05-31-2016 12:57 AM
29 12
tools
  1. He Chen's Avatar
    Hi there,

    I have a HTC 10 Running 6.0.1 and a 8100NEX running 1.05 firmware. The app would start on the head unit and shows connected and everything, but it would freeze after a few seconds, sometimes a black screen. The rest of the head unit functions work normally.

    I've tried:
    -emptied cache partition
    -resetting my phone twice through bootloader
    -turn on developer option of USB debug and USB as MTP
    -gone back to 2 of the older firmwares for the 8100NEX 1.01 and 1.03
    -tried a Galaxy S7 with 6.0.1 didn't work
    -it works for my old z3 with 5.0.2 and my old Moto G with 6.0

    Called HTC and Pioneer, but none of them had any ideas. Seems like a 6.0.1 problem, and I've submitted a question to Google as well, but no answers yet.

    Do you guys have any ideas?
    05-16-2016 12:04 PM
  2. He Chen's Avatar
    Apologies for the confusion, and confirmed HTC 10 running 6.0.1 works with Pioneer AVIC-8100NEX on 1.05 firmware and 2016 Civic.

    I was out of ideas, even went to try out cars with Android Auto from manufacturer, and those all work. Turns out 6.0.1 is REALLY picky about cables, which I had it going through a USB-Aux retention cable. Though it works for 5.0.2 and 6.0 with the AXXESS AX-SUBUSB retention cable. I finally tore things open and plugged it in the cable directly to the back of the unit and it WORKED!
    05-18-2016 03:02 AM
  3. santoyojg's Avatar
    Make sure in settings that under developer options you have it set to MTP then turn developer options off. That was the fix for my setup. Nexus 6p, pioneer Aviv 8200nex
    05-31-2016 12:55 AM
  4. santoyojg's Avatar
    Make sure in settings that under developer options you have it set to MTP then turn developer options off. That was the fix for my setup. Nexus 6p, pioneer Avic 8200nex
    05-31-2016 12:57 AM
29 12

Similar Threads

  1. I'm on the edge.
    By Rizwan Basir in forum Samsung Galaxy S6 edge
    Replies: 4
    Last Post: 09-09-2015, 06:05 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-08-2015, 07:40 AM
  3. my android phone could not do normal boot how to fix it?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 09-08-2015, 07:38 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-08-2015, 07:00 AM
  5. Why is my autorotation not working on my Nexus 5?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-2015, 05:46 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD