1. AlphaVictor87's Avatar
    I use my YouTube app while on a cellular connection all the time and it has no problems loading HD videos 720p and above.

    However when i'm at home on wifi they don't load for crap. Nothing else i have takes long to load. I even play on my PS4 with the wireless connection and i never have any lagging connection issues. But when trying to load a YouTube video on my Phone or Tablet I'd have to wait about 20 minutes (probably) to watch a 2 minute video.

    My speed (tested on Speedtest app) is getting around 17 Mbps down which should be more than enough to load an HD YouTube video.

    Is there something i can change in the app or on my phone or tablet? I've tried doing a hard reset of the device, clearing the cache partition, deleting the YouTube app and reinstalling, resetting the app to factory then re-updating. Nothing that I've tried works.
    10-13-2015 09:42 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Review this guide: http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html. Check your router to see if there are any QoS settings turned on. Also see what kind of congestion there is of the wi-fi channels around you, using Wi-fi Analyzer.
    10-13-2015 12:41 PM
  3. AlphaVictor87's Avatar
    Review this guide: http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html. Check your router to see if there are any QoS settings turned on. Also see what kind of congestion there is of the wi-fi channels around you, using Wi-fi Analyzer.
    Again this is not a WiFi problem. My only issue is loading youtube videos. All other activities on my WiFi work speedy and flawlessly.
    10-25-2015 10:13 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    But it does seem to be related to wi-fi itself, so I would still consider it a wi-fi problem. QoS on a router might potentially cause this if it's placing the device's connection on a lower priority.

    You could also try changing the DNS server. The Ultimate Guide to Changing Your DNS Server
    10-28-2015 11:12 PM

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 10-18-2015, 06:50 PM
  2. Why does my phone say I need update but doesn't update?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 6
    Last Post: 10-17-2015, 10:39 AM
  3. Why am I having to fully charge my phone twice a day have a NX e6 phone?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2015, 12:46 PM
  4. Not installing any apps
    By Anoop in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2015, 12:42 PM
  5. Can I get some help accessing the Knox app?
    By AC Question in forum Samsung SAFE and KNOX
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2015, 09:35 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD