GAL) search no longer working with Marshmallow 6.0?
    Here's my setup:

    - one Exchange account is setup in GMail. GAL search worked in 5.1.1 on same device (Nexus 6). GAL still works on Nexus 5 running 5.1.1
    - all permissions for the Gmail app are granted, so I'm not leaning toward a permission issue, but that doesn't mean it's not a permission issue.
    - there are no indications that GAL is being searched after I type in a person's name
    -I even re-flashed the factory image just to make sure and did a factory reset

    Anyone else experiencing this? Same issue posted over at XDA with only 2 replies of "yes, having the same issue" but no suggested resolutions.

    Thanks in advance.
    10-15-2015 03:34 PM
  2. spud101's Avatar
    Yes I noticed the same issue. And already posted it. I can't post links yet, look for thread "no more exchange gal lookup android 6"
    Mods maybe you can combine threads?
    10-15-2015 04:28 PM
  3. Lee_Bo's Avatar
    10-16-2015 11:05 AM
  4. Alisa Peach's Avatar
    I am having the same issues as listed here as well. I cleaned up my clutter and junk folder out but my phone was taking forever to update. Thinking it would be easier to just delete the account from the phone and start over I quickly wished I had not made that decision.
    I have another exchange account set up on the phone that still works the way it always did.
    I am also getting error messages saying Unfortunately, Inbox has stopped.
    Sync also says that it is experiencing issues, it will be back soon.
    03-07-2016 04:11 PM
  5. Bjkirschn2's Avatar
    Greetings all. I searched the forums using a combination of several keywords and did not find anything.

    Is anyone else having issues with Office 365 ActiveSync directory (GAL) search no longer working with Marshmallow 6.0?
    Here's my setup:

    - one Exchange account is setup in GMail. GAL search worked in 5.1.1 on same device (Nexus 6). GAL still works on Nexus 5 running 5.1.1
    - all permissions for the Gmail app are granted, so I'm not leaning toward a permission issue, but that doesn't mean it's not a permission issue.
    - there are no indications that GAL is being searched after I type in a person's name
    -I even re-flashed the factory image just to make sure and did a factory reset

    Anyone else experiencing this? Same issue posted over at XDA with only 2 replies of "yes, having the same issue" but no suggested resolutions.

    Thanks in advance.
    Try taking phone out of power saving mode
    05-04-2016 12:20 PM
  6. Bjkirschn2's Avatar
    Try turning power save mode off
    05-04-2016 12:47 PM
  7. aleka274's Avatar
    It worked for me!
    07-27-2016 02:03 AM

Similar Threads

  1. S5 Random pictures end up with sepia and green/blue tint.
    By alize55 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 7
    Last Post: 12-13-2016, 11:18 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 10-18-2015, 06:14 PM
  3. How can I fix a Samsung Galaxy S6 memory issue?
    By 2520648 in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2015, 09:48 AM
  4. Replace Note 5 Gallery with Google Photos?
    By Sean Neubert in forum Samsung Galaxy Note 5
    Replies: 6
    Last Post: 10-16-2015, 08:53 AM
  5. Re: Random notifications sounds and vibration with no texts or e-mails ??
    By Mark Tummillo in forum Samsung Galaxy S6 edge+
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2015, 05:59 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD