1. Batt4Christ's Avatar
    Last night, I was reading a book on my MeMo Pad HD7. All was well. Battery was down to around 50% when I was ready to sleep. I closed the Transcover and plugged in the power cord and went to sleep.

    I got up this AM, picked up and unplugged the ASUS and took it with me to church. Got there and opened the cover. Nothing. So I pressed the power button... nothing. I did without it.

    Got home a couple of hours ago and tried again. Found some instructions to try holding the power button down for a LONG time (as much as 3 minutes). Tried that... nothing. No signs of life whatsoever. I'm at a loss. This is my 2nd ASUS MeMo Pad HD7. First which was purchased end of December/early January would not update the OS, so it went back to the retailer. Picked this one up after receiving my refund on the first - this time at Walmart (January 11). It has worked fine until now. No other symptoms. No odd behavior. No nothing - until this morning when it won't come on.

    I have sent an email to ASUS support, though my past experience with them is pretty pitiful at best. I suspect they will want to send me an RMA # and take a few weeks to diagnose/repair/replace/or play games with me- during which time I am out my pad.

    So - before I start the agonizing process - anyone have any suggestions to try? I have tried the power button + down volume... that did nothing. I have tried plugging it in (power adapter is working) - nothing. I have held the power button for several minutes.
    03-16-2014 03:33 PM
  2. Golfdriver97's Avatar
    Last night, I was reading a book on my MeMo Pad HD7. All was well. Battery was down to around 50% when I was ready to sleep. I closed the Transcover and plugged in the power cord and went to sleep.

    I got up this AM, picked up and unplugged the ASUS and took it with me to church. Got there and opened the cover. Nothing. So I pressed the power button... nothing. I did without it.

    Got home a couple of hours ago and tried again. Found some instructions to try holding the power button down for a LONG time (as much as 3 minutes). Tried that... nothing. No signs of life whatsoever. I'm at a loss. This is my 2nd ASUS MeMo Pad HD7. First which was purchased end of December/early January would not update the OS, so it went back to the retailer. Picked this one up after receiving my refund on the first - this time at Walmart (January 11). It has worked fine until now. No other symptoms. No odd behavior. No nothing - until this morning when it won't come on.

    I have sent an email to ASUS support, though my past experience with them is pretty pitiful at best. I suspect they will want to send me an RMA # and take a few weeks to diagnose/repair/replace/or play games with me- during which time I am out my pad.

    So - before I start the agonizing process - anyone have any suggestions to try? I have tried the power button + down volume... that did nothing. I have tried plugging it in (power adapter is working) - nothing. I have held the power button for several minutes.
    Perhaps trying a different cable, and allowing to charge for several hours.
    03-16-2014 03:40 PM
  3. zedorda's Avatar
    Have you tried plugging it back in for awhile(being hours) then doing the hold power button thing again?
    03-16-2014 03:41 PM
  4. Batt4Christ's Avatar
    Well, I got home from evening services and decided to pick up my tablet. I pressed the power button and there red battery icon displayed for about 2 seconds. It didn't do that before.

    So I plugged it in and I am posting this reply from my the Pad!
    03-16-2014 09:03 PM
  5. zedorda's Avatar
    Discharged lithium-ion batteries can have odd behavior till they get fully charged again. I had a phone that I stored with a dead non-removable battery for about 2 months before trying to get it working again to use. It took 3 days plugged in to get it to start taking a charge again. It never had the same charge level.
    03-17-2014 08:37 AM

Similar Threads

  1. Pandora no longer working on this phone
    By kostnkost in forum HTC One M7
    Replies: 10
    Last Post: 02-20-2016, 01:03 PM
  2. Accidental update messed up my wifi on T- Mobile S4 rooted
    By Mustangfire2017 in forum New to the Forums? Introduce Yourself Here!
    Replies: 5
    Last Post: 03-26-2014, 08:53 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-17-2014, 02:08 PM
  4. Posting pics on Facebook
    By ttfn92 in forum Moto X (2013)
    Replies: 5
    Last Post: 03-17-2014, 10:34 AM
  5. How do I turn on app notifications when on the data network?
    By Josh28 in forum General Help and How To
    Replies: 0
    Last Post: 03-16-2014, 11:28 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD