Home Android Central Q&A > Ask a Question

''There was a problem communicating with Google servers''...help needed

Asked: May 09 2019 | 7:51 pm EDT 1779 Views 11 Answers View Best Answer

Hi,

I have a weird issue..I looked around and apparently the only way to fix it, id need to root my phone...which i do not want to do.

I can't seem to be able to add a google account **when im on Data**... I get the ''There was a problem communicating with Google servers'' error... But **when im on Wifi...no problem what so ever**...

So I can't watch a video on Youtube or play games that requires Google accounts when im not on Wifi... So yeah, very troublesome...

I tried,
reseting the phone,
downgrading Google play services
reinstalled latest version of google play services
reinstalled both true the appstore and apkmirror
disabling 2 way authentication on the accounts
enabling it

My phone is a Huawei...I heard it was a well known bug...but I cant fix it for the life of me...

Any ideas?


Best Answer

4
May 10 2019 | 1:55 pm EDT BJNA

@mustang7757 ...yeah, figured as much. Thanks for trying man! Appreciate it

More Answers

142,739
May 09 2019 | 10:36 pm EDT B. Diddy

Welcome to Android Central! Are you otherwise able to access the web using mobile data? Try going to the APN settings and disable IPv6 there, if possible.

56,827
May 09 2019 | 10:36 pm EDT mustang7757

Hi,

I have a weird issue..I looked around and apparently the only way to fix it, id need to root my phone...which i do not want to do.

I can't seem to be able to add a google account **when im on Data**... I get the ''There was a problem communicating with Google servers'' error... But **when im on Wifi...no problem what so ever**...

So I can't watch a video on Youtube or play games that requires Google accounts when im not on Wifi... So yeah, very troublesome...

I tried,
reseting the phone,
downgrading Google play services
reinstalled latest version of google play services
reinstalled both true the appstore and apkmirror
disabling 2 way authentication on the accounts
enabling it

My phone is a Huawei...I heard it was a well known bug...but I cant fix it for the life of me...

Any ideas?
Do you have other problems on "Data" like going into website or getting text message?

4
May 10 2019 | 1:23 pm EDT BJNA

OP Here, @B.Diddy, I cant change it, but I know its on IPv4...
@mustang7757, not really but now that you are mentioning it, my Uber is weird since i got that phone....

56,827
May 10 2019 | 1:29 pm EDT mustang7757

OP Here, @B.Diddy, I cant change it, but I know its on IPv4...
@mustang7757, not really but now that you are mentioning it, my Uber is weird since i got that phone....
Should be able reset the APN 3 dots

4
May 10 2019 | 1:35 pm EDT BJNA

@mustang7757 I reseted it to default settings...still no luck...
BTW, how do you quote people?

56,827
May 10 2019 | 1:38 pm EDT mustang7757

@mustang7757 I reseted it to default settings...still no luck...
BTW, how do you quote people?
Ac app tap the person it will bring reply with quote
AC FORUMS app it right there

56,827
May 10 2019 | 1:39 pm EDT mustang7757

@mustang7757 I reseted it to default settings...still no luck...
BTW, how do you quote people?
You have any power saving on that restrict data?

4
May 10 2019 | 1:49 pm EDT BJNA

@mustang7757 Im using the browser on my Desktop....
And no...no power saving settings

56,827
May 10 2019 | 1:51 pm EDT mustang7757

@mustang7757 Im using the browser on my Desktop....
And no...no power saving settings
You might have to visit your carrier