1. Neil Roehm's Avatar
    I just purchased a Pioneer AVIC-8100NEX to install in my 2009 Toyota Tacoma. I cannot get the Android Auto to work after several hours of attempts.
    My setup is:
    Pioneer AVIC-8100NEX w/FW version 1.03
    AT&T version of Samsung Note 4 running Lollipop 5.01
    Android Auto loaded

    All correct settings are correct. Including USB2, Other, Android Auto in the 8100NEX setup

    When I plug in the phone to the USB the Note 4 flashes for a second and that's it. It then that the only thing it does is charge the phone.

    Does anyone have a clue how I can get this operating?
    Thanks
    Neil
    07-29-2015 12:34 PM
  2. Pedrore's Avatar
    Some have reported problems with Android Auto being sensitive to a good USB connection and when they switched to a different USB cable their problems went away. Have you been able to try an alternate cable?
    07-29-2015 02:11 PM
  3. Neil Roehm's Avatar
    I have about 5 different versions of the cable, 1 being the Samsung, another being that the comes with the Pioneer cable kit. Other 3 or more are basic cables. But none work.
    07-29-2015 06:35 PM
  4. osho841's Avatar
    Try enableing USB debugging on the phone and then plugging it in to the receiver.
    1. Enter "Settings", then, click "About Phone".
    Step 2. Tap "Build number" for 7 times until you get a note "You are under developer mode".
    Step 3. Then back to "Setting", then, click "Developer options".
    Step 4. The last step, tick "USB debugging"
    07-29-2015 09:30 PM
  5. Phil Nickinson's Avatar
    I'd also try pulling down the notification area, then changing the USB connection. (Look for "Charge only," MTP, etc ... I forget exactly what the options are. Try flipping through those and see if one works.)
    07-30-2015 10:44 AM
  6. Neil Roehm's Avatar
    osho841, your info did it. Just placing it in debug mode seem to have kick started the setup process. It now works. Thanks much.
    07-30-2015 02:06 PM

Similar Threads

  1. Meizu note M2 - Why can't I add any more google accounts?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2016, 07:19 AM
  2. Android M and upcoming nexus(es) !!
    By robert7107 in forum General News & Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-08-2015, 08:44 AM
  3. Note 3 vs. LG G4? What's faster?
    By pcguys in forum LG G4
    Replies: 11
    Last Post: 07-29-2015, 09:57 PM
  4. Why is the top half of my lg g2 unresponsive?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2015, 12:51 PM
  5. My Mikona tablet stopped working, how can I get it working again?
    By Rayne Ulfa in forum General Help and How To
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2015, 12:15 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD