1. effd4217's Avatar
    I noticed that when I got home today and connected to the Wi-Fi on my Note 8, the 4G symbol was also lit with the Wi-Fi bars. Any ideas on if there's something wrong? I've attached a screenshot.
    Attached Thumbnails WiFi - 4G-651.jpg  
    02-15-2018 02:17 PM
  2. SpookDroid's Avatar
    Usually happens when you're getting a multimedia text or your WiFi signal isn't too strong to make the phone 'think' it's got a good connection. However, sometimes this also seems to get 'stuck'. Turning Airplane mode on/off should take care of it. (And make sure that the option to boost downloads isn't turned on, or that might also trigger both data streams to be active at the same time when downloading 'big' files).

    Just remember, unless you're on WiFi - Calling, MMS will always have to use mobile data, so you can't escape that bit.
    02-15-2018 02:26 PM
  3. effd4217's Avatar
    The booster is turned off. It's still lit up
    02-15-2018 02:31 PM
  4. SpookDroid's Avatar
    Did you try the Airplane mode thing? Are you getting any MMS messages? If you turn Airplane mode On and then turn on your WiFi, do you have connectivity?
    02-15-2018 02:37 PM
  5. effd4217's Avatar
    I'm getting messages and I did turn airplane mode on then off
    02-15-2018 03:05 PM
  6. SpookDroid's Avatar
    If you're getting MMS, the 4G icon will always be on while transmitting (unless you're on WiFi Calling).
    02-15-2018 05:00 PM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 02-15-2018, 05:22 PM
  2. Massive WiFi usage from "Android OS"
    By Paul Sutton in forum Android 7.0 Nougat
    Replies: 2
    Last Post: 02-15-2018, 03:24 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 02-15-2018, 09:15 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 02-15-2018, 09:03 AM
  5. Wifi/ping problem
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 02-14-2018, 07:41 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD