1. JT Peters's Avatar
    Switched internet providers and am now on AT&T. My Galaxy S7 phone connects to the router but often says no internet. If I turn off wifi on the phone and then back on it usually does fine, at least for a while.

    My other devices stay connected, expecially my wifi only tablet. It was working great until the new router. Any suggestions?
    10-17-2020 01:10 PM
  2. towngirl's Avatar
    My Galaxy s10+ had been doing the same thing
    10-17-2020 01:24 PM
  3. Kizzy Catwoman's Avatar
    Hi. Does your new router have both 2.4GHz and 5GHz bands? Does it do smart switching? Many devices don't do well with those types of routers. You may need to go into the router control panel and set up each band with its own SSID, e.g. Netgear87 and Netgear87-5GHz Then connect your phone to one of the WiFi bands. It should be more stable.

    Please register for an account so we can help you further. With a guest account, you can't reply. Thanks

    https://forums.androidcentral.com/sh...d.php?t=409154
    10-17-2020 01:40 PM
  4. mustang7757's Avatar
    Try a network reset in settings
    B. Diddy likes this.
    10-17-2020 01:55 PM
  5. JT Peters's Avatar
    I don't know how to do a SOLVED on a message, I had already done the network reset that Mustang7757 suggested and it works now.
    mustang7757 and B. Diddy like this.
    10-17-2020 04:22 PM
  6. mustang7757's Avatar
    I don't know how to do a SOLVED on a message, I had already done the network reset that Mustang7757 suggested and it works now.
    Your OP?
    Your welcome!
    10-17-2020 04:37 PM
  7. JT Peters's Avatar
    OOPS, I spoke too soon. It still drops the internet. I've done the reset many, many times. I've had the phone forget my router and then find it again. That didn't work. Until I got the new AT&T router it worked. All my other devices work. I've even considered a factory reset but since this is an older phone I don't know how much I would have to download to get it back. Any other suggestions?
    10-18-2020 04:46 PM
  8. JT Peters's Avatar
    I wasn't logged in when I posted the question. My new router is 2.4, 5, and I believe 6GHz. All my other devices work with it.
    10-18-2020 04:47 PM
  9. B. Diddy's Avatar
    See if any of the tips here help: http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html
    10-18-2020 05:56 PM
  10. mustang7757's Avatar
    I wasn't logged in when I posted the question. My new router is 2.4, 5, and I believe 6GHz. All my other devices work with it.
    Check under wifi >advanced > wifi control history
    Anything there?
    10-18-2020 09:46 PM
  11. mustang7757's Avatar
    I wasn't logged in when I posted the question. My new router is 2.4, 5, and I believe 6GHz. All my other devices work with it.
    [I changed you to post owner ]
    10-18-2020 09:48 PM
  12. JT Peters's Avatar
    Check under wifi >advanced > wifi control history
    Anything there?
    I had 3 apps listed one from 2019 and 2 from 2018, so I don't think they are the culprits. But the phone has been up (connected with internet) for over 4 hours this morning. Nothing done differently, my wife turns it off at night and charges it. I brought up several of her apps with no problem. Hopefully this issue solved itself somehow.
    10-19-2020 12:03 PM

Similar Threads

  1. Will my phone really not work come January?
    By Lindsey Thompson Maclay in forum LG G7 ThinQ
    Replies: 23
    Last Post: 10-31-2020, 05:13 PM
  2. Am using itel p32 how do I access my privacy photos after I have moved photos in
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2020, 09:35 PM
  3. Wifi doesn't work after using Dr. Fone on Samsung J510FN - what can I do?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2020, 04:43 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-17-2020, 08:14 AM
  5. My imo account is lost
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2020, 12:51 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD