1. diggnasty's Avatar
    I purchased a nook color a few months ago, installed Cyanogenmod using the guide mentioned at the bottom of this post, and overclocked it to 1.3 ghz. It worked fine the entire first night I played with it (about 4 hours) but the next morning it started acting strange: sometimes it would respond to my input, other times it would respond but would also act as if I touched the screen somewhere else as well. Needless to say, I'm rather frustrated. I have since repeated everything in the guide twice but without overclocking it (so it runs at the default clock speed), and I still have the same issues.

    Has anyone had these issues and successfully overcome them? How did you do it?

    Thank you!


    Guide: addictivetips.com/mobile/install-cyanogenmod-7-android-2-3-gingerbread-rom-on-nook-color/
    10-03-2011 09:47 PM
  2. koopakid08's Avatar
    First off, clean your screen!! I use a lint free cloth once in awhile too keep it nice. Second, turn the screen on and off. Then download and run the Nook screen recalibrate app from the market.


    ---------------------------------
    Sent from my LG Optimus V using Tapatalk

    If this post helped you don't forget to say thanks!
    10-04-2011 12:42 AM
  3. kcls's Avatar
    Yeah, the nook screen us super sensitive to finger grease and dust... what you are experiencing are "Phantom Touches". Search it up in google, everyone has 'em. Nook screen recalibrate app works, but the number one thing you can do is keep the screen clean.

    Sent from my Optimus V using Tapatalk
    10-04-2011 06:05 AM
  4. koopakid08's Avatar
    Also a screen protector helps a ton.


    ---------------------------------
    Sent from my LG Optimus V using Tapatalk

    If this post helped you don't forget to say thanks!
    10-04-2011 08:03 AM
  5. bpcnabe's Avatar
    Different question, same issue: I just got a Nook Color (1.3) and tried to boot from SD Deep Blue's Honetcomb image but screen does not respond at all. Tried a CM7 image, same problem. Tried a third image (dual boot CM7/HC) and still have the same problem. Is there a step I am missing when creating the SD image? Is it an issue with the 1.3 kernel? The nook color works like it supposed to from the stock OS, so can't figure why touch screen doesn't work when booted from SD.

    (On all three SD images, NC boots up and leaves me hanging at respective welcome screens.)

    If this has been addressed before, my apologies, but I have been searching the forum for days trying to find this issue to no avail. Thx.
    12-27-2011 03:29 PM
  6. koopakid08's Avatar
    Different question, same issue: I just got a Nook Color (1.3) and tried to boot from SD Deep Blue's Honetcomb image but screen does not respond at all. Tried a CM7 image, same problem. Tried a third image (dual boot CM7/HC) and still have the same problem. Is there a step I am missing when creating the SD image? Is it an issue with the 1.3 kernel? The nook color works like it supposed to from the stock OS, so can't figure why touch screen doesn't work when booted from SD.

    (On all three SD images, NC boots up and leaves me hanging at respective welcome screens.)

    If this has been addressed before, my apologies, but I have been searching the forum for days trying to find this issue to no avail. Thx.
    What is the brand of your SD card? That is most likely the problem.


    Sent from space
    12-27-2011 07:41 PM
  7. damondroid's Avatar
    im having the same issue. i thought maybe it was the nook 1.4 software update... using a sandisk 16g.
    12-27-2011 09:47 PM
  8. bpcnabe's Avatar
    What is the brand of your SD card? That is most likely the problem.


    Sent from space
    Its a class 10 PNY 8 gig card.

    When I boot, I am taken to the home screen of each respective image's OS but that's it. HC leaves me at the lock and CM7 leaves me with a few icons and search bar.
    12-28-2011 12:05 AM
  9. koopakid08's Avatar
    Its a class 10 PNY 8 gig card.

    When I boot, I am taken to the home screen of each respective image's OS but that's it. HC leaves me at the lock and CM7 leaves me with a few icons and search bar.
    Yeah, it is most likely your card. ONLY use a Sandisk brand class 2 or 4. There have been many problems reported by using PNY cards Espessialy.


    Sent from space
    12-28-2011 12:17 AM
  10. vcolev's Avatar
    Im actually having the same issue. Using a scandisk class 4 4gb. Screen is unresponsive.
    12-29-2011 05:34 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD