1. cls1234's Avatar
    After the recent update, I am unable to get Android Auto to launch on my '17 Hyundai Elantra. I have a Galaxy s7 with Verizon. I have tried restarting the head unit in my Elantra, uninstalling and reinstalling the AA app, changing USB connection mode from charging to MTP, a different usb cable, removing all cars from AA, enabled usb debugging, and removing bluetooth connection with car and phone and adding it back. Can anybody help? I really did enjoy using AA in my car.
    11-15-2016 05:21 AM
  2. Dr Claw's Avatar
    Is this the Android Auto 2.0?

    Are you getting an error message?
    11-21-2016 11:46 AM
  3. Andrew DeFaria's Avatar
    Did you try rebooting your phone? I had to do that a few times in the past. Well maybe there was another workaround less drastic but I tried a lot of things like you then finally rebooted the phone.
    11-21-2016 12:24 PM
  4. fragilemn's Avatar
    We have a 2017 Elantra and AA has worked in it since the first day we bought it. We have Google phones, a Nexus 5x and a Pixel XL for phones. We both have Android Nougat but mine is 7.1 and hers 7.0. I think hers had already gotten 7.0 by the time the Elantra came along. So must be the interaction between new AA update and your phone. Do you have 7.0? Wouldn't think its specific to the version of Android you have or a whole lot more people would be having issues.
    11-29-2016 11:23 AM
  5. Mark 1959's Avatar
    Same here. I think the new AA app is only supposed to work on the phone. Not sure if this is a bug they'll resolve eventually or not. My S7 won't even try to pair via AA with my car anymore.

    After the recent update, I am unable to get Android Auto to on my '17 Hyundai Elantra. I have a Galaxy s7 with Verizon. I have tried restarting the head unit in my Elantra, uninstalling and reinstalling the AA app, changing USB connection mode from charging to MTP, a different usb cable, removing all cars from AA, enabled usb debugging, and removing bluetooth connection with car and phone and adding it back. Can anybody help? I really did enjoy using AA in my car.
    11-30-2016 09:41 PM
  6. cam30era's Avatar
    I think the new AA app is only supposed to work on the phone.
    Incorrect. The new AA app (2.X.X) is working just fine with both on my cars.
    12-01-2016 06:30 AM
  7. fragilemn's Avatar
    Might want to try checking out this thread, maybe posting there. There is some solution with Google Play Services that worked for some people in that thread though not specifically for S7.

    https://productforums.google.com/for...to/7pWBSNtQs6I
    12-02-2016 10:41 AM

Similar Threads

  1. Cannot delete "My Places" in Google now (Android 6)
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2016, 02:33 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 11-17-2016, 02:31 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-17-2016, 02:30 AM
  4. [Tutorial] Learn to create a Magnetometer Metal Detector App for Android
    By sylsau in forum Software Development and Hacking
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2016, 10:15 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-15-2016, 10:14 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD