1. ShatterednCrumbled's Avatar
    Got a call while playing music through Poweramp with a Tempotec Sonata HD Pro DAC attached to my Samsung Galaxy S9+. The music paused as it normally does when i answered the call but when i got off the call my DAC would no longer work with my phone, be it in Poweramp, Youtube, or anything that plays audio. Within Poweramp I recently disabled the "pause in call" setting after this event occured which didnt change anything. I tried enabling "Force Speaker Off" which didnt work either. I disabled ducking as well.

    After exploring my developer options i found that, without me enabling it myself, "Disable USB Audio Routing" had been enabled on its own. I disabled it, and it worked for a couple minutes. Attempting to verify the fix was bulletproof/absolute i unplugged the DAC from my phone and reinserted it at which point again it stopped being able to play. "Disable USB Audio Routing" did not re-enable by itself again and remains disabled yet i still cant get the DAC to work with the entirety of my phone. I tested the DAC on another phone and it works fine. I have a second DAC that also works on the other phone with no issue, but not the one im having issues with.

    I cleared the cache of various apps such as Poweramp, the system app "usbsettings", and even cleared the data of the system app "usbsettings" after seeing a post by someone on a different site with a semi-similar issue saying that it might work but that didn't work for me. Audio only plays through speakers and the 3.5mm port. Please help me!!! Does anyone know what i can do to fix this? Any suggestions are greatly appreciated.

    PS. I've had this issue in the past( as in the DAC not being playable after a phone call) but it was usually immediately fixed by plugging my phone into a charger or restarting the phone but now neither of those seem to be working as a current solution.
    02-14-2022 06:54 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Try also wiping the cache partition: https://www.t-mobile.com/support/dev...sung-galaxy-s9
    02-14-2022 10:55 AM
  3. ShatterednCrumbled's Avatar
    Welcome to Android Central! Try also wiping the cache partition: https://www.t-mobile.com/support/dev...sung-galaxy-s9
    Thanks but it didnt work
    02-14-2022 12:27 PM

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 07-17-2022, 12:53 AM
  2. My Galaxy 4 is not recording sleep AT ALL
    By Android Central Question in forum Samsung Galaxy Watch 4
    Replies: 3
    Last Post: 02-14-2022, 03:12 PM
  3. My account has been hacked
    By justjustin179 in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2022, 10:59 AM
  4. I want to power 2 USB devices and send data to One
    By Sludgebuster in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 02-14-2022, 06:07 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD